Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 407
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 960
  • София
Youvsyou,
Анархия в България трудно ще се получи, тук Жокери няма... Wink

сериозно,
Аз не виждам в Италия да грабят и да се гърмят. По принцип си прав, има такава опасност, но вярвам в здравия разум. В случая имаме невидим враг, който не подбира и не се пазари. Както ще убие полицая, така ще убие и престъпника (ако ме разбираш). Хората чисто инстинктивно се обединяват при такива пандемии и работят заедно в една насока. Знаем от историята какви безкористни жертви е имало.
Друг вариант да сме обединени хората заедно е ако ни нападнат извънземни например, обаче не, ще има хора, които ще минат на страната на извънземните с цел лична изгода. Ама с вирус не се преговаря. Simple Smile И пак казвам, за 1 месец никой няма да умре от глад. Всички ще бъдем засегнати, кой повече, кой по-малко, но дори само 1 човешки живот да бъде спасен (а те ще са много повече) си е струвало, защото всичко е поправимо на този свят, само смъртта не.

# 18 961
Влязох тук направо да прочета последните  новини....
Днес ще очаквам  да гледам цирк по телевизията.
Дано поне веднъж да се обеденят, че да не се окаже девизът ни само приказка.
И колко пъти да се повтаря на някои хора, че никой не се заразява от падане по стълби, диабет или други заболявания с чиято смъртност се сравнява тази болест?! Като че ли във фб, всеки трети поства тази глупост....

# 18 962
Хора, не може Бойко Борисов да излезе и да каже "Обявяваме това и това", разбира се, че се гласува в Народно събрание. Иначе избива на диктатура - нали затова сме парламентарна република. Премиерът не е някакъв цар и господар, всичко минава през парламента.
Колкото до молове и ресторанти - ей, избодоха ви очите тия молове и ресторанти. Просто не ходете, просто е. Дори и в Италия В МОМЕНТА е разрешена доставката на храна по домовете. Конте го уточни днес в речта си. Няма нужда всяка дума и изречение да бъде оспорвано до припадък, дори и да е нещо, което по принцип хвалите.

Няма нужда да се минава през Парламента решение за извънредни мерки. Ако мнозинството каже не - какво? И Норвегия е кралство, ама кралят не решава еднолично какво да става. Мин.съвет реши и министър-председателката обяви мерките вчера. Няма гласуване в парламент, това е излишна стъпка в такава извънредна ситуация. Точно хората трябва да си стоят вкъщи и да избягват близък контакт с други, за да не се заразят. Да не ползват градски транспорт, да не ходят в магазина освен в крайни случаи, да си мият ръцете и да не си пипат лицето. Норвегия е в извънредно положение 2 седмици на първо време, чета че може и да се удължи при нужда. Виждам, че и други държави прилагат аналогични извънредни мерки. Трябва да се действа едновременно и навсякъде, за да има най-добър ефект. То все ще се намери някой глупак да прави, каквото не трябва, де. И тук при нас започнаха хората да опразват магазините и се въвеждат извънредни мерки.

# 18 963
Има нужда

Според Конституцията извънредно положение се обявява с решение на Народното събрание по предложение на президента или на Министерския съвет

# 18 964
Ако е така според Конституцията, то дано има бърза процедура за гласуване, защото се губи ценно време в излишна бюрокрация.

# 18 965
Мислите ли ,че до няколко дни могат да затворят цели градове както стана в Италия ,Милано?Много хора имаме роднини и може да се наложи да ходим да ги взимаме.

# 18 966
Защо да се налага да ги взимате? Нали това е идеята-да се ограничи локално. Така, като хукнете да прибирате от зони родата, пренасяте. Ако аз съм в заразена зона не бих допуснала да се придвижа и избягам от зоната "докато мога". Карантинират ни и чакаме. Това е. Това не е З-тата световна, където само с ухапване се заразяваш, а е въздушно капков пътя, т.е. всеки така прибран е потенциален преносител.

# 18 967
Да, мисля, че ако не се вземат нужните мерки сега, скоро ще се наложат още по-крайни. Аз бих планирала за такава ситуация и бих била подготвена и за най-лошия сценарий, а именно да трябва да съм излирана у дома. Без да се презапасява човек, трябва да е подготвен за поне седмица с храна, лекарства, тоалетна хартия, паста за зъби и напитки. Вчера бях в магазина да пазарувам и ми направи впечатление, че винаги пълния щанд с пуканки беше съвсем празен Simple Smile

# 18 968
  • Варна
Мислите ли ,че до няколко дни могат да затворят цели градове както стана в Италия ,Милано?Много хора имаме роднини и може да се наложи да ходим да ги взимаме.
Кого, къде да взимате?

# 18 969
Какво стана с пробата на бегълката от Пловдив?
Извинявам се, ако е съобщено.

# 18 970
Абсолютно сте прави,но има хора ,чиито   възрастни родители  са далеч и на които няма кой да им купи хляб ,има деца ученици,студенти в др градове.
Ще настане масова психоза.
Абе малко сложно става-хем всеки иска да е близо до родителите и децата,хем така се излагаме на риск едни други.
Очаквам да затворят градовете.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 07:26 от macapisa

# 18 971
  • София
То и човекът от Илиенци прибра неговите родители, та добре се получи на всички - една камара народ от Пирогов е под карантина.

# 18 972
Мисля, че хората, които бягат от карантина или болница или изобщо съзнателно излагат на опасност от заразяване други лица, трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност и да бъдат вкарани в затвор. Не знам как стои въпроса юридически, но трябва да има наказания за хора, които допринасят за влошаване на положението и то съвсем съзнателно.

# 18 973
Треньорът на Арсенал и няколко играчи от Висшата лига са носители на коронавируса. Кръгът се отменя, а вероятно и първенството ще бъде спряно. Лондон вече е огнище. Не че би изненадало някой де.

# 18 974
Съгласна

Общи условия

Активация на акаунт