Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 185
  • на пистата
Интересно ми е като умрат родителите, кой ще им плаща ипотеката и ще им гледа децата! Никой не мисли, че може да му се случи на него, всеки само за пари говори!
Пара пари пари,аман вече,честно.Ние вие търпим загуби,но не се отчайвам.Предпочитам да сме здрави.За ядене ще намерим.
Ей как тоя свят не се научи,че не можем да ядем пари.Сега ще дойде госпожата който искаше да и преписвам имоти,пак ще я разочаровам,Нямам нищо.

# 19 186
  • на пистата
Почва народното събрание на живо!
Във фейсбук на novini.bg на живо.

# 19 187
Александровска болница набира доброволци заради коронавируса

https://novini.bg/zdrave/bolnici/586913?fbclid=IwAR1rPnjUZlMspin … TEHaIFjnK7ElOVJhU

Сетиха се кога да дадат поле за изява на младите !!!!!

# 19 188
Интересно ми е като умрат родителите, кой ще им плаща ипотеката и ще им гледа децата! Никой не мисли, че може да му се случи на него, всеки само за пари говори!
Не говорим САМО за пари, а за това да се намери някакво оптимално решение. Вашето семейство ако има възможност за провизии за 3 или 6 месеца, има такива, които карат от заплата на заплата. Колко време могат да издържат?  Или ти ще идеш да ги нахраниш? С изтощен организъм да те видя до къде ще си. Казаха подсилване на имунната система да става с качествена храна.  Е как да стане без средства? Говори паниката и страхът .

# 19 189
  • София

Къде го гледате?

# 19 190
Как пък не разбрахте че тези маски не вършат никаква работа. Маски с филтър са носят от болните, за да не заразят здравите, а не от здравите, защото може да се заразите и през очите.

Безсимптомните обаче не знаят, че са с коронавирус и заразни, затова в Китай задължаваха всички да носят маски.

# 19 191
  • Пловдив
Във фейса срещнах коментар, че Бог пази България и корона вирус няма. Това е слух пуснат от мафията. До тук със здравия разум. Ред е на "здравата ръка"!

# 19 192
  • на пистата

Къде го гледате?
Във фейсбук на novini.bg
И по бтв

# 19 193

Къде го гледате?
БНТ, тв Европа .

# 19 194
Те на 23 случая ако търсят доброволци, не ми се мисли какво ще става после!

# 19 195
Хора, кажете..като няма маски никъде в аптеките как да се предпазим?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1186228]

# 19 196
Аз до сега винаги съм вярвала, че човек трябва да разчита и в собствения си жизнен потенциал да се справя с болести, зарази и т.н., т.е. да не изпада в умопомрачение и се страхува от "летящите" във въздуха опасности, да хигиенизира всичко и ползва силни препарати в дома си. Не да не поддържаш хигиена и да не чистиш, но да не изпадаш в крайности. Но в този момент положението е такова, че пазейки себе си - пазим и околните. Защото аз може да вярвам в собствените си жизнени сили, но пък съм длъжна да бъда отговорна към другите. Като вземам мерки за себе си, аз съм по-малко рискова за хората около мен. Това искам да кажа на тези, които казват, че не се страхуват от вируса.  Ми не се страхувайте, но имайте отговорност към другите!

# 19 197
  • София
Относно маските - пазят, разбира се. В началото на темата имаше споделени проучвания, обикновените хирургически маски предпазват до 80%. В Китай не се допускаха хора без маски навън, дали е защото не помагат?
Днес на брифинга генерал Мутафчийски каза, че домашно направена маска от 3 слоя памучен плат е по-добра от хирургическите маски. Който може - нека си направи. Няма да дава 100% защита, но е в пъти повече от нищо.

# 19 198
Те на 23 случая ако търсят доброволци, не ми се мисли какво ще става после!
Нали искате превенция, бе хора! Да се мисли няколко хода напред. Ами може би правят сметки,  че скоро може и да не могат да се справят. А не че сега не могат. Пак развалени телефони ще тръгнат.
Не знам това пускано ли е. От безброй истерични постове, не мога да следя темата както трябва. 

# 19 199
  • тук и там
Щях да казвам че тук всички болници вече са мобилизирани и трябва да организират отделения за  заразени със корона вирус. Преди ги караха само  в определени болници-сега всички трябва да имат готовност.

Общи условия

Активация на акаунт