Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 108
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 170
По курортите очевидно е пълно с туристи, имало само отлив от Израел. Даже баща ми и майка ми, които днес заминаха на ски, ги попитали дали случайно ще се отказват, защото имали много запитвания от желаещи.

# 19 171
Не знам дали се писа вече, не мога да изчета всичко:
3 деца с ковид на на 4, 7 и 11 години, доколкото разбирам в София, безсимпомни за сега.

# 19 172
Австралийският вътрешен секретар Дютън се зарази от коронавирус.

Температурата в Мелбърн е 27 С в момента

https://www.sinoptik.bg/melbourne-australia-102158177?search

# 19 173
Абе родата на тая починалата да не би да се случайно от контингента? Какви са тия семейни събирания с по 100 човека?

Смятам че от цялата тази работа ще имаме една полза - българинът ще се науча да си мие ръцете. Направо ми се струва фантастично, че големи хора трябва да бъдат научени как да го правят, но е факт.

# 19 174
Това е официално от сайта на МОН https://www.mon.bg/bg/news/3882
Ама какви са тея - който иска и който не иска - аз не разбирам наистина!
Това е ..... "преценка на родителя".  Родителят преценява, че няма да пусне детето си до края на учебната година. Какво ще последва от това родителско решение?!

# 19 175
  • тук и там
За днес и тук е така .Официално си е учебен ден и  мерките влизат в сила от  понеделник(всъщност от утре,но така или иначе не са на училище децата през уикенда).Но са оставили родителите да преценят дали днес да пращат децата на училище или не , не правят проблем  за отсъствия в училищата  днес.Някои  училища искат просто  родителите да уведомят за решението си учителя но повечето  и това не искат. Съдейки по движението сутринта-много от родителите са направили точно това-оставили са децата в къщи.

# 19 176
  • София
Хора, кажете..като няма маски никъде в аптеките как да се предпазим?

# 19 177
Като си останете вкъщи. Не знам защо чакате правителството да ви го каже. За децата е същото, какво се чудите какво ще се случи. Нищо няма да стане, нищо. Държавата е в хаус , народът е изтъпял здраво и никой не знае, какво да прави. Стойте си вкъщи, пазете си здравето, за две седмици няма да се свърши света!

# 19 178
Вчера една госпожа искаше имената на заболелите. Можете ли да си представите каква наглост!
Имената не бива да се казват, но е добре да се знае къде живеят, къде са ходили, за да може да разбере всеки дали има възможност да е бил контактен с тях. Както е в Южна Корея, например.

# 19 179
Хора, успокойте се. За една нощ темата вече е 100 пъти по-истерична от преди. Имам чувството, че се намирам някъде, където всеки се надвиква с другия, искат да бъде чут, но не слуша.
Много ми е интересно как едно семейство с два средни дохода и ипотека,  примерно, ще си осигури финансова независимост.  Ситият на гладния не вярва. Нормално е хората да не искат да спрат работа,  щото ако не умрат от короната, ще умрат от глад. Буквално и съвсем непреувеличено. Като им спрат тока и вода , ако не са умрели от глад, ще ги тръшне и короната.
Както казаха и вчера трябва да се търси баланс. Не може просто ей така да затворим цялата държава. Китай затвориха ЕДНА провинция и ще търпят последици...

# 19 180

Ама тези маски не предпазват, сто пъти го чух от специалисти.

# 19 181

Как пък не разбрахте че тези маски не вършат никаква работа. Маски с филтър са носят от болните, за да не заразят здравите, а не от здравите, защото може да се заразите и през очите.

# 19 182
Интересно ми е като умрат родителите, кой ще им плаща ипотеката и ще им гледа децата! Никой не мисли, че може да му се случи на него, всеки само за пари говори!

# 19 183
Абе родата на тая починалата да не би да се случайно от контингента? Какви са тия семейни събирания с по 100 човека?

Смятам че от цялата тази работа ще имаме една полза - българинът ще се науча да си мие ръцете. Направо ми се струва фантастично, че големи хора трябва да бъдат научени как да го правят, но е факт.

Аз от много време насам си мия ръцете по 20 секунди (интересно, че го научих от един филм) и винаги много са ми се подигравали познати и колеги Grinning ... Досега

# 19 184
Говорител на Китайския парламент обвинява американски военни, че са донесли вируса в Ухан:

https://thehill.com/policy/international/487308-china-pushing-co … coronavirus-wuhan

Общи условия

Активация на акаунт