Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 757
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 375
Хората ни дадоха малко гювеч, някой хора вместо да се осъзнаят продължават с just a flu! Сега ще има вероятно затягане на мерките. Ако пак продължават глупостите и ние ще си изнасяме концерти от терасите! Това ли иска съвременният българин се питам?

# 21 376
Харесвам Мутафчийски, но ще припомня, че когато създадоха щаба преди няколко седмици, първите му думи бяха, че коронавирус е по-малко опасен от грипа. Това няма да го забравя, защото ми се запечата и се чудех как е възможно това подценяване. Той успокои хорицата, а сега ще ги дисциплинира. Как ще стане това?

# 21 377
  • София

Благодаря за споделеното, много интересно и логично.

# 21 378
Нека ние които сме убедени, че мерките са правилни се опитаме поне по един безотговорен да накараме да се замисли.

# 21 379
Как направи оценка на мерките 15 часа след като ги обявиха???
В София е пълно с хора навън, в паркове, магазини и градски транспорт. Защо работят тези магазини за дрехи и бижута? Кой по дяволите мисли за шопинг в такъв момент?!

# 21 380
Тези, които още не вярват - тях иска да стресне Мутафчийски!
Останалите вече сме под паника и мислим как да се предпазим!

# 21 381
Много силна реч на Мутафчийски! Браво!
Дано се въведат още по строги мерки. Време е да го осъзнаят всички българи.

# 21 382
Явно има нещо, което не се знае и хубаво да се замислим.
хубаво е и да го узнаем.
Обявиха извънредно положение и всички се втурнаха на пазар. Представям си като обявят още по-лоши новини какво ще стане.

# 21 383
Аз 30 дни само ще извеждам кучето на място без хора. Имам храна, отговорна съм отдавна, а не да чакам да опънат палатки пред болниците, за да сгрея за  кво иде реч

Аз от 2 седмици го изкарвам моето куче късно вечер, като няма хора и сутрин, след като тръгнат за работа повечето, към 09:30, като избягвам максимално всякакъв досег с хора.
Да и аз още от началото на месеца. И хляб ще меся. . . . та така. Факт е, че мога да си го позволя де, но нека всеки се постарае .

Притеснявам се за моя близка, която е инкасатор в Софийска вода. Тях не ги спират от работа. Редно ли е?

# 21 384
Половин България е в паника и очаква Апокалипсис, другата казва, че е излишна паника и не е кой знае какво. Ми не ми се умира заради някой такъв.

# 21 385
Във Франция излезе информация да не се пие ibuprofène и cortisone при висока температура. Предизвикват тежки усложнения при корона вируса.
Да се пие само paracétamol без лекарско предписание.
Казаха също, че вирусът е непознат и не трябва да се прилага самолечение с различни лекарства.

Що за идиотщина! Ибупрофенът си е чист парацетамол. Забранен ми е, защото не мога да пия и парацетамол.Аман, всеки казва каквото му дойде.Пила съм кортизон в тежки дози, докато лекувах и гнойна ангина с антибиотик.
Е, стига де! Това е абсолютна неграмотност. Отвори си малко уикипедиа и прочети кое какво е и какво действие има.

# 21 386
И аз адмирарам изказването на Мутафчийски. Трябваше по-рано, а не да успокояват зял месец.
В ББ надежда нямам, но според мен и Президента грябва да направи подобно обръщение към нацията.

# 21 387
"не разбирате ли яростта на това което се задава"
Тия думи ме разплакаха

# 21 388
Аз 30 дни само ще извеждам кучето на място без хора. Имам храна, отговорна съм отдавна, а не да чакам да опънат палатки пред болниците, за да сгрея за  кво иде реч

Аз от 2 седмици го изкарвам моето куче късно вечер, като няма хора и сутрин, след като тръгнат за работа повечето, към 09:30, като избягвам максимално всякакъв досег с хора.
Да и аз още от началото на месеца. И хляб ще меся. . . . та така. Факт е, че мога да си го позволя де, но нека всеки се постарае .

Притеснявам се за моя близка, която е инкасатор в Софийска вода. Тях не ги спират от работа. Редно ли е?

Точно вчера писах на тази тема. И аз очаквах да ми инкасират водата снощи, но не дойдоха инкасаторите. На входа днес имаше бележка, че заради извънредните мерки спират да отчитат и очаква собствениците да подадат данни по телефона или онлайн.

# 21 389
  • София
Много ясно казах какво не съм разбрала. Не разбрах защо е необходим апокалиптичният тон, театралният драматизъм и нагнетяването на усещането за край на света. Ей това не разбрах, Валерия.к., сега ясно ли Ви е?

Това не помага с нищо, само увеличава паниката и затвърждава впечатлението, че всъщност изобщо никой не  знае  какво да прави, а управляващите най-малко от всички. Какво следва да направи след това изказване човек, който така или иначе се е съобразил със ситуацията и взима всички известни и възможни мерки? Общо взето излезе човече в униформа, накара се фатмашки на всички, фръцна се и излезе.

Общи условия

Активация на акаунт