Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 535
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 540
Мисля, че в интервюто с доктора от Ухан (онзи, който беше правил проучване-наблюдение над 138 пациенти, които е лекувал до онзи момент), той твърдеше, че вируса атакува имунната система. Не мога да го намеря обаче, някой го беше пуснал по-назад.
Сега, може и аз да не съм го разбрала съвсем правилно, но мисля, че не ставаше въпрос за тази цитокинна буря, която е реакция на самата имунна система, а за нещо друго. При някои пациенти лимфоцитите падали до критично ниво и всъщност тогава имунната система е победена и може да се стигне до полиорганна недостатъчност и смърт. Но пък лимфоцитите падат и при други вирусни инфекции.
Не знам, възможно е да не съм разбрала добре, не претендирам, все пак не съм медицинско лице, но определено вируса не засяга само респираторната система. Доктора казваше, че хората умират и от сърдечна, бъбречна в комбинация с чернодробна недостатъчност, май има и случаи на засягане на мозъка - енцефалити т.е получава се виремия - вируса е в целия организъм, не само в белите дробове.

# 3 541
Като гледам снимката и екипите им на немците не са много защитени... Май и там тепърва ще откриват топлата вода.

A-L-I-N-A, точно това  беше  информацията в статията.  И на мен не ми се търси сега. За тази полиорганна недостатъчност и аз говорех, като казах, че засяга много органи и вероятно атакува и други клетки, не само на белите дробове.
Този лекар беше направил сериозно проучване и то в огнището на инфекцията, още в началото.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 14:47 от Diorela

# 3 542
Всъщност сериозни проучвания могат да се правят в момента само в Китай Sad, а там не им е баш до това, все още не са овладяли епидемията, за да се правят проучвания и анализи извън най-общо и спешно.

# 3 543
Тези организации, включително и СЗО по принцип са доста консервативни. За да твърдят едно нещо официално първо трябва да имат солидни доказателства, иначе дотогава е "няма данни", "няма доказателства", което е различно от "не е така". В това няма лошо, единственото, което аз не одобрявам е бавната и мудна реакция в началото, включително и на китайските власти. Карантините и спирането на движението трябваше да се случат много по-рано. Достатъчно е да знаеш, че има вирус, който е заразен и че убива. Чак после може да разследваш колко му е Ro-то, процента смъртност, дали се предава безсимптомно и др. подробности. В такива ситуации според мен е по-добре да се окажеш от страната на прекалилите с реакциите, отколкото да си подценил сигуацията. Просто рискът при двете не е един и същ.

# 3 544
  • София
.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 10:02 от Rafiqa

# 3 545
Мисля, че в интервюто с доктора от Ухан (онзи, който беше правил проучване-наблюдение над 138 пациенти, които е лекувал до онзи момент), той твърдеше, че вируса атакува имунната система. Не мога да го намеря обаче, някой го беше пуснал по-назад.
Сега, може и аз да не съм го разбрала съвсем правилно, но мисля, че не ставаше въпрос за тази цитокинна буря, която е реакция на самата имунна система, а за нещо друго. При някои пациенти лимфоцитите падали до критично ниво и всъщност тогава имунната система е победена и може да се стигне до полиорганна недостатъчност и смърт. Но пък лимфоцитите падат и при други вирусни инфекции.
Не знам, възможно е да не съм разбрала добре, не претендирам, все пак не съм медицинско лице, но определено вируса не засяга само респираторната система. Доктора казваше, че хората умират и от сърдечна, бъбречна в комбинация с чернодробна недостатъчност, май има и случаи на засягане на мозъка - енцефалити т.е получава се виремия - вируса е в целия организъм, не само в белите дробове.

В статията, която грейпфрут постна преди няколко дена е доста добре обяснено, защо се стига до многоорганна недостатъчност. Просто на мен не ми се превежда, много е дълго и с много медицински термини, който дори аз не мога да разбера на моменти, та влизах да чета в гугъл за всеки един какво значи.
Тези 3 фази за който пише, всъщност са при SARS, а не при COVID-19, но има наблюдения, че и при този щам се случва.
Спада на лимфоцитите, означава че имунната система е слаба и не може да пребори вируса, което също води до 3тата фаза, която е тотал щета на двата дроба и от там смърт. Обяснено е ясно и точно, какво се случва в белите Ви дробове.

Все забравям да уточня, хората където не са чели тази статия, всъщност самата статия описва общото между ТОРС(SARS) и Новия Коронавирус. Там е описано попринцип какво инфектира, как се получава пневмонията, как вирусът предизвиква многоорганна недостатъчност, всичко това е описано, но просто ние тук пишем за една от причините за фаталния край при заразата и Вие няма как да го разберете.

Свръхзаразен СПИН с дълъг инкубационен период.
 .

Такова понятие не определя Коронавируса, всъщност СПИН не убива, това е СИНДРОМ. Убива това, че тялото остава без имунна система или е много много слаба.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 15:05 от Snezhana Petrakova 651272

# 3 546
Нали затова им се ядосваме, че не се предприеха крути мерки още при първите информации за вируса.
Изглежда имат протоколи за действие в такива ситуации, които не включват осмисляне и бързо действие, а изчакване да видим накъде ще тръгнат нещата, бюрокрация.
Не ми се иска да мисля конспиративно, че е един голям световен експеримент за намаляване на популацията.

ПС Приятел ми каза, че гледал по чуждестранни ТВ, че английска военна лаборатория имала ваксина още преди избухването.
Вече се чудя на какво да вярвам.

# 3 547
За последен път това не е СПИН. Няма доказателства, че вирусът атакува клетките на имунната система. Цитокинна буря, полиорганна недостатъчност, сепсис, енцефалит и т.н. се получават и при много други инфекции. Не знам кой е пуснал тази муха със СПИН-а, но не е вярна.

# 3 548
За последен път това не е СПИН. Няма доказателства, че вирусът атакува клетките на имунната система. Цитокинна буря, полиорганна недостатъчност, сепсис, енцефалит и т.н. се получават и при много други инфекции. Не знам кой е пуснал тази муха със СПИН-а, но не е вярна.

Близко е да се направи такава връзка - от факта, че лекуват с лекарства срещу СПИН и от това, все още неофициално генетично проучване.

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1  
Цитат
Открихме 4 вмъквания в шиповия гликопротеин (S), които са уникални за 2019-nCoV и не присъстват в други коронавируси. Важно е, че аминокиселинните остатъци във всичките 4 вмъквания имат идентичност или сходство с тези в HIV-1 gp120 или HIV-1 Gag.

Виж и целия текст.

Цитат
Открихме, че тези 4 вмъквания [вмъквания 1, 2, 3 и 4] са уникални за 2019-nCoV и не присъстват в други анализирани коронавируси.

Въпреки че, четирите вложки представляват несъвместими къси участъци от аминокиселини в шипов гликопротеин на 2019-nCoV, фактът, че и трите споделят идентичност на аминокиселини или сходство с HIV-1 gp120 и HIV-1 Gag (сред всички аннотирани вирусни протеини) предполага, че това не е случайна случайна констатация. С други думи, може спорадично да се очаква случайно съвпадение за участък от 6-12 съседни аминокиселинни остатъци в несвързан протеин. Малко вероятно е обаче, че всичките 4 вмъквания в шиповия гликопротеин 2019-nCoV случайно съвпадат с 2 ключови структурни протеина на несвързан вирус (HIV-1).

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 15:10 от Diorela

# 3 549
  • Варна
В този сайт всеки може да качи каквото си реши. Публикациите не са нито официално становище нито проверени.

# 3 550
Казах, че това е неофициално генетично проучване.  Лили попита откъде идва връзката със спин и аз й посочих.
Хайде стига с това, какъв бил сайта. Нали не мислиш, че е научна фантастика или училищен реферат.
Аз не мога да кача такова нещо, защото най-малкото не мога да го напиша. А и какъв интерес имат да пишат неверни неща?!  Нали веднага ще ги уловят, че са писали без изследвания и с кариерата им на учени е свършено. Така не се прави в научния свят.
Хората са си направили проучването, излизат с имената си, но вероятно още не са 100% сигурни в установените неща, възможно и заради използваните методи на изследване, затова не са го официализирали, но го пускат за информация на останалия научен свят. Това дава насоки за допълнителни проучвания.

В момента целият свят трескаво изследва, проучва и търси решение, но ние тук с лека ръка отписваме научни открития, макар и непотвърдени на 100%, защото сайта не бил официален.

Професор по генетика ми потвърди, че точно този текст е верен, но нямаше време да прочете цялото проучване:
Цитат
може спорадично да се очаква случайно съвпадение за участък от 6-12 съседни аминокиселинни остатъци в несвързан протеин. Малко вероятно е обаче, че всичките 4 вмъквания в шиповия гликопротеин 2019-nCoV случайно съвпадат с 2 ключови структурни протеина на несвързан вирус (HIV-1)

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 15:29 от Diorela

# 3 551
Аз по това което прочетох, пише че има сходство, но трябва допълнителни изследвания, също пишеше, че едва ли е случайно, но тези сходства доколкото разбрах са отговорни за начина на действие на вируса спрямо гостоприемника. Изключваме хипер-реактивността на имунната система, защото тези сходства ги няма при SARS-CoV и MERS-CoV.

# 3 552
И отново цитат от фб приятел:
"As a healthcare worker in the field of nursing I can assure you that the death toll is higher than what is being reported. In China, If you have  PRE-EXISTING condition (say an immune disorder, diabetes, heart disease, or pulmonary issues), and you come down sick with nCov 2019 and die from it, they don't list on your death certificate that you died from that and will put that your pre-existing condition is what your cause of death is. There are also other factors that play into this as well, but that is one of the main reasons. That's an unfortunate fact. They don't want to look bad."

Преди всичко става въпрос за пари. Отказването на чужда помощ и фалшивите данни, които изпращат, са ясен сигнал, че се опитват всячески да не рухнат напълно икономически, което неминуемо ще се случи, ако продължават с простотиите.

# 3 553
Аз по това което прочетох, пише че има сходство, но трябва допълнителни изследвания, също пишеше, че едва ли е случайно, но тези сходства доколкото разбрах са отговорни за начина на действие на вируса спрямо гостоприемника. Изключваме хипер-реактивността на имунната система, защото тези сходства ги няма при SARS-CoV и MERS-CoV.
Е да, де. Нали това бях написала - частите, идентични със спин, отговарят за разпознаването и прикачането кум клетките на гостоприемника. И не са идентични с никой от другите коронавируси.
А точно това е, меко казано, странно и много опасно.

Това ми прати приятел за Иран. Но не намирам официално потвърждение никъде. Така че не съм сигурна, че инфото е вярно...

Dr. Alavi works at the Kamkar hospital in Qom and reports that over 20 patients have died from clinically diagnosed cases of #COVID19 at his hospital. Only in Tehran can samples be tested, so it might be a while to get full picture of numbers

Много е вероятно да е така. Тепърва ще се чуе.

Ето какво ми изкара гугъл. Непотвърдена информация, но вероятна , според мен.
Цитат
Скрит текст:
https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/f6r9uo/unconfirmed … _from_clinically/
Непотвърден източник: 20 смъртни случая от клинично диагностицирани случаи в Qom
"Д-р Алави работи в болницата Камкар в Кум и съобщава, че над 20 пациенти са починали от клинично диагностицирани случаи на # COVID19 в неговата болница. Само в Техеран могат да се тестват проби, така че може да мине известно време, за да получите пълна картина на числата. #iran # SARSCoV2 “ https://mobile.twitter.com/hectorology/status/1230385232907390982

Същият източник каза преди две седмици, че Коронавирусът се разпространява в цял Иран: https://mobile.twitter.com/hectorology/status/1224618528440901633

Не знам дали това е надежден източник, просто го намерих.

Edit: Нов доклад на Iranian International News Twitter казва, че общият брой на смъртните случаи в Иран е 9. https://twitter.com/iranintl_en/status/1230452750745468929?s=21 „Десетки хора са починали в болници в Кум. Обявената причина беше пневмония, но не беше ясно, че не е Коронавирусът. " https://twitter.com/iranintl_en/status/1230460165025124352?s=21

Друг ъпдейт, различен източник, казва, че 52-годишният лекар е мъртъв заради коронавирус в Раш, доста далеч от Кум и Арак, където са съобщени първите случаи. Не сте сигурни за превода, просто го прочетох с google преводача, източникът е известен журналист: https://twitter.com/mohamadahwaze/status/1230476399565209600?s=21 Тази последна актуализация не трябва да се разглежда заедно с други, защото идва от различен град, така че всъщност различна смърт от 9 или 20, които вече са докладвани тук. Определено се нуждаем от голяма актуализация от иранския министър на здравеопазването, има много доклади от цял ​​Иран.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 15:53 от Diorela

# 3 554
Ако само официалната информация има значение, защо се ядосваме, че тя е невярна или излиза бавно и се съмняваме, че ни лъжат.
И докторът, който първи алармира беше обвинен, че издава невярна информация...
Там някъде е истината.

Общи условия

Активация на акаунт