Този в Банско не се знае какво му е станало и че е точно това. Може да е китаец, ама не всички са болни. Всъщност този вирус не вярвам от храна да е почнало. Те от години си имат кухня такава. Друго е, но...
Дано намерят лекарство, защото не е като спин, както беше, помня тогава истерията, ама сега е различно.
Аз искам да знам какви мерки взимат нашите и какво се прави. Щом на нашето летище нямаше нищо и ни успокояваха едва ли не, че няма нужда помня. Сега се мълчи. Това е проблем и трябва да се говори, хората да знаят и да действат адекватно. После защо има паника , ами... Къде има места за заболели, къде можеш при съмнение да се провериш и направиш тест , такива неща няма у нас. Някакъв телефон казаха и се майтапеха едва ли не. Ми несериозно е, затова и хората стават подозрителни и притеснени.
Не знам, но не е до възраст само дето писаха, че поразява по-възрастни и вероятно с хронични заболявания. Но пък оздравелите, а те са много, как става, какво е помогнало също не ми е ясно. Бе нищо не ми е ясно.
Сега доста хора от Италия наши ще се върнат, да се спасят евентуално, много са наплашени. В други държави не може да няма в Европа, особено тези с туристически дестинации. Чудя се летния сезон и туризма какво ще става. Съответно и на икономиката ще се отрази. Нещата са свързани и хич не ми е вече така широко, не само за заразата. Дано намерят по-бързо ваксина или лекарство , не знам какво, ама да лекува. Аз дори не знам симптомите на този вирус, а уж гледам новините. Само какво става и колко са заболели, но как да се пазим, как да го разпознаваме, къде да се обадим, да направим проба, такива неща у нас няма , аз поне съм неинформирана и невежа.