Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 716
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 440
Не съм трол , а калкулирам реално шансовете към момента да се окажа опасно засегнат от вируса. Затова мен 100 случая на фона на милиони население не ме плашат. Вие гледате в абсолютни стойности и затова увеличението в Италия от 20 до 100 души ви се вижда страхотна драма, и едва ли не всеки ден ще се увеличават слуаите в същия темп в геометрична прогресия, докато след седмица стигнат 300 000 примерно. Докато аз смятам, че преди 1000-ния случай нещата ще затихнат в резултат на взетите мерки. Ако беше толкова невъзможен за спиране вируса, досега в Китай щеше да са милиони заразените, а не да намалява бройката нови заразени постоянно.

Съветвам Ви да не рискувате да се разболявате зорлем чрез пиене на някакви неща без лекарско предписание по смаоинициатива и прекомерен стрес и паника. От личен опит казвам, че от голям стрес най-лесно се пробива имунната система.

# 4 441
  • Street of Dreams
Моите симптоми бяха топно същите - да знаят тези, които още не са изкарали "обикновения" грип. Няма да е лесно всичко, тъй като двете неща се засичат.

Маските са за еднократна употреба.

Иване, разликата е, че ние не се тревожим само за собствения си...

# 4 442
Афганистан затваря границата с Иран.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231565834788757510?s=19

Това хубаво, но защо ми се струва, че всички някак си вървят след събитията. Че Иран е станал инкубатор на вируса, беше ясно още преди дни. Защо всички чакат някакво потвърждение, че нещата са зле и чак тогава реагират? В други ситуации това е разумен подход, в тази обаче не е. Няма как да спреш пандемия, докато чакаш подробности.  За да имаш шанс, трябва да вървиш с една стъпка пред събитията. Още при първите сигнали реагираш, дето се вика първо стреляш, после разпитваш. Ако си се объркал и не е сериозно какво? Ще загубиш малко пари и всяко чудо за три дни. Ако обаче си подценил? Рисковете при двата варианта не са едни и същи.

# 4 443
Ще затихнат след 1000, колкото затихнаха в Китай при свръхстроги мерки...

Цитат
Нещо не разбирам, нали подсилваме имунната система за да се справя с вирусите,  а уж лекуват с препарат, който я подтиска.
Защото имунната система отговаря, за да унищожи вируса и дотолкова се усилва имунният отговор, че става  опасно за собствените клетки и органи.
Скрит текст:
Известни са повече от 30 различни цитокини, изпълняващи различни функции.
Именно тези вещества „включват“ възпалителните процеси, които човек преживява под формите на симптоми на грип:

• Характерни грипни болки в ставите и в мускулите;
• Потоци слуз и храчки в дихателните пътища;
• Бързо покачване на температурата;
• Главоболие, което се задълбочава от това, че на фона на високата температура кръвоносните съдове в тъканите на мозъка на мозъка се разширяват;
Допълнително се повишава налягането и се усилва болката.
В най-лошия случай при бурна реакция на новия за него щам на вируса може да се развие цитокинова буря, т.нар. възпалителна реакция, обхващаща целия организъм.
Нивото на цитокините превишава нормата със 100 пъти.
Симптомите на грипа се усилват, нарушава се бъбречната функция, развива се остра дихателна недостатъчност и синдром на дисеминирано вътресъдово съсирване.
Рискът от смърт на пациента нараства многократно.
Според изследователи, значителният брой смъртни случаи на млади и здрави хора по време на пандемията от грип през 1918 г. – печално известната „испанка“, а също и от птичи грип, също се дължи на цитокинова буря.

# 4 444
  • София
Иване, от твоите уста в Божиите уши,.... но ако едно огнище се овладява, то се появяват две, после три и т.н.

# 4 445
Информацията за круизния кораб, акустирал в японско пристанище мисля, че е малко стара, поне от 2 дни, защото преди 2 дни прекратиха карантината на кораба като неуспешна. Само най-тежките случаи останаха в Япония, останалите (включително тези с позитивни тестове) бяха върнати в държавите им. Дори президентът Тръмп беше възмутен, че болни от вируса са били върнати в Щатите. Предполагам, че оттам се е качила и бройката на болните за САЩ. В Щатите и Канада завърналите се изолират в няколко военни бази и там се грижат за тях по време на повторно подлагане на карантина.
Иначе това бях постнала преди време на друго място:
Много нови въпросителни възникват пред учените, след като карантината на круизния кораб, акустирал в японско пристанище, се оказа пълен провал... Две седмици, след започването на карантината, броят на заразените достигна 621 от 3700 пасажери и екипаж, имайки предвид, че първите болни бяха отстранени и хоспитализирани още в самото начало.
Прогресирането на заразата може да бъде проследено в медийните източници, но темповете са изключително бързи: на 5 февруари -позитивни тестове показват около 21 души, на 7 февруари - 69, на 19 февруари - 621, като само за последния ден диагностицираните са 79 души. Хората стоят в каютите си. Специални военни екипи ги обслужват, почистват помещенията всеки ден и сменят спалното бельо.
Някои от последвалите въпроси са: Колко време вирусът издържа на повърхност, извън човешкото тяло (първоначалната информация беше за максимум от 48 часа)? Достатъчни ли са само 2 седмици за наблюдение, след като на този кораб хората са изолирани едни от други за такъв период от време, а броят на заразените продължава да расте? Може ли човек да носи заразата, а да няма външни проявления? (Тук вече беше даден  положителен отговор).
В следващите месеци предстои да научим, как вирусът се влияе от външните температурни промени. Поради грипоподобните симптоми се очаква със затоплянето на времето и вирусът да отслабне.

# 4 446
Цитат
BREAKING: Turkey closes border with Iran due to coronavirus outbreak - CNN Turk

# 4 447
Мен друго ме притеснява че нещата извън Китай може да затихнат много по трудно.  Очевидно теорията която в самото начало коментирахме в темата за расовите предпочитания на вируса, понеже всичко беше съсредоточено в Китай на база събитията по света през последните 3 дни, очевидно не е вярна. Оттам нататък затихването на вируса ще зависи основно дали ще се окаже вярна друга теория която коментирахме, че вирусът обича студа и мрази лятото. Да се надяваме че ще се окаже вярна. Но мен ме притеснява един анализ който направи Снежана по назад в темата. Че в епицентъра на вируса Ухан, хората въобще не са толгова нагъсто населени колкото си мислим. София е много по гъсто населена например от Ухан на база хора/площ. А София като структура много наподобява големите градове в целият ЕС като структура.

Така че дано поне теорията че вирусът ще изчезне през лятото заради високите температури е вярна. Това е изключително важно.

# 4 448
И пак да попитам, откъде да се сдобия с маски в България преди предстоящо пътуване???

Маските спират частици не по-малки от 0.3 микрона.
Вирусът е с размер 0.05 до 0.2

Цитат
N95 respirators filter out most airborne particles from the surrounding air, preventing wearers from breathing in particles down to 0.3 microns in diameter. These types of masks are often used when air quality is poor due to wildfire smoke or pollution, and they're designed to fit tightly against one's face.

However, the coronavirus measures between .05 and 0.2 microns in diameter, according to a recent article in The Lancet.

https://www.businessinsider.com/wuhan-coronavirus-face-masks-not … -effective-2020-1
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … )30211-7/fulltext

# 4 449
  • Mediterraneo
В Испания са много спокойни. Директорът на Центъра за координация на здравните предупреждения и извънредните ситуации, обяснява, че в Испания "няма нито вирус, нито болестта се предава". По никакъв начин не се обсъжда затваряне на границите или някакви подобни мерки. Щели да информират обществеността и пътуващите. За пандемия в никакъв случай не ставало дума.

# 4 450
  • Street of Dreams
Как да се предава нещо, което го няма?

# 4 451
Какви са температурите в Испания в момента? Май там и Гърция е около 20 градуса. Поне така ми излиза в нета.

# 4 452
Той този директор като нашите малко...

# 4 453
  • Street of Dreams
Kакто Лили каза - ще чакат да избухне епидемия, че да повярват и предприемат мерки...

# 4 454
Какви са температурите в Испания в момента? Май там и Гърция е около 20 градуса. Поне така ми излиза в нета.

Това е при мен, близо до Валенсия.

Общи условия

Активация на акаунт