Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 853
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 445
  • Terra incognita
В Европа на щандовете за плодове и зеленчуци има еднократни ръкавици, които са задължителни при подбирането на зарзават. Служителите също носят ръкавици. Крайно време е и в България да се въведе тази хигиенна мярка, защото на много места липсва.
А ако се притеснявате да пипате други продукти с голи ръце, пак става с ръкавици.

# 5 446
Без  да омаловажавам симптомите и това, че трябва да се обръща внимание на всичко, като знам аз как слизам често от самолет в тази ситуация ще ме приберат на секундата. Една минута да ме надуха климатик преди да го спра и носа ми тръгва като река да тече при по рязко снижаване винаги ми става лошо и слизам като парцал с жестоко течащ нос. Често на граничен контрол са ме питали добре ли съм. Така че не си мислете, че всичко е коронанирус.
Но е добре, че всеки вече се проверява. В тази ситуация със сигурност веднага ще ме приберат за проверка.

# 5 447
Дъждец, маските се купуват от агроаптеки, железарии, строителни и бояджийски магазини. Както и от магазини за защитно работно облекло. Проблема е, че вече почти никъде не се намират. Аз купих десетина бройки от Практикер, може да има и в другите строителни хипермаркети, които имат по-големи складови наличности.
Обикновени хирургични маски не открих, проверих поне 5-6 аптеки и се отказах.

# 5 448
Здравейте,

можете ли да ми кажете точно какъв тип маска предпазва от вируса?

Маски за дихателна защита тип FFP2 или FFP3, както и N95. Твърди се, че тези маски дават къв 95-97% защита.
Масовите хирургични маски не предпазват, но могат в случай, че сте болен да спрат разпространението на заразата.

Благодаря за отговора, видях, че тези маски са за еднократна употреба. Има ли такива от този клас, но за многократна употреба?

# 5 449
Е добре, кой толкова ги изкупи тея маски,аз редовно пътувам в час пик и нито един с маска не съм видял. Освен да са по 5 бройки в магазин или да ги крият нарочно със спекулативна цел.

# 5 450
  • София
Е добре, кой толкова ги изкупи тея маски,аз редовно пътувам в час пик и нито един с маска не съм видял. Освен да са по 5 бройки в магазин или да ги крият нарочно със спекулативна цел.
Едни са се презапасили, за други няма хич. Не е хлаб, че да бълва производство.

# 5 451
Зари хремата не попада в графата със симптомите при коронавирус. Иначеи моя нос си тече нон стоп, цяла зима.

Относно тоалетните, не разчитайте на вратите да се отварят и затварят. Аз попринцип не ходя до тоалетна на обществени места, трябва да имам голям зор. Не го разбирам това с висенето по-опашките да влезнеш в тоалетна на българската жена, дори много често си задавам въпроса, какво правят там. Имам приятелки, които докато изпием едно кафе, десет пъти ходят до тоалетна. В обществените тоалетни може да си хванеш гъбички, бактерии, какво ли не, не само Коронавирус.

# 5 452
  • Terra incognita
Скоро и дезинфекциращите гелове ще свършат.

# 5 453
  • Пловдив

Аз лично виждам често хора с маски по улиците и най-вече в големите магазини. И възрастни, и млади хора, и деца.
Няма внос, китайско производство са. По много аптеки вече и самите аптекари са без маски, защото нямат зареждане, имат по една под тезгяха, ако случайно им влязат на проверка.

# 5 454
  • Пловдив
Много ясно, че всичко е схема и то голяма...

И в Хасково има под карантина...https://www.vesti.bg/bulgaria/trima-ot-haskovo-zavyrnali-se-ot-i … karantina-6106158
Въпреки, че ...те хората са си у дома, но все пак имат контакт с близки, които пък имат контакт с други извап жилището и това не е никаква карантина.

# 5 455
Лекарите казват, че болнични се издават на всички, които са под карантина.

https://nova.bg/news/view/2020/02/25/279101/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … ampaign=onesignal

Добре, че изясниха този въпрос. Твърде несериозно и притеснително ми звучаха голите препоръки завърналите се от критични места да се самоизолират. И смятам, че болничният е едно приемливо решение. Ако трябваше да се хаби годишния платен отпуск или да се ползва неплатен, със сигурност много хора нямаше да я спазват тая карантина. Дано сега да бъдат отговорни!

Не срещнах информация при каква заболеваемост биха наложили карантина на цяло населено място.

Тревожи ме фактът, че продължават да не се взимат достатъчно сериозно мерки да се ограничи пътникопотока от и до Италия... И с Китай имахме някакъв обмен на хора, но Италия е в Европа и движението е много, много по-интензивно. Което е и големият риск.

Представете си сега по Великден колко работещи в Италия българи ще се приберат в Бг.
То кой зне до Великден какво ще е, де...

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 09:58 от utro77

# 5 456
  • София
Здравейте,

можете ли да ми кажете точно какъв тип маска предпазва от вируса?

Маски за дихателна защита тип FFP2 или FFP3, както и N95. Твърди се, че тези маски дават къв 95-97% защита.
Масовите хирургични маски не предпазват, но могат в случай, че сте болен да спрат разпространението на заразата.

Благодаря за отговора, видях, че тези маски са за еднократна употреба. Има ли такива от този клас, но за многократна употреба?

Бях пускала линка по- назад в темата. Тези маски стават,могат да се перат и дезинфектират.
https://cleanday.euttps://cleanday.eu

# 5 457
Не срещнах информация при каква заболеваемост биха наложили карантина на цяло населено място.

Не очаквай да ти кажат. Ако ще има локдаун, то той трябва да е неочакван, иначе всички ще се разбягат като пилци оттам и още повече ще разнесат болестта.

# 5 458
Гледах по телевизията за нашите мерки.  По принцип ми хареса ръководителят на екипа, личи си, че е запознат с проблема. Казват, че нямало нужда да се спират зелените училища, защото свършила епидемията с обикновения грип, който бил по-страшен от коронавируса. Тъй ли? Пък за обикновения грип защо няма съвет за справянето с него, с униформен за ръководител!

# 5 459
  • София
В Европа на щандовете за плодове и зеленчуци има еднократни ръкавици, които са задължителни при подбирането на зарзават. Служителите също носят ръкавици. Крайно време е и в България да се въведе тази хигиенна мярка, защото на много места липсва.
А ако се притеснявате да пипате други продукти с голи ръце, пак става с ръкавици.

Браво, още боклук ще генерираме с новите еднократни ръкавици за пипане на ябълки и домати!
А не може ли просто да си измият плодовете и зеленчуците, както и кутиите и кофичките преди да ги сложат в хладилника?

Общи условия

Активация на акаунт