Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 390
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 565
  • Варна
Добре де...мен друго ме вълнува... представяме си един кофти сценарий, в който затварят големи офиси тип опън спейс и подобни.... какво се случва със заплатите?!
То няма да и а храна, вода и ток ти за заплатите питаш. Ако евентуално и аш заплата няма да и имаш къде да я изхарчиш

# 5 566
Много е смешно как тренинга на летището върви, а някакви китайци минават отстрани, без никой да ги провери Joy

Stelitka, това не е вярно, днес говорих с моя приятелка оттам.

# 5 567
  • София
Добре де...мен друго ме вълнува... представяме си един кофти сценарий, в който затварят големи офиси тип опън спейс и подобни.... какво се случва със заплатите?!
  Работодателите трябва да мислят от сега как да си организират работата, така че да е от дома. А заплата ще трябва да дават.
 А между другото и да разберат защо оупън спейса е кофти идея по начало.
 Там където работя не е оупън спейс ами по двама в стая- съответно не е такъв проблем един да идва, а другият да не идва, т.е. да няма излишни контакти.

# 5 568
Има ли някъде статистика, колко от умрелите от корона вируса са възрастни хора, с придружаващи заболявания и изобщо отслабен организъм и колко са млади, здрави хора в разцвета на силите си, без странични заболявания?

# 5 569
  • София
Има ли някъде статистика, колко от умрелите от корона вируса са възрастни хора, с придружаващи заболявания и изобщо отслабен организъм и колко са млади, здрави хора в разцвета на силите си, без странични заболявания?
Да- тук: https://github.com/cmrivers/ncov/blob/master/COVID-19.pdf

# 5 570
Скрит текст:
"Ние категорично осъждаме теориите на конспирацията, според които COVID-19 няма естествен произход", пишат учените. Те изтъкват специално, че тези спекулации водят само до страх, слухове и предразсъдъци, които заплашват глобалното сътрудничество в борбата с този вирус.
Хвърляне на обвинения, конспиративни теории, опровергаване на теории и тези, базкритично публикуване на каквото ѝ да е съдържание в медиите, може да доведе до създаване на паника, с която нямаме ресурс да се борим, имаме по-важна работа в момента.
И вече като го обяват, че е естествено създаден и какво? И какво им пречат теориите в медиите да си вършат работата?
Не слуховете, че е с неестествен произход ще побъркат хората, а липсата на лечение и почти невъзможното предпазване.
Защото засега, за да се предпазим от свръхзаразен смъртоносен вирус, който е без лечение, можем само да си мием ръцете.

Дала съм линк към медицинското издание, можете да прочетете в изявлението на специалистите защо пречат спекулациите. Гугъл преводач се справя смислено, ако не ползвате английски.

И да, за да сътворят специалистите лечение /лекарство, ваксина/ те трябва да обменят информация по между си. Ако се хвърлят обвинения току се обиди някой, който разполага с данни, които са нужни на друг.

За да се направи пробив в кратък срок са нужни общи усилия.
За да е надежден и лекуващ този пробив пак са нужни общи усилия.
До тогава само превативните мерки и карантината остават варианти, но пак са нужни общи усилия и самосъзнание.

Като цяло, хората, мегаполисите, държавите, политиците лесно забравяме, че зависим едни от други и само с общи усилия могат могат да се постигнат бързи резултати /важи НЕ само за проблема с Ковид 19/

# 5 571
Ще помоля списващите тук да ми изпратят на лично съобщение следните неща:

- официалният сайт на СЗО, като допълнение може и акаунтът им в Twitter

- горещият телефон за информация в България

- сайтовете, в които следите обновяващите се данни за заболели, излекувани, починали. Не се притеснявайте, че може да се повтарят или ще са няколко различни. Колкото повече, толкова по-добре

- линк от последния брифинг за мерките срещу корона в България

- хигиенните мерки, които са дадени до тук срещу Ковид-19

- известните и установени до момента симптоми

- статии подобни на тази от Капитал, които сте пускали.

- изследванията, които до момента са направени или поне тези, които сте имали времето да преведете

- всякаква друга информация, която сметнете за обобщаваща до тук

Ще синтезирам всичко и ще го оформя като пост, който да изпратя на модератор за да бъде добавен в началния пост на темата.

Моля вас да ми пратите тези неща, защото отнема по-малко време да прегледате собствените си публикации, отколкото един човек да препрочете близо 400 страници до тук.

# 5 572
Локдаун за 1000 туристи в хотел в Тенерифе, в който италиански доктор даде положителен тест

https://twitter.com/business/status/1232251995043614720?s=19

Тук някой питат дали да пътувам, дали да си пусна детето, моят съвет е не. Дори шансът да си заразите да е все още малък, как ще се почувствате, ако се озовете в някоя карантина, далеч от дома?

А тези с хотела не се ли научиха вече от круизния кораб, че ако това не е специално пригодено място, ще се превърне във вирусен инкубатор за хората, които са заключени вътре? Аз разбирам, че те не могат да ги пуснат навън, но това е жестоко, мамка му стара. Егати цивилизацията, дето един куп уж развити и богати държави не искат да се погрижат качествено за няколко хиляди човека.

# 5 573
От Фейсбук

Летище София, 11:30 часа, 25ти февруари. Пристигам заедно с още стотици хора от Доха - един от огромните летищни хъбове - хората пристигат от Виетнам, Тайланд, Индонезия, Филипини и още и още.
Първо впечатление - никакви мерки за контрол - от ръкава на самолета ни пускат директно в човекопотока с останалите пътници, пристигащи и заминаващи.
Термо камери за телесна температура? Няма такова нещо... Лекарски екипи ли? Отново - не. Опашката за проверка на паспортите - връщат хора, идващи от “рискови” дестинации, за да попълнят декларации, че не са болни?!?!?
Всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали - няма нужда, минавай.
Иначе, служителите на граничен контрол са екзалтирани от присъствието на медиите на летището днес - ще ги дават по телевизора довечера, голям кеф.
Истината - нулев контрол върху пътниците, ама наистина - НИЩО!
Пристигам от Филипините, където на пристанище, построено от нахвърляни камъни, и пристигащи лодки с по 5-10 души има по двама лекари, мери се температурата на всеки и се преглеждат пътуващите за симптоми на грип... Попълват се информационни карти с история на пътуването, телефони, адреси, имена...
Да не дава Господ някой носител на коронавируса да влезе в България, че ще приключим филма за нула време.
Иначе, имаме стабилност

# 5 574
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
В Италия установи ли се от къде е започнала заразата?
Не още. Една от най-коментираните хипотези е: вътреболнична инфекция, която е излязла извън контрол поради частична заетост на болничния персонал по линията Кодоньо-Кремона/Пиаченца-Павия,където дават дежурства.

# 5 575
  • на пистата
Болни сърби на круизния кораб.
https://novini.bg/sviat/balkani/584174

# 5 576
А тези с хотела не се ли научиха вече от круизния кораб, че ако това не е специално пригодено място, ще се превърне във вирусен инкубатор за хората, които са заключени вътре?
Може би е невъзможно да намерят място за толкова много хора? Ако ги разделят, откъде ще намерят обслужващ персонал за всички? Ако ги разпратят по страните им - още по-лошо. Където и да ги сложат, те са били изложени на вируса, особено ако са се хранили в общ ресторант и вероятно вече си го носят.
Според мен и хората от круиза са си били заразени още преди карантинните мерки, просто им е трябвало време да развият симптомите.

# 5 577
проверки на температура и симптоми според мен реално нямат толкова голям ефект, защото така ще хванат само видимо болните. носителите си хващат пътя към дома и познайте. и 100 пътни карти да попълнят, все тая, особено ако вече са зарАзни.
трябва да се спре за известно време това щъкане на човешки маси наляво и надясно. но пък не е никак фиансово примамлив вариант.

# 5 578
Аз работя в подобен, имаме опция хоум офис.

# 5 579
  • Варна
Логично е хората да бъдат пуснати в неплатен отпуск ако не могат да работят от дома.

Общи условия

Активация на акаунт