Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 047
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 820
неразвитите държави винаги са забавни.

# 5 821
Три нови жертви в Италия. Общо 10. Жертвите са възрастни хора.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232355828788846592?s=19

# 5 822
Ами...да ни пази Господ в този случай, медицината очеизвадно няма да ни е от полза. Да се смееш ли, с глас ли да ревеш(!?)...аз просто ще замълча.
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/584253
"Чесънът пази от терористи и коронавирус" - май ще разчитаме на него...и ракията. То друго не остана. Маски няма, защитни облекла няма, тестове няма, капацитет на легла няма, доктори няма.....и нас ще ни отняма.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 09:57 от Sysly

# 5 823
Някой знае ли от къде мога да закупя маски за многократна употреба с филтър? В интернет навсякъде са изчерпани. Имам някакво вътрешно усещане, че до две седмци ще сме като Италия. Уф,така се притеснявам! България Еър спря полетите. Тези алчни душици от Уиз Еър и Райън Еър защо продължават да поддържат полетите, не  мога да разбера???

# 5 824
  • София
Някой знае ли от къде мога да закупя маски за многократна употреба с филтър? В интернет навсякъде са изчерпани. Имам някакво вътрешно усещане, че до две седмци ще сме като Италия. Уф,така се притеснявам! България Еър спря полетите. Тези алчни душици от Уиз Еър и Райън Еър защо продължават да поддържат полетите, не  мога да разбера???
Ами.. две седмици.. давам два дни аз.
Тези хора, които са затворени в хотел в Тенерифе дали пък няма да повторят участта на почиващите на круизния кораб...

# 5 825
  • Варна
Тази вечер минах през кварталната аптека. Та от разговора ми с фармацевтката - маски няма , но за последните 2 седмици 1 брой маска от 12 стотинки е станала 1 лв , и то тези маски тип "хирургически " , които общо взето не предпазват . Като получат пак, не се знае на каква цена ще са.

# 5 826
Тази вечер минах през кварталната аптека. Та от разговора ми с фармацевтката - маски няма , но за последните 2 седмици 1 брой маска от 12 стотинки е станала 1 лв , и то тези маски тип "хирургически " , които общо взето не предпазват . Като получат пак, не се знае на каква цена ще са.

Абе чак да не предпазват не е точно.. тия дето са топ спират примерно 99%, 95%.. по ниския клас примерно 80%.. тия хирургическите и те ще спрат някакъв процент. По-добре с нея отколкото хич..

# 5 827
  • на пистата
Ами...да ни пази Господ в този случай, медицината очеизвадно нама да ни е от полза. Да се смееш ли, с глас ли да ревеш(!?)...аз просто ще замълча.
Е,и това е нещо.До днес екипите нямаха ни облекло ни маски ни очила.

# 5 828
То преди малко казаха по новините, че вече има недостиг на маски и няма и да има скоро, защото се произвеждат в Китай, а фабриките там не работят. Същото важи и за термометрите.
За съжаление така като слушам новините не вървят към добре нещата.

# 5 829
  • В офиса
Италианец, който е бил в Румъния (Крайова) между 18-22.02 е с коронавирус
https://www.agerpres.ro/politica/2020/02/25/mae-italianul-depist … miologica--455252
Крайова не е толкова далеч - Видин, Оряхово....

# 5 830
  • София
Аз обиколих всички аптеки около нас и никъде нямаше маски. Казаха, че и в складовете няма

# 5 831
Да маските от 0.20 лв ги няма ,но ако евентуално някъде ги доставят вече са по 1.20 лв.
Хайде в кръга на шегата -Аз имам скиорски очила 😉виждат ми се отлични!

# 5 832
  • на пистата
Да маските от 0.20 лв ги няма ,но ако евентуално някъде ги доставят вече са по 1.20 лв.
Хайде в кръга на шегата -Аз имам скиорски очила 😉виждат ми се отлични!
Аз пък за каска за мотор(те са същите) 😁и големи за плуване..с шнорхел.

# 5 833
Ако дойде при нас коронавируса, и се окаже, че е много заразен, направо не ни виждам. С тоя манталитет на хора, работодатели и тн , нито някой ще спазва мерки , нито ще има разумна организация. Направо може да срине държавата. Все пак се осланям на факта, че не се разпространява с бързи темпове в другите държави( Германия/ Франция и тн), така че вероятно ще се разминем и ние. Под масова зараза разбирам стотици хиляди във всяка държава ,  не 200 човека.

# 5 834
CDC признават, че е възможно да имат дори голямо огнище в САЩ и да не знаят.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232360016079917058?s=19

Общи условия

Активация на акаунт