Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 852
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 940
  • София
Някой знае ли какъв точно е протоколът за действие относно обявяване на карантина? Ако да кажем в един град се появи първия случай, кога точно ще се обяви блокада? Когато заразените станат 10, 50, 100?
Нямам спомен как се развиха нещата в Италия.
Как се блокира град като Пловдив, Варна, София при почти 100 процента недисциплинирано, самовлюбено и многознаещо население? В Китай става, тук не виждам как ще се получи.

# 5 941
Мен Германия ме учудва. 85 милиона, пълно с чужденци от цял свят, имигранти, туристи, командировки, и от сума време няма никакви нови случаи. То там трябваше поне 1000 да са вече. Дали лъжат?

Не, не лъжат. Но напълно е възможно да има и още да не са ги забелязали, както стана в Италия.

За тези, които питат дали предварително ще ви кажат кога ще ви карантинират - не няма. Нали разбирате, че при това положение всички биха се разбягали и биха разнесли заразата още по-надалече.

# 5 942
Някой знае ли какъв точно е протоколът за действие относно обявяване на карантина? Ако да кажем в един град се появи първия случай, кога точно ще се обяви блокада? Когато заразените станат 10, 50, 100?
Нямам спомен как се развиха нещата в Италия.
Как се блокира град като Пловдив, Варна, София при почти 100 процента недисциплинирано, самовлюбено и многознаещо население? В Китай става, тук не виждам как ще се получи.
Дано да не ни се налага до го видим как. Естествено, че държавата разполага с необходимите средства да затвори и изолира който град реши.

# 5 943
Браво Фани, всички симптоми имам...
Ми то и аз ги имам, ама се не броят, щото съм ми отпреди короновани.
Сега...не знам, освен да се съберем двете и изолираме поне да си гукаме заедно, а оттук мамите с добри души да ни пращат провизии, напитки и т.н. Оф, то вече българина след паниката го удря на майтап и някак по-лесно гледа.

# 5 944
В Кауфланд един човек пред мен на касата купи половин количка с пакети боб и леща Grinning Animal Speak No Evil

Пред мен е дни взеха цял стек брашна, а други бяха напълнили половин количка с боб, брашно и олио.

# 5 945
Мен Германия ме учудва. 85 милиона, пълно с чужденци от цял свят, имигранти, туристи, командировки, и от сума време няма никакви нови случаи. То там трябваше поне 1000 да са вече. Дали лъжат?

Не, не лъжат. Но напълно е възможно да има и още да не са ги забелязали, както стана в Италия.

Ми като търсеха до преди 3 дена връзка с Китай..сега ще търсят с Италия😒.

# 5 946
  • тук-там
Представяте ли си, това да беше съвпаднало с бежанската вълна....

# 5 947
Има ли случай в Белгия?

# 5 948
  • гр. София
Има ли случай в Белгия?
Да, официално 1.

Току-що четох кратко интервю на консула ни в Италия, че днес всички самолетни билети за БГ били изкупени. Вероятно от Северна Италия.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 22:38 от Leila

# 5 949
Нов случай в Германия.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232398951325802497?s=19

Според мен испанците в момента подхождат най-разумно. Всяка пневмония, за която не е доказан грип - на тест. Докато гледаме Китай и Италия, вирусът ще влезне през друг вход и ако остане незабелязан ще зарази стотици и хиляди преди да се усетим. На този етап трябва да заключим, че може да бъде навсякъде, може вече дори да е тук и да се разпространява. Но нашите нали имат само няколко тестчета, затова ние едва ли ще го направим това.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 22:21 от LillyM

# 5 950
  • Germany
Ето ви я Германия. 1-ви случай в Баден-Вюртемберг. 25 годишен, върнал се от Милано. Пише, че уж веднага е отишъл в болница, защото още навръщане се е почуствал зле.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 22:24 от PeaPink

# 5 951
Нали и тук уж е така при развита пневмония, а тия без пневмоноята да си заразяват Wink

# 5 952
Поне тежките пневмонии, при които има отрицателен тест за грип да тестват. Все от някъде трябва да почнат.

# 5 953
Аз ви казах, че в Германия ми е съмнителна работата, и ето. Слушайте ме като говоря Grinning

# 5 954
  • на пистата
Хората трябва да се научат,че не могат да ядат Пари.
Мнозина, които вярват, че материалното благополучие е много надценено, сега ще имат възможност тотално да се откажат от него.

Първи, разбира се, вече понасят удари транспорта и туризма - те ще бъдат практически съсипани тази година. А може и за много по-дълго време. Колко точно ще са загубите на компаниите - може само да се гадае, но е ясно, че ще са гигантски. И това ще се отрази на другите сектори.

Цените на горивата също се срутват, всички, които разчитат на тях също ще са в голяма загуба. Спорта, особено международния, очевидно също вече понася тежки удари. И т.н.

Накратко - любителите на отказа от благата на цивилизацията трябва да бъдат доволни. Защото ще им се наложи да се откажат от наистина много от въпросните блага. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт