Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 020
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 330
В Щатите още 2 случая - в Чикаго и Род айлънд.

Има ли повече инфо за тези случаи?

# 9 331
# 9 332
# 9 333
  • София
Мисля, че вече и малките деца са наясно, че в БГ имаме случаи, но ги крият. За мен е все тая какво ми казват, стига да си вземат нужните мерки междувременно.

Впрочем може и Бойко да не знае. Ако вярва самоотвержено на Мутафчийски и дуета Кантарджиев/Кунчев.

# 9 334
Аз почвам да се притеснявам че сме с 0 случаи. Съвсем сериозно ви говоря. Ще се успокоя ако се сбъдне предсказанието на гадателката на Берлускони че в България ще има 1, 2 случая. Тревожа се не защото смятам че го крият, а защото смятам че не го откриват, а това е много опасно. Рецепта за катастрофа. Аз лично ще си отдъхна като открият 1-вият случай защото ще знам че ще се работи по ограничаване на заразата. Докато сме с 0 случая в момента вирусът може да е на наша територия и никой нищо не прави за да го спре разпространението. Разберем ли че е тук едва когато къщата ни гори, може да стане страшно.

# 9 335
Ами то за тази жена от Димитровград стана ясно, че крият!

# 9 336
То пак си е чист късмет, че тази година, поради лошото време, в най-карнавалните градове тук в NRW (Köln, Düsseldorf и още 30 града), дори бяха отложени Карнавалите. Всички бяхме покрусени от мъка, сега май излиза, че на късмет е било.

Нищо не е отлагано и отменяно, състояха се с пълна сила.

https://www.duesseldorf-tonight.de/lokales/karneval/karneval-202 … uesseldorf.993096

Да, готинко ни беше карнавалчето. Обаче отмениха FIBO-то за втората половина на 2020, а трябваше да се случи началото на април, заради коронавируса.

# 9 337
Мисля, че вече и малките деца са наясно, че в БГ имаме случаи, но ги крият. За мен е все тая какво ми казват, стига да си вземат нужните мерки междувременно.

Аз не съм наясно. "Крият, но взимат мерки междувременно" е оптимистичният сценарий. По-песимистичният е "има, защото няма как да няма, но наистина още не са ги хванали и заразените си обикалят необезпокоявани".

# 9 338
  • София
Ако Теодора Берлусконова - Кикито е казала, че ще сме само със случай-два, очаквам до няколко дена да имаме поне три.

Иначе и аз се съмнявам, че вършат нещо нашите служби, личната ми лекарка е с нула инструктаж какво да прави в случай на корона, а приятел обикаля Ломбардия и Виена последните седмици, без на летището дори веднъж да му премерят температурата или да го питат кой е/откъде идва/нещо - каквото и да е!

# 9 339
Италия - От 117 приключени случая, 83 (71%) са оздравяли, 34 (29%) са починали.
Южна Корея - 30 оздравяли, 21 починали
Иран (ако статистиката е вярна) 175 оздравяли / 54 починали
Круизния кораб - 10 оздравяли /7 починали
Япония - 32 оздравяли /6 починали
Това си е страшничко! И определено това не е смъртност от 2 %

# 9 340
# 9 341
Ако го крият, ще го скрият не само от нас, но и от останалите държави от ЕС. Не е чак невъзможно, но доколко е реалистично? Просто не тестват, това е. Много малко тестове правят и нищо чудно, че нищо не излиза. Много от останалите държави разшириха критериите за тестване и сега валят случаи оттам.

# 9 342
Аз си мисля, че ние нямаме и капацитета като болници да хоспитализираме хиляди души в такива сериозни изолационни условия. Гледам в Италия половината са хоспитализирани - повече от 700 души за по-малко от седмица.  Нашите болници и без това са пълни и в момента.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 23:24 от Анонимен

# 9 343
  • София
Днес прочетох, че Турция затваря границата и с Ирак. Допускат се да преминават само връщащи се от там турски граждани, като е построен полеви изолатор на границата, където изчакват изследвания.
И за посоката от Саудитска Арабия пишеше, че се връщат много хора сега от там и още на летището се отклоняват за изследвания.

# 9 344
Интересно и в Южна Италия ли ги крият? От Северна Италия вирусът се разпространява в Европа, но не и в Южна Италия.

Общи условия

Активация на акаунт