Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 910
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 465
  • на пистата
Не се заяждам ,но дай линк ,от къде ти е информацията за Египет?Продължавам да твърдя,че няма кронна вирус ,но пък за сметка на това си имат птичи грип целогодишно.
Ами то е нормално да погледнете официалния сайт на СЗО това е статистиката от вчера.Вие много неща може да твърдите но си го има официално.Има един обявен случай,те вървят малко назад

# 9 466
  • тук и там
Maria 56, нещо не мога да схвана коментарите ти.
За Белгия конкретно заразеният е пътувал от Италия със самолет до летището в Шарлероа.Предполага се че в самолета е имало други хора,едва ли полета е бил с един човек,Та самолета каца в Белгия,обаче единствения заразен е пътник  който после отива в Люксембург.
За заразилата се служебно-същата работа.Предполага се че се е върнала на работа след служебното пътуване и е имала контакт с други хора,или най-малкото  със семейството си.Обаче във Белгия има само два регистрирани случая.

# 9 467
Благодаря за темата! Чета я от самото начало. Изключително полезна!!!
На колегите ми им трябваше почти месец, за да спрат да ме иронизират. И все още има такива, които смятат, че този вирус е някаква медийна шумотевица, за да се увеличат продажбите на лекарствата и че  съм паникьосана. А всъщност съм ядосана, че не затвориха границите навреме.

# 9 468
  • София
Презапасяване се изисква и налага в случай, когато целият град е под карантина, т.е. няколко стотин потвърдени случаи.
Грешка. Запасяването се прави при настъпване на риск от бедствие, а не като започне бедствието.
 И се прави бавно, а не наведнъж. Запасяване като целият град е под карантина едно че е невъзможно, друго че е в пъти по-рисково. Трето- може да доведе до жертви.

А как топлото щяло да го ограничи ... https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.12.20022467v1.full.pdf
. However, the role of absolute humidity in transmission of COVID-19 has not yet
been established. Here, we examine province-level variability of the basic
reproductive numbers of COVID-19 across China and find that changes in
weather alone (i.e., increase of temperature and humidity as spring and summer months arrive in the North Hemisphere) will not necessarily lead to declines in COVID-19 case counts without the implementation of extensive public
health interventions.

# 9 469
Като ви чета тук даже мен ме заболяват гърдите и гърлото ... като не чета и не мисля , нищо не ме боли... 😀
Май ще откача скоро! 😀
Да много истерично и станало в темата и това с недоверието към нашата здравна система, което и аз имам може да паникьоса човек.
Някои хора искат живота да спре в очакване на страшното. Аз съм от тия, които не смятат повече да задълбава, че може и на мен да почне да влияе зле на психиката.

# 9 470
  • Пловдив
Сутринта в новините имаше Много интересен репортаж. Някакво бълграче отишло с маска на училище в ЮК. Помолили го, даже го накарали да я махне, защото създавало излишна паника. В училището се учили 1000 ученици и нашенчето било единствено с маска. Случая стигнал до посолството ни и така. Толкова за това кой, къде и как създава паника.

# 9 471
Дезинфекцират трамваи, тролеи и метро заради коронавирус
https://mysofia.bg/news/dezinfekcirat-tramvai-trolei-i-metro-zaradi-koronavirus/

# 9 472
Сутринта в новините имаше Много интересен репортаж. Някакво бълграче отишло с маска на училище в ЮК. Помолили го, даже го накарали да я махне, защото създавало излишна паника. В училището се учили 1000 ученици и нашенчето било единствено с маска. Случая стигнал до посолството ни и така. Толкова за това кой, къде и как създава паника.
Колко са жалки! Паника от носене на маска?!

# 9 473
Сигурно им е за сефте да го правят. От цялата паника поне може да се повиши хигиената у нас, което е полезно въобще за вирусите.

# 9 474
Не, зари. Тези, които са си с култура на хигиена ще продължат да са си с култура на хигиена, а тези, които нямат такава ще продължат да тръбят фейк нюз.

# 9 475
  • София - Рим и обратно
Аз не знам на Вашият съпруг, кой доктор му предписа антибиотик за грип? Вирус нали не се лекува с антибиотици, или аз вече почнах да откачам.
Предписаха му го след седмица боледуване и преглед. Имена и егн на доктора ли искате, не разбрах.

# 9 476
  • София
Антибиотици се предписват, когато вирусът преминава в бактериална инфекция на организма.

# 9 477
  • София
Колеги, мантрата с топлото време е несугурна, че да я повтаряме, това първо, второ че от четвъртък зимата почти се завръща у нас. Все пак, ако през женския месец на вали сняг, респ. ако първа пролет не посрещнем в снегове и виелици, ние българи ли сме или какво? Знаете кат цяло колко ни малоумен климата в България, така че топло (истински топло) преди юни няма смисъл да се чака Simple Smile

# 9 478
Антибиотици се предписват, когато вирусът преминава в бактериална инфекция на организма.

Точно така и Снежана е права. За вирусна инфекция не се пият антибиотици. Само ако и когато премине бактериална фазе се пият антибиотици.

# 9 479
  • София
Материал за ТВ продуцент, прекарал две седмици в карантина, докато стане ясно, че не е заразен
https://www.msn.com/en-gb/news/coronavirus/i-had-my-throat-scrap … Y?ocid=spartandhp

И превод с гугъл
Скрит текст:
По времето, когато се прибрах в деня на Свети Валентин от изненада на 30-ия рожден ден до Болоня, имах чувството, че имам лоша настинка, пише продуцентът на Sky News Ник Стилиану.
Аз произвеждах някои от нашите коронавирусни огнища и знаех, че по онова време най-сериозните случаи в Европа бяха ограничени до шепа във Франция.
Пет дни след като се прибрах се почувствах значително по-болна. Но се борех с умората по време на работа и прекарах един уикенд спящ от тежкото усещане на гърдите си.
Но понеделник сутринта донесе приказката за "червената зона" на Италия, температура, която няма да изчезне и докато разговарях с нашите европейски екипи и проверявах най-новите данни, открих региона, в който съм пътувал - Емилия-Романя - имаше почти 20 нови случая.
Public Health England и NHS 111 не смятат, че трябва да се притеснявам - Италия все още не е в списъка им с "високорискови" страни. Нашият корпоративен съвет обаче беше ясен. Веднага се откарах вкъщи, за да чакам обратно обаждане от 111 лекар.
Минаха 11 часа, докато успях да говоря с медицинска сестра, която не звучеше много по-здравословно от мен. Тя се извини за забавянето, но каза, че съветите не са се променили. Северна Италия все още не беше високорискова. Съветът трябваше да бъде актуализиран в 14:00 на следващия ден. Парацетамол и легло.
Във вторник във 8 часа здравният секретар Мат Ханкок беше на програмата за закуска на Кей Бърли, за да съобщи нови съвети за тези, които са пътували до Северна Италия. Връщането от 11-те градове под карантина след 19 февруари означава незабавна самоизолация и тестване.
Всеки, който се върне от където и да е север от Пиза след 19 февруари и прояви симптоми на настинка и грип, трябва да се самоизолира в продължение на 14 дни и да се обади на 111 за тестване.
Симптомите ми се появиха чак на 18 февруари, затова звъннах на 111 и трябваше да обясня казаното в Sky News от здравния секретар и поисках тяхното обяснение. Техните системи не бяха отразили този последен съвет, така че трябваше да чакам за ново обаждане.
Четири часа по-късно разговарях с някой от екипа на COVID-19 в Лондон: Аз трябваше да се самоизолирам и трябваше да бъда „тампон“. Бяха наводнени с обаждания.
За щастие имаше здравен екип на общността, който можеше да ме посети, но те бяха толкова заети, че ще трябва да изчакам още два дни, за да бъдат на разположение. В други райони хората трябваше да си проправят път към болниците в общността.
В четвъртък обяд ми се обадиха и ме инструктираха да отворя входната си врата и да вляза в друга стая, докато медицинската сестра беше поставена в защитен костюм от hazmat от друг лекар навън.
Някои хора са имали тампони, взети както от носа, така и от гърлото, но на гърба ми беше остърган само гърба. Беше кратко, но неприятно. Представете си някой да вземе сламка до мястото, където са вашите сливици.
Попитах дали екипът е зает. "Нямате представа - видяхме половината от Лондон", ми казаха.
Хората, връщащи се от ски пътувания, без съмнение? "О, имахме всякакви видове. Почивките в Тайланд и Малайзия изглежда са много популярни напоследък."
Останах с разпечатка на три страници с надпис „Action Card 11 v1.0 Съвети за лица под домашна грижа и изолация“, съдържащи подробно всички очаквани хигиенни съвети.
Резултатите от тампона ми можеха да отнемат "до три дни", така че бях в готовност за още едно мъчително изчакване, преброих стените и се чудех каква храна съм оставила или как да договарям доставка
Останаха ми няколко маски от покриването на бушоните в Австралия в началото на годината, така че оставих по една за всеки мой двама съквартиранти като реалистично нищо повече от козметичен символ в този момент.
Петък беше 14 дни, откакто се върнах във Великобритания и трябваше да бъде краят на закъснялата самоизолация, но все още чаках.
Неделя вечер донесе всичко ясно. Шест дни прекарах в спалнята си, чудейки се колко хора бих се заразил, ако имах вируса. Влакът до и от Модена, самолетния дом, купонът ми за рожден ден, кръчмата, тръбата, майка ми, училището, в което работи, киното, нюзрума.
И още по-притеснителна мисъл: ако някой наблизо във Великобритания тества положително, може би ще трябва да преживея всичко това отново.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 09:26 от грейпфрут

Общи условия

Активация на акаунт