Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 705
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 660
Аз не мисля, че вирусът вече е минал в България. Като се има предвид в Китай колко лекари измряха, нашите трябва да са супермен до един!

# 9 661
  • Far away from here...
В аптеката няма вентолин и салбутамол за инхалатора. Явно трябва да си купя някакви мазила и гримове ОТ АПТЕКАТА, щото това само е останало, и да си легна да мра красива.
Вентолин няма от една година. Има в Турция и Македония чух...

Вчера ни изписаха с детето, което имаше вирусна пневмония.
Лекуваха го с венозен антибиотик, урбазон и инхалации с вентолин.
Явно в болниците имат.

# 9 662
  • Бургас
На 20.02. купих Вентолин за инхалатор от аптека - направо от току-що доставените лекарства ми го дадоха.

# 9 663
https://external-preview.redd.it/DIq7JP5CxDUoRvNkcMeZPKkTVuniDWI … 33ca699fff01172af
Случаите от Корея - всички без изключение са с придружаващо заболяване.
Някои са психично болни. Това не значи, че физически не са били съвсем здрави.
То няма човек, на който да не успеят да му намерят някакво допълнително заболяване, дори да не знае досега за него. Един е писан с бронхит.

# 9 664
За какъв оптимизъм говорим, като гледаме ежедневно около нас за какво ниво на култура и хигиена става въпрос? Сутринта някакъв е кашлял до детето ми в автобуса без да си прикрива устата. Аз току що бях в пощата, една от двете служителки идваше от аптеката и си сипваше в чаша да разтвори някакво прахче, че пиела "бронхо-нещо си", ама не ѝ помагало (дочувам разговора между тях). Скоро ще дават пенсиите май в пощата. И като се наредят тия баби и дядовци на опашката, па като почнат да плюнчат и да облизват пръсти и да броят... За какъв оптимизъм ми говорите? Масовата хигиена е на ниво 18 век. А колко ще тръгнат да се самолекуват с хомеопатия, разтривки с ракия и пр, ама до последно ще са на крак и ще разнасят вируси де що могат?

# 9 665
Крайно време е да се спре със свободното продаване на лекарства!

Сега като минат няколко по аптеките и изкупят антибиотици и бронхо разширяващи ...ще страдат всички!
После ще има антибиотик по 200-300 лв...
То в БГ не ни трябва корона вирус за да се затрием...

# 9 666
  • Пловдив
Психично болните пият лекарства. Може би това все пак дава отражение, иначе защо да включват тази информация в статистиката.
А бабите какво да правят? Да стоят гладни, че да не ви заразят? Които ходят в пощата нямат карти, по какъв начин да си вземат парите? Почти всички едвам изкарват до пенсията, не могат и ден повече да чакат. Като знам майка ми, дето й свършват парите 2 седмици след вземането на пенсията, и накрая брои дните, хем й помагаме, не знам хората без помощ как изкарват. А пък и, спокойно, точно те са най-застрашени, та няма как по-лошо да повлияят на такива като вас, по-млади и здрави.

# 9 667
За какъв оптимизъм говорим, като гледаме ежедневно около нас за какво ниво на култура и хигиена става въпрос?
Абсолютно, аз в 6 часа в метрото съм убедена, че е възможно да пипна поне чума или проказа... Мириса е на обществена тоалетна. Какво остава за нещо друго. Пътуват хора, които си перат дрехите на 6 месеца. Изобщо...не ми се мисли.

# 9 668
Психично болните пият лекарства. Може би това все пак дава отражение, иначе защо да включват тази информация в статистиката.
А бабите какво да правят? Да стоят гладни, че да не ви заразят? Които ходят в пощата нямат карти, по какъв начин да си вземат парите? Почти всички едвам изкарват до пенсията, не могат и ден повече да чакат. Като знам майка ми, дето й свършват парите 2 седмици след вземането на пенсията, и накрая брои дните, хем й помагаме, не знам хората без помощ как изкарват. А пък и, спокойно, точно те са най-застрашени, та няма как по-лошо да повлияят на такива като вас, по-млади и здрави.
Люба, мисля че жената с пощата порицава болната служителка, а не възрастните, които ще идат за пенсии.

# 9 669
Айде, малко да разведря
https://nova.bg/news/view/2020/03/01/279787/гадателката-на-берлускони-в-българия-ще-има-един-два-случая-на-коронавирус

# 9 670
Въобще не става въпрос за бабите. Става въпрос за тази в пощата, дето е болна, ама си стои на работа. Без маска, без ръкавици, без нищо.

# 9 671
  • София
Въобще не става въпрос за бабите. Става въпрос за тази в пощата, дето е болна, ама си стои на работа. Без маска, без ръкавици, без нищо.

Това може да се каже за всички служители на местата, където се работи с хора - пощи, банки, будки за билети...Без маски и ръкавици са, да. А кой да им ги осигури? Тяхна ли е вината или на работодателите им? От къде да намерят защитни средства като са изкупени от параноици и спекуланти? Вижте, хайде да не се озлобяваме един към друг, да се успокоим и да разсъждаваме трезво.

# 9 672
Вентолин няма от една година. Има в Турция и Македония чух...
Това пък защо?
Няма ли заместител?
Заместител казват сиропа за пиене. Какъв заместител е той за инхалации какро винаги в нашата държава никой не мисли за хората. Поръчах вентолин от Турция по колежка... в Пловдив обиколих вдичко аптеки и няма

# 9 673
  • София
Айде, малко да разведря
https://nova.bg/news/view/2020/03/01/279787/гадателката-на-берлускони-в-българия-ще-има-един-два-случая-на-коронавирус
Гадателката: "От април, май юни тук ще кипи. Юни ще се окаже, може би, най-силният месец за бизнеса. Цените ще вървят нагоре”, смята тя." - какво ще кипи, живота, туризма? Кое ще върви нагоре, цените или други цифри? Защо цените ще вървят нагоре, нещо като "оздравителна инфлация" ли, да пояснят джурналята....

# 9 674
Ако другите хора не носят,а вие се притеснявате от това,тогава носете вие за да се предпазите. На първо място хората отговарят за себе си и след това другите да ги предпазват. Винаги ще има хора,които няма да взимат мерки,но вие можете. А и се замислете колко хора,по-възрастни също, няма да могат да намерят маски или няма да имат пари да си купят нужното количество че да ги сменят постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт