Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 526
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 675
Вентолина още миналата година нямаше внос, този за инхалации. Родители на децата с астма сме се снабдявали от Турция. Доколкото знам възстановиха вноса наскоро. Дано има, защото и без корона вируса на някой пациенти е често необходим медикамент.

# 9 676
  • София

Ако е вирусна пневмония, както е при новия корона вирус, не се лекува с нищо-антибиотиците не помагат при вируси. Стоиш, молиш се да имаш здрава имунна система която да се справи с вируса и чакаш да ти мине евентуално.

Боже, какви глупости! Поне да беше написал СПОРЕД МЕН, а не като истина от първа инстанция. Кой знае колко силно внушаеми хора са прочели тази глупост. Е те това ако не е всяване на паника, не знам какво друго е.

# 9 677
Скрит текст:

Ако е вирусна пневмония, както е при новия корона вирус, не се лекува с нищо-антибиотиците не помагат при вируси. Стоиш, молиш се да имаш здрава имунна система която да се справи с вируса и чакаш да ти мине евентуално.

Боже, какви глупости! Поне да беше написал СПОРЕД МЕН, а не като истина от първа инстанция. Кой знае колко силно внушаеми хора са прочели тази глупост. Е те това ако не е всяване на паника, не знам какво друго е.

Не само паника, ами ако хората го решат за истина, утре ще си седят с вирусната пневмония вкъщи и ще чакат организмът да я излекува.

# 9 678
Всяка пневмония се лекува с антибиотици, аз искам да питам друго. Възможно ли е да се лекуваме вкъщи с АБ през устата, при вече доказана пневмония (примерно от Ковид 19) т.е. ефективно ли ще е? За леките случаи говоря.
Досега всички хора, които познавам, след диагностициране с пневмония са хоспитализирани и с АБ на системи и/или инжекции.
Ясно е обаче, че при една епидемия няма да има места за всички в болниците и се чудя какъв е шанса леките пневмонии да се излекуват вкъщи с орални АБ и други лекарства?

# 9 679
Въобще не става въпрос за бабите. Става въпрос за тази в пощата, дето е болна, ама си стои на работа. Без маска, без ръкавици, без нищо.
Ако другите хора не носят,а вие се притеснявате от това,тогава носете вие за да се предпазите. На първо място хората отговарят за себе си и след това другите да ги предпазват. Винаги ще има хора,които няма да взимат мерки,но вие можете. А и се замислете колко хора,по-възрастни също, няма да могат да намерят маски или няма да имат пари да си купят нужното количество че да ги сменят постоянно.
Хора, това тръгна от коментар, който се възмущава от БОЛНА служителка, която ще раздава пенсиите. Четете малко назад, преди да се карате на всички.

# 9 680
  • София
Аз, например, миналата година карах пневмония вкъщи, въпреки че бях диагностицирана, не ме вкараха в болница. Детето също.

# 9 681
Как Русия допусна да има болен?

# 9 682
  • София
Скрит текст:
Въобще не става въпрос за бабите. Става въпрос за тази в пощата, дето е болна, ама си стои на работа. Без маска, без ръкавици, без нищо.
Ако другите хора не носят,а вие се притеснявате от това,тогава носете вие за да се предпазите. На първо място хората отговарят за себе си и след това другите да ги предпазват. Винаги ще има хора,които няма да взимат мерки,но вие можете. А и се замислете колко хора,по-възрастни също, няма да могат да намерят маски или няма да имат пари да си купят нужното количество че да ги сменят постоянно.
Хора, това тръгна от коментар, който се възмущава от БОЛНА служителка, която ще раздава пенсиите. Четете малко назад, преди да се карате на всички.

Ами вие сте много интересни. Като че за всяко кихане дават болничен.

# 9 683
Аз, например, миналата година карах пневмония вкъщи, въпреки че бях диагностицирана, не ме вкараха в болница. Детето също.

Но как се лекувахте? С АБ през устата или с инжекции? Защото ако намериш кой да идва да ти слага инжекции, ясно, въпроса ми е може ли да се мине без тях, че при подобна епидемия едва ли ще намерим медицинско лице?

# 9 684
  • София
Скрит текст:

Но как се лекувахте? С АБ през устата или с инжекции? Защото ако намериш кой да идва да ти слага инжекции, ясно, въпроса ми е може ли да се мине без тях, че при подобна епидемия едва ли ще намерим медицинско лице?

С антибиотик през устата. Малката - също. При това бяха назначени от пулмолог, не от личен лекар. Уточнявам, за да е ясно, че съм била при специалист, т.е. не че ме е неглижирало някое неопитно джи пи.

# 9 685
Моят брат няколко пъти кара вече едностранна вирусна пневмония и винаги едно и също се случва. Първо е вкъщи 10 дена на антибиотик, след това и 5 дена в болницата. До един или два пъти само успя да се излекува вкъщи. Така че хора, ако имате някакви симптоми на пневмония, задължително е да посетите лекар. Самолечението може да ви коства живота.

# 9 686

Е поне да го разгледат и те тоя вирус..може пък да измислят нещо😒

# 9 687
  • София
В смисъл? Бихте ли пояснили какво имате предвид? САЩ "допусна" цели 60. България нито един.
Много вероятно и в трите държави да има прогрес следващите дни.

# 9 688
  • Пловдив

Даже и не е първият. Представяш ли си?
имат си вече 6 - 3 болни + 3 от криузния кораб

# 9 689
Сега бях при джипито на децата. Беше с маска с филтри, очила и ръкавици. Каза, че нареждането е да не се дават болнични, само в най-краен случай. Каза, че вече е изпратила един пътуващ за изследвания и че яко лъжат, че няма корона.

Общи условия

Активация на акаунт