Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 753
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 645
В препоръките на Европейския център за контрол на заболяванията май са разширили критерия за тестване с тежко респираторно заболяване без да се иска пътуване и контакт. Това би трябвало да е хубаво, ако се съобразят на национално ниво.
https://www.ecdc.europa.eu/en/case-definition-and-european-surve … navirus-2019-ncov

# 9 646
Вие изобщо не четете какво се пише, дори медицинско лице Ви го каза, че антибиотиците не са за лекуване на вирусът, а за да предотврати бактериална инфекция.

# 9 647
  • град-държава
Лили, аз не мисля, че хората могат да направят повече от това да спазват високо ниво на хигиена и да ограничават по възможност пътуванията и срещите.
Не може цяла България просто да се затвори по къщите. Хората ходят на работа и никой не им разрешава да си останат вкъщи.
Аз сутринта исках да си купя маски, но няма да им дам 4лв за нещо, което струва 4ст.

# 9 648
Доколкото знам от лекари, антибиотици не се дават за вируса, а за последващата бактериална инфекция. Тоест, ако човек кашля дълго време например, дори първоначално причината да е била вирус, в последствие може да се развие бактериална инфекция, която вече се лекува с антибиотик. Така че връзката вирус - антибиотик не е директна, но я има. Бъркам ли някъде?

# 9 649
Лили, аз не мисля, че хората могат да направят повече от това да спазват високо ниво на хигиена и да ограничават по възможност пътуванията и срещите.
Не може цяла България просто да се затвори по къщите. Хората ходят на работа и никой не им разрешава да си останат вкъщи.
Аз сутринта исках да си купя маски, но няма да им дам 4лв за нещо, което струва 4ст.
Абсолютно вярно. Няма какво да се добави.
Ако някой реши да пие витамини и чай с джинджифил и куркума, чудесно, но меда трябва да е от високопланинска чиста месност и да няма примеси на захар и глюкоза.Smirk

# 9 650
Вирусната пневмония си я преборваш евентуално. Лечението е, за да не умреш дотогава. Дъщеря ми от най-тривиалния вирус тръгва да прави спазъм и да се запушва. Ако навреме отидем, с една инжекция кортикостероиди и малко инхалации се оправя. Ако се забавим, става по-трудно за лекуване. Въпросът е вече вирусът колко е агресивен и е борба срещу времето, по-скоро въпрос на логистика, отколкото на медицински чудеса. И като имаш много агресивен вирус и много износен организъм - какво да очакваш?

# 9 651
Как бихте коментирали тази новина?
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/03/02/shtabyt-preporycha-otm … -na-3-mart.440825

Цитат
Щабът препоръча: Отменете тържествата на Шипка на 3 март!
бъдат отменени тържествените мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на  България – 3-ти март. Това препоръчва Националният оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.

# 9 652
Петъка и днес трима мои познати/приятели са ходили до личните си лекари, защото са болни (кашлица,температура или и двете) Никой от личните не ги е питал дали са имали пътуване докъдето и да е било или да са имали контакти с такъв човек. Така ли е навсякъде?

# 9 653
Никъде не съм призовавала да се остава по къщите, самата аз не стоя само вкъщи. Въпреки че вярвам, че вирусът е много вероятно да е вече в България, все още оценявам риска да го срещнеш за малък.

Като лични мерки на този етап висока хигиена и избягване на опасни места - с много хора в затворено помещение и болници/поликлиники,  освен ако не е много наложително, при възможност е по-добре лекар да дойде вкъщи.

Тези мерки може и да изглеждат малки, но колкото повече хора ги спазват, толкова повече се увеличава ефекта от тях за всички. Така де, ако хората около теб са здрави, това автоматично понижава рисковете и за теб да се разболееш. Разбира се, далеч съм от мисълта, че само с тези мерки ще спрем този вирус, но и малкото, с което разполагаме, трябва да го използваме. Нашата цел в момента е максимално забавяне с цел печелене на време.

# 9 654
На мен вчера ми се наложи да прекарам много часове в спешното в Токуда заради друго, но имаше доста кашлящи и болни хора. Чух, че някои ги питат за пътувания и контакти с пътували, някои не. За един обмисляха да го пращат "на България" (там ли се правят тестове?) но се отказаха. Всички отричаха да са пътували.

# 9 655
КОРОНА
Не пипай очите!
Не пипай устата!
Не дръж за дръжката  врата!
Отваряй  с лакът и със крак,
Ще се опазиш – няма как!

Мий  ръце си редовно,
Китаеца не гледай злобно!
Той не е виновен милия,
Че имат вирус в изобилие!

В рейса омотай се с шал,
А по-добре върви пеша
Има изход, ще те утеша -
В  къщи си седни на трона,
И не мисли за таз Корона!

Няма маски!
Слагай  каски!
Скафандър си купи от НАСА ,
Противогаз  вземи в запаса!

Временно не яжте суши,
Който пуши – да не пуши,
Че на фасовете знам,
Има вируси и там!

Със  храна се запасете,
В  ресторанти не ходете,
НЕ - на сбирки с много хора!
По добре на село в двора!

Малко гроздова  ракийка,
Натрийте чесън на филийка,
Това е здравословна тактика
И най-добрата профилактика!

Война е Трета и Световна…
Борба все още не редовна,
Кой срещу кого воюва?
Пазарите да завоюва!

Пазете се! Мислете позитивно,
Колкото и да звучи наивно,
Никой няма да загази –
 „Пазения Бог го пази!”

Оля АЛ-АХМЕД
28.02.2020

# 9 656
В аптеката няма вентолин и салбутамол за инхалатора. Явно трябва да си купя някакви мазила и гримове ОТ АПТЕКАТА, щото това само е останало, и да си легна да мра красива.

# 9 657
  • София
При болест, която според някой статии, изказвания на някой нечувани експерти, се казва че КВ ще зарази 60% от населенето. Помислете сега, ако това е истина, Германия до сега щеше да си затвори границите, защото щетите за Германия, ако се разболее 60% от населението, ще са много повече от щетите, които ще има при евентуална карантина. Явно за да не предприемат тези действия, са сметнали, че щетите ще са много по-малко, ако са им отворени границите.

Точно това е посоката, в която трябва да разсъждаваме. Всичко се върти около парите и бизнеса. Те ще решат, ще има ли карантина, като в Ухан. Като гледам Милано, тяхното правителство тръгва с много либерални мерки. Въпрос на математика.

# 9 658
В аптеката няма вентолин и салбутамол за инхалатора. Явно трябва да си купя някакви мазила и гримове ОТ АПТЕКАТА, щото това само е останало, и да си легна да мра красива.
Вентолин няма от една година. Има в Турция и Македония чух...

# 9 659
В olx има противопрашни маски по около 30 лева - приличат ми на тези, които съм купувала по принцип и който не са еднократни, а се носят между 220 и 340 часа, нищо чудно да са такива. The Third да каже дали стават, но и те са означени ffp2 и ffp3 и не са на особено спекулативни цени. Най-евтините, които съм взимала преди всякакви епидемии, бяха 10 паунда за ffp2.

Изглеждат така
https://www.google.com/search?q=pollution+mask&source=lnms&a … =1220&bih=552

Общи условия

Активация на акаунт