Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 226
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 945
Сякаш не ги поставят.

# 9 946
  • София
Сякаш не ги поставят.
Сякаш само в Китай. И никъде другаде, какъв е смисъла, като пак ще кацат хора в Китай, рано или късно.

# 9 947
Според мен няма как да знаят все още, но подозират. Както има вируси като шарката, които се карат леко от деца, така има и вируси, които остават завинаги латентно.
В момента каквото и да подозират, просто е прекалено рано и напечено, за да се знае. С времето ще се разбере. Ще е жалко ако е вярно обаче и не е направен максимума да се ограничат щетите.

# 9 948
  • София
Не карантинират само в Китай, добър ден. Нали на предната страница коментирахме - в Белгия са seal-нали цяло семейство на същия принцип.
Аз честно казано вече не виждам как изобщо се овладява това. Все едно сме в средните векове!

# 9 949
много хора тръгват да мислят за лечението си още отсега. Дори да мислите,че нещо,което сте прочели ще ви помогне и излекува ня 100%, следват се решенията на лекарите. Няма как да се самолекувате. Имам чувството че при наличието на този вирус, повечето хора от форума ще казват на лекарите какво да им дават Grinning ако постъпиш в болница обаче си в чужди ръце Simple Smile силно се  нядявам, ако се разболеят хора и се стигне до тамифлу, да им бъде предоставен. Или ще те накарат да търсиш по аптеките...

# 9 950
Не може. Само дисциплина и здрава ръка. Дали в Северна Корея имат заразени? Онзи ден коментирахме уж на шега.

# 9 951
А вероятно знаят и затова са тези костюми, карантини, заключвания, преносими крематориуми...
Но няма да го кажат, че нали паниката ги плаши повече от самата болест.

# 9 952
Скрит текст:
Последните изследвания на коронавируса разкриват, че вирусът е мутирал ген, подобен на ХИВ и е 1000 пъти по-мощен. / статията е от преди 3 дни / . Хората ,които лесно се паникьосват, да не четат :

https://www.thailandmedical.news/news/breaking-latestcoronavirus … imes-more-potent-
Попаднал веднъж в организма, този вирус остава винаги там и при удобен момент атакува. Дано да грешат.

Това може би обяснява тия сведения за излекувани хора които след това изведнъж отново дават положителен тест. Заради това може би Китай въведоха карантина за вече излекувани, предполагам защото искат да разберат дали става дума за повторно заразяване или вируса остава скрит в тялото (това възможно ли е) и след време отново се активира. Ако човек поставен под карантина (вече излекуван) отново покаже положителен тест това значи че вирусът отново е в него без той да се е заразил, защото е държан в карантина. Много е странно всичко това. Не знам дали е вярно.
Въпросът, който ми идва, от само себе си ли се активира или има външна причина, която го активира /настинка примерно/. Как се развива повторението!
 Подобно на Херпес зостер -  може да се активира при спадане на имунитета, но не е животозастрашаващ. Придобит е при хора прекарали варицела. Повторна варицела е много рядко възможна.
Много се надявам да не излезе вярно, че остава в организма като ХИВ.

# 9 953
Ronald, самите излекувани може да не са наясно все още какво се е случило с белите им дробове. Може да нямат обезпокоителни симптоми, например задух или болки. Все още. Може състоянието им да се види за момента единствено на скенер. Може да си мислят, че все още се възстановяват. Всичко е в сферата на догадките за момента.
44,801 от излекуваните, са всъщност китайци, което е още един допълнителен фактор за това колко истинска информация можем да получим и да си правим статистиките.
Сега излезе видео на официална медия, че Китай искат да унищожат класифицирана информация от началото на избухването на епидемията.

# 9 954
Ако някой е изкупувал тамифлуто със спекулативна цел, все едно си е купил фабрика на 8-ми септември. От много време се знае, че не действа върху ковид.

Чета за случая в Русия. Хоспитализирани са 13 от спътниците на заразения, също така 5 негови роднини и 6 познати. Хоспитализирани. Тук не знам как ще стане. Говорим си за 40 легла тук, 50 легла там, а реално покрай един болен, примерно в случая се налага още 24 да се изолират. Най-вероятно пак ще ги пращаме в домашна карантина. Доброволна.

Освен това руснаците започват ежедневно да мерят температурата на децата в детските градини и училищата. Както и избирателно да мерят температурата на пътници в метрото. На пристигащите на летищата от Иран, Китай и Южна Корея ще се издава постановление за изолация и ще им се взимат проби. На пристигащите от Италия се издават препоръки да съблюдават домашен режим, снимат се и им записват контактите.

Кажете ми ние какво правим? Аз освен "няма корона вирус в България", "заделили сме легла" и "готови сме да го посрещнем" (имаме щаб?), друго не съм чула. Прехвърлят всичко на личните лекари, като дори не им осигуряват екипировка. Частни практики били, да се спасяват. В Италия вече има сериозен недостиг на лекари по думите на блогърка, живееща в Милано. Някои заразени, други изолирани, защото са били контактни. Е, да не вземе сега да се паникьоса пак някой. Не се бойте, имаме мартеници, те ще ни пазят.

# 9 955
  • София
Не карантинират само в Китай, добър ден. Нали на предната страница коментирахме - в Белгия са seal-нали цяло семейство на същия принцип.
Аз честно казано вече не виждам как изобщо се овладява това. Все едно сме в средните векове!
Добър вечер! Не говорим, че слагат под карантина само 1 семейство, а Заради Само Едното семейство - цял град, да речем! Иначе къв е смисъла - пръскаш вируса на 30 м, заразен си от първата секунда, тва семейство е общувала с още 100 други.

# 9 956
Не може. Само дисциплина и здрава ръка. Дали в Северна Корея имат заразени? Онзи ден коментирахме уж на шега.

Един имало. Опитал се да избяга и го застреляли. По официални данни.

# 9 957
  • София
Говореше се, из форума, разбира се, че е само 1. Тръгнал да напуска болницата обаче и го...застреляли.

# 9 958
Щом и в Белгия са почнали на принципа на Китай, да заключват хора по домовете, не ми се мисли. Това наистина звучи като все едно са чумави. Ами тези хора не е ли по-уместно да са под лекарско наблюдение? Ако вече болниците са препълнени, да, но иначе..
Ако пак чуя някой от "кризисния щаб" да каже, че това е грипче..

# 9 959
Бледолилава,какво предлагаш да правим? Освен да спазваме мерките. Не го казвам с ирония.

Общи условия

Активация на акаунт