Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 065
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 960
Смятате ли, че Европа, САЩ, СЗО, Русия, Китай знаят това, и ако знаеха, нямаше ли да поставят под карантина веднагически цели градове, цели държави? Като при чума, все едно
А кой ще ги храни и ще пълни бюджета?

# 9 961
Когато се появят случаи, отначало са много cool и после рязко обръщат палачинката. Доста държави. Не знам. Много странности около този вирус. Или много голяма политическа конспирация, или не знам.

# 9 962
Последните изследвания на коронавируса разкриват, че вирусът е мутирал ген, подобен на ХИВ и е 1000 пъти по-мощен. / статията е от преди 3 дни / . Хората ,които лесно се паникьосват, да не четат :

https://www.thailandmedical.news/news/breaking-latestcoronavirus … imes-more-potent-
Попаднал веднъж в организма, този вирус остава винаги там и при удобен момент атакува. Дано да грешат.
Точно това и аз се питах и писах миналия ден. Малките деца били карали леко, но са преносители, заразители или как се казва, т.е. вирусът е в тях, откриват го , но не ги лекуват, нямат симтоми, но са заразили семейството си. Или пък го карат леко. Няма сериозно болни и критични деца до 10г  и нито едно с летален край. Но... след време, този вирус се питах остава ли в организма или изчезва, като е излекуван човек. Тук вече не само за малките, защото се казва, че има излекувани и ги повтаря. Ако това продължава няколко пъти, организмът докога може да се бори и справя с тази атака на вируса. Излекуваните какво се показва, че не са болни, ама има ли остатък (не мога да го обясня, дали има заспал вирус или клетка или знам ли в организма на здравия вече човек)
Това, ако е вярно, тогава малките сега, като пораснат в един момент активират вируса и почва отново всичко. Този вирус така ли стои, може да яде тихо клетките (ами глупаво пиша, ама се питам)
На мен ми изглежда все повече на нещо направено наистина от човек. Дори ще стана по-крайна. Оцеляват младите и силни организми. Чистят се по-възрастните, по-болните, но младите в един момент остаряват и ....вече дали ще продължат и ще са нужни... Ми звуча налудничаво знам, ама това ме чопли и реших да споделя. Може ли да се контролира, ами ако има лек, ама е за по-възрастни и ограничен...да продължавам ли, щото ще ме короновате за луда.(((

# 9 963
  • София - Рим и обратно
След всяка остра вирусна пневмония остават белези в дробовете, сраствания. Мен като ме гледаха на рентген на мед. преглед за шофьорска книжка ми казаха, че целите ми дробове са в сраствания, виждат се огромни бели петна. А са минали 100 години от тая пневмония. Не съм умряла още, нито боледувам често.

# 9 964
  • София
Смятате ли, че Европа, САЩ, СЗО, Русия, Китай знаят това, и ако знаеха, нямаше ли да поставят под карантина веднагически цели градове, цели държави? Като при чума, все едно
А кой ще ги храни и ще пълни бюджета?
Ако ситуацията е така апокалиптична, както няколко потребителки описаха, чрез линковете, които постнаха -бюджета им е последна грижа. Или по-точно: за да има кой да го пълни, трябва да заключват цял блок/квартал/село/град заради 1 болен!

# 9 965
Не може. Само дисциплина и здрава ръка. Дали в Северна Корея имат заразени? Онзи ден коментирахме уж на шега.
Един имало. Опитал се да избяга и го застреляли. По официални данни.

Откъде имаме официални данни от Северна Корея? Да не е пуснало съобщение посолството? Или са южнокорейски жълтини?

Между другото, в изследването на 4-имата пациенти, което пусках някъде назад, когато с raptor обсъждахме заразността след изписване, трима от излекуваните бяха с чисти бели дробове според томографията, четвъртият с леки следи от боледуването. Не знам какво значи това спрямо белодробната инвалидност. Мисля, че на този етап повечето неща са на етап хипотези и догадки, все пак е съвсем нов вирус.

# 9 966
По случая с Русия 1 болен=50 с близки и познати

# 9 967
Ми то и баба ми е цял живот със сраствания в дроба,жива и здрава, ама цял живот по един месец санаториум на планината и един месец на морето, диспансер, лекарства без пари и т.н.
Сега такива неща няма

# 9 968
Ако някой е изкупувал тамифлуто със спекулативна цел, все едно си е купил фабрика на 8-ми септември. От много време се знае, че не действа върху ковид.
Не мисля, че (ако) е изкупено с цел да се лекува ковид. По-скоро ще се продава "на черно" точно на хора с грип. Като го няма в аптечната мрежа и много хора, притиснати от обстоятелствата, ще почнат да плащат повече.
Ако в аптеката е 30 лв, а детето, ти или семейството сте със симптоми или болни от грип, може да прежалите 60-70лв.
Мисля, че на това разчитат тези, които купуват повече бройки с цел "бизнес".

# 9 969
Скрит текст:
Ако някой е изкупувал тамифлуто със спекулативна цел, все едно си е купил фабрика на 8-ми септември. От много време се знае, че не действа върху ковид.

Чета за случая в Русия. Хоспитализирани са 13 от спътниците на заразения, също така 5 негови роднини и 6 познати. Хоспитализирани. Тук не знам как ще стане. Говорим си за 40 легла тук, 50 легла там, а реално покрай един болен, примерно в случая се налага още 24 да се изолират. Най-вероятно пак ще ги пращаме в домашна карантина. Доброволна.

Освен това руснаците започват ежедневно да мерят температурата на децата в детските градини и училищата. Както и избирателно да мерят температурата на пътници в метрото. На пристигащите на летищата от Иран, Китай и Южна Корея ще се издава постановление за изолация и ще им се взимат проби. На пристигащите от Италия се издават препоръки да съблюдават домашен режим, снимат се и им записват контактите.

Кажете ми ние какво правим? Аз освен "няма корона вирус в България", "заделили сме легла" и "готови сме да го посрещнем" (имаме щаб?), друго не съм чула. Прехвърлят всичко на личните лекари, като дори не им осигуряват екипировка. Частни практики били, да се спасяват. В Италия вече има сериозен недостиг на лекари по думите на блогърка, живееща в Милано. Някои заразени, други изолирани, защото са били контактни. Е, да не вземе сега да се паникьоса пак някой. Не се бойте, имаме мартеници, те ще ни пазят.
[/spoiler]
В Русия може и да мерят температурата на децата, в Германия на моето дете никой нищо не мери.
Днес една колежка кашляше...и нищо!
Работи си жената. А уж имаме официален мейл от работодателя...да внимаваме, за мерки и наблюдение, за карантини.

# 9 970
Трябвало качествена храна по време на лечението. Като знам нашите болници как качествено хранят....леле-мале....

# 9 971
Ами редно е тия не само НАП да ги погне, ами и прокуратурата! Не е ли забранено да се търгува така с лекарства?!?!

# 9 972
Гледах интервю на една от най-известните вирусолози на Австралия, в момента е в Сингапур. За нея заразата е от прилепи.

Ето ако някой го интересува:
https://www.youtube.com/watch?v=9g47wD55Nl8

Как ловят потeнциално заразени китайци ... за първи път виждам такова нещо 😳

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:12 от Christina_1

# 9 973
Тъкмо поста на Тесла ме успокои и вие пак ме вдигнахте на тревога. И аз съм го мислела това нещо..
Като знаем как действа една комунистическа държава, сигурно в Китай до последно са отричали, че имат проблем. До последно, когато болниците им се претъпкват с хора и усещат, че има проблем. Или (в сферата на конспирациите) са разбрали нещо още по-страшно за този вирус и това обосновава тези драконовски мерки. Но, ако е така, защо другите държави не са алармирани навреме?

# 9 974
  • Варна
В момента бг специалист- доцент Мангъров разяснява, че е имало подобен вирус (80%идентичен щам). Той е изчезнал при смяната на сезона. Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса. Някои са с по-силен имунитет, дори ровейки в кофите. По- силния оцелява и оздравява. Така е било от древността. Препоръча стриктна, лична хигиена и изолация на възрастните в дома им. Възможно е всякакво развитие. Няма ваксини, лекове и панацеи при подобни вируси.
Притеснен е ,че здравната ни система не е подготвена за подобен тест. Поясни и че спирта трябва да се използва за мазане, не за пиене. Имало подобни съвети за самолечение.😁

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:23 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт