Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 965
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 450
  • Germany
Мюнхенските болни са добре, нямали температура, не кашляли и били толкова отегчени, че постоянно питали, кога ще ги изпишат. Излезе информация, че са мъж на 33 год., жена на 33, които са в единични стаи и двама мъже на 27 и 40 год. , заедно в стая.
Аз мисля че хора от Китай пристигат непрекъснато навсякъде по света. Те са примерно от Пекин и Шанхай да кажем...А и всъщност от цяла Азия. Хората си летят насам-натам. Едва ли има начин да се спре целият свят...

# 451
СЗО няма правомощия да спира и забранява полети.

Но могат да дадат препоръки за това. Нали затова се събират след малко, ясно е, че рискът е много висок.

# 452
  • Шумен
Как пък не ви писнаха тези конспирации... Разберете, че ако някой е мотивиран, няма нужда нищо ново да измисля. Все ни ограничават бройката тези лошковци и затова скоро ще ударим 8 милиарда.

Ти магически ли очакваш да станем наполовина - само чрез  природен катаклизъм , даже и по-малко от наполовина ще е. И извинявай обаче като как си представяш вирус от змия или прилеп, а ако е  комбинация от два коронавируса, съвсем пък неправдоподобна история,  да се прехвърли на човек и да се разпространи по този светкавичен начин? Тоя човек ухапан от змия ли ще да е, ял прилеп, имал общо със змия с коронавирус ли, че се комбинирали и мутирали, прехвърлили и вече от човек на човек или какво? Такива съвпадъци и стечения на обстоятелства  хич не ги намирам за такива. И това е моята гледна точка, не убеждавам никого, че е вярната.

# 453
  • на пистата
Препоръките на СЗО за предпазване в картинки

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

# 454
  • Mediterraneo
СЗО няма правомощия да спира и забранява полети.

Нямат, но при обявяването на международно извънредно положение, това би било една от мерките.

В Испания имаше отворен случай в Малага, 52 г. мъж. Оказва се с грип тип В.
В Чивитавекия, пристанище близо до Рим, круизът Коста Есмералда с 6000 пасажери е блокиран, докато текат изследванията на една жена.

# 455
  • София
Аз пък се чудя, при положение, че китайците от много време консумират екзотични животни, как така, ей сега от нищото някакъв си прилеп се оказва източник на заразата?!  Странно ми е. По-скоро си мисля, че покрай този вирус прикриват нещо друго. Simple Smile За да са толкова спокойни всички, и да не се взимат мерки, значи и нещата не са толкова зле. Пък и всички знаем как журналистите обичат да преекспонират и украсяват драматично новините за да има кой да им ги гледа.

# 456
Ужас-това е пълна немърливост от страна на БГ властите.И забелязвам как изобщо не се споменава в Бг новините темата на заден план,някак се измества от други по-важни за тях новини като Божков или протестите.
Според мен няма как да се вземат никакви мерки,като се има предвид ,че летищата са най-голямата точка за разпространение на подобен тип вируси.
Във Военна болница имали такава готовност с оборудвана линейка и отделение.Пък в другите градове?
Не знам за вас ,но аз минавам на червено вино и лимони😉

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 16:52 от macapisa

# 457
Ето едно предположиение, как вирусът е мутирал за да си намери нов приемник:

https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/3560378810698754/

ляля, и преди години са откривали подобни вируси.

# 458
  • Germany
По-скоро жулни една ракия да убие вирусите

# 459
2 ма от 3-мата японци, дето си ги прибраха , са носители на вируса...

# 460
И извинявай обаче като как си представяш вирус от змия или прилеп, а ако е  комбинация от два коронавируса, съвсем пък неправдоподобна история,  да се прехвърли на човек и да се разпространи по този светкавичен начин? Тоя човек ухапан от змия ли ще да е, ял прилеп, имал общо със змия с коронавирус ли, че се комбинирали и мутирали, прехвърлили и вече от човек на човек или какво? Такива съвпадъци и стечения на обстоятелства  хич не ги намирам за такива. И това е моята гледна точка, не убеждавам никого, че е вярната.

Много лесно можем да си го представим, бях сложила линк към пазар за диви животни в Индонезия. Пазарът гъмжи от народ, а на две сергии се виждат огромни убити змии, които се кълцат на парчета пред хората, пръскайки кървища и секрети. И хората ги купуват, за да ги ядат. Има и щайги с прилепи, някакви малки опърлени бозайници като плъхове, забити на клечки. Всичко това се купува и консумира, а целият пазар е в кървави локви, защото ги колят и разфасоват на самия пазар. Вирусът тръгва от рибния пазар в Ухан, на който пазар са се продавали и диви животни.

https://www.youtube.com/watch?v=bDvXy6YlPOc

Аз пък се чудя, при положение, че китайците от много време консумират екзотични животни, как така, ей сега от нищото някакъв си прилеп се оказва източник на заразата?!  Странно ми е.

Прилепът отдавна се разглежда като биологичен супер злодей. Крилатият бозайник е бил резервоар за няколко различни смъртоносни вируси като Marburg, Nipah and Hendra , които са причинили заболявания при хора и огнища в Уганда, Малайзия, Бангладеш и Австралия. Смята се, че прилепите са естественият гостоприемник на вируса Ебола, бяс, SARS и MERS, като последните два коронавируса са подобни на този, който се появи сега в Ухан. В африканските прилепи вече са открити шест щама на вируса Ебола. Най-бедните в Африка хапват прилепи като деликатес. И не във всеки прилеп може да се намери някой от изброените вируси - от няколко хиляда изследвани прилепи намират в един или два, носител на някой вирус.

Често има замесен посредник, както беше случаят със SARS през 2003 г. - цивитна котка - и MERS, който коронавирус се появи през 2012 год , пренесен от камили .
Учените наричат ​​тези вируси зоонотични, защото се предават от животни на хора.

https://edition.cnn.com/2020/01/29/health/bats-viruses-coronavirus-scn/index.html

# 461
Как пък не ви писнаха тези конспирации... Разберете, че ако някой е мотивиран, няма нужда нищо ново да измисля. Все ни ограничават бройката тези лошковци и затова скоро ще ударим 8 милиарда.

Ти магически ли очакваш да станем наполовина - само чрез  природен катаклизъм , даже и по-малко от наполовина ще е. И извинявай обаче като как си представяш вирус от змия или прилеп, а ако е  комбинация от два коронавируса, съвсем пък неправдоподобна история,  да се прехвърли на човек и да се разпространи по този светкавичен начин? Тоя човек ухапан от змия ли ще да е, ял прилеп, имал общо със змия с коронавирус ли, че се комбинирали и мутирали, прехвърлили и вече от човек на човек или какво? Такива съвпадъци и стечения на обстоятелства  хич не ги намирам за такива. И това е моята гледна точка, не убеждавам никого, че е вярната.

Аз не живея в страхове, че лошите богаташи се опитват да ни изтрепят. Има реални проблеми по света и тези фантазии са последната ми грижа. И да, Божков е много по-интересен от някакво заболяване, което даже го няма в България.

Няма нищо какво да си представям, вируси е имало всякакви и във всякакви комбинации. Сарсове, мерсове, за този още не се знае точен източник. Нормално е, че не вярваш в съвпадения и стечения, конспиративните мозъци така работят и си намират символи и сигнали във всичко.

# 462
Цитат
Полезно видео. И два важни факта:
1. 10-20 % заразените развиват тежка пневмония, останалите явно имат шанс за по-леко протичане;
2. Мутиралият в Европа вирус е с по-умерено протичане;

Ако последното е вярно явно обяснява защо няма смъртен случай извън Китай. Вероятно (а и логично) с мутирането, вирусът става по-малко агресивен, което може да обясни тази чудовищно висока смъртност сред първите заразени. Дано е така, въпреки че засега не се наблюдава тенденция за намаляване на смъртността.
Сбъдва се това което казах че ще стане. Вирусът сам се видоизменя с предаването от поколение на поколение в по малко-смъртносна форма. Според мен вече можем да отваряме шампанското, да вдигнем наздравица и да благодарим на природата че отново ни удари едно рамо. Явно има някакви сантименти към нас. Смъртността все още е висока защото обхваща само 1-вите поколения заразени, когато обхване по късните ще спадне. Вирусът ще стигне и до България няма начин да не стигне, но ние ще сме вече късни поколения заразени, и тука ситуацията ще е по лека.

# 463
A-L-I-N-A, мисля, че ако нямат предписание от РЗИ и МЗ няма на какво основание да сложат под карантина тези хора. После някой ще каже, че са нарушили правата му. Да не говорим, че и къде да ги оставят под карантина. Явно за нашите отговорни власти този проблем не е на дневен ред

Да, въпроса е защо нямат такова предписание?
Австралия ще поставите гражданите си под карантина на остров, а ние ще ги оставим да си щъкат по улицата...

Според пресата и нашите ще бъдат поставени под задължителна карантина заедно с другите европейци.
https://www.mediapool.bg/trima-ot-balgarite-v-uhan-shte-se-varna … i-news302860.html

Доколкото разбирам това важи само за хора, пристигащи от Ухан, а не от всички китайски градове. При положение, че не може да се докаже точния брой на болните и със сигурност са стотици хиляди вече, би трябвало всички пристигащи от Китай да бъдат под карантина, за всеки случай.
Ето, първият заразен в Мюнхен, мисля, че колежката му не е била точно от Ухан? Или се лъжа?

# 464
  • Germany
Колежката е имала родители в Ухан.
Колко е въобръжаема заплахата аз не се наемам да кажа. Факт е, че един 10 милионен град с голямо международно летище е сложен под карантина. Аз поне такова нещо не съм виждала. Разбира се, че място за паника няма, но все пак е интересно да се проследи как се развива вируса и как света се справя с кризата. Това за мен де, предполагам в Полски Тръмбеш напримeр китайците и техният вирус са напълно въобръжаеми неща.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 15:33 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт