Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 288
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 2 850
A къде прочетохте , че САЩ са спрели полетите от Китай? Мой близък , който живее там твърди, че всеки ден пристигат самолети от Китай (не от Ухан). Само им проверявали температурата. Има ли някъде официално написано, че са спрени полетите?

# 2 851
  • Street of Dreams
Мисля, че няколко държави, включително САЩ, го обявиха преди седмици. Не е ли вярно?

Как така 3 часа? Смятам това за фейк, но ако не е, имам въпроси.
https://www.foxbusiness.com/technology/california-lab-coronavirus-vaccine-3-hours

# 2 852
  • Варна
Flip , ако 13 500 заподозрени , се прибавят към вече влезлите в статистиката 59 807 . И 8030 случаи, които се водят сериозни, се прибавят към починалите 1367 случая / не дай си боже , но е възможно , щом са зле/ , то смъртността ще е 13%, а не 2 %. А, ако не се прибавят заподозрените към обявените ,но се предположи ,че ще има много смъртни случаи сред критичните , то процента смъртност се вдига още. Според мен, се опитват да нагодят статистиката към някакъв приемлив процент смъртни случаи. Мое си мнение, все пак.

Как така 3 часа? Смятам това за фейк, но ако не е, имам въпроси.
https://www.foxbusiness.com/technology/california-lab-coronavirus-vaccine-3-hours

Звучи невероятно, нали трябваха поне 6 месеца изпитвания. Или е била готова предварително, преди да им пуснат вируса Simple Smile

За полетите от / до САЩ четох ,че повечето полети са отменени и само на 7 летища в Щатите е разрешен достъп на полети от / до Китай. Т.е ги контролират по някакъв начин.

# 2 853
  • Street of Dreams
Или е била готова предварително, преди да им пуснат вируса Simple Smile

Интересно, точно това е първата реакция и на други коментиращи.

# 2 854
  • София
Помните ли интервюто с лекаря от някаква болница в Ухан. Той каза, че в началото тестът е  бил задължителен, после са го премахнали и отдението се напълнило, разправяше как лекарите изнемогвали, дори бременните лекарки ходили на работа. Ама това било в началото, сега се оправдават с нарасналия брой с премахването на теста. Не ми се връзва.

Сглобили са някаква ваксина, тепърва ще  правят проучвания дали става. Тези проучвания не стават бързо

# 2 855
  • София
Паричке, това се получава, защото още смятат смъртността на база брой заболели/брой починали. Това не е докрай точно, но явно е приетият начин за изчисление. Този процент се движи около 2-3%. Когато всички случи бъдат приключени, т.е. приемем, че всички с тежки усложнения ще умрат, а леките ще се излекуват, смъртността ще бъде някъде 15-20%. Ето тук го има в Closed cases:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Към момента е дори не 13, а 18% смъртността, ако гледаме само "приключените" случаи. А 2%, които обявяват в Китай, не са манипулация, а просто метод на изчисление, при който се смята смъртност спрямо всички случаи, не само приключените. Това си е общоприет метод, и СЗО така го смятат, макар че не е точно.

# 2 856
  • Варна
Значи, логиката ми е вярна , и се приближавам към действителния процент Wink

# 2 857
Скрит текст:
А, на мен ми направи впечатление ,как елеганто прибавиха още 130 смъртни случая за сметка на прибавянето на   15 000 заболели, с  което пак оставиха статистиката на ниво от около 2.2 %  смъртност . Общо случаи в Китай 59807, починали до момента 1367.
Другото , което ми прави впечатление , че 8000 случаи , се водят в тежко състояние и критични, което е едни 14 % от обявените за болни, което хич не е малко . Още пък около 13 500 се водят заподозрени.
Третото, което ми направи впечатление , е че има близо 12 000 случаи на заразени извън Хубей, което е 20 % от общите заболели, което хич не е малко също. Обаче, извън Хубей, смъртните случаи са само 57 и около 1000 в критично състояние.
Та ,цялата им днешна статистика, силно ми прилича на стъкмистика , за да може смъртността да се държи в рамките на постоянна величина от 2.2 - 2.4 %.
Данните , гледам от този сайт, пускан преди :
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/

Полезното ,което днес научих от темата и в кръга на шегата ,  е  , че вируса  успешно се бори с комбинация от чесън и вино  Simple Smile

Разбирам шегата, но така тръгват слуховете и фейк нюз. Не си чела внимателно. Не става дума за вируса, а за чумната епидемия през средните векове .
То стана като във вица: не било ковид-19, а било чума, не било вирус, а било бактерия, не било сега, а било в миналото....

https://bg-mam.ma/p/1174414/40179565
Скрит текст:
Като заговорихте за чумата в миналото и ме подсетихте. Преди доста години, в една руска книга - "Целебни отрови на растенията" за лечебните свойства на фитонцидите, бях чела, че някога гробари са били осъдените на каторга, защото е било сигурно, че те ще се заразят и ще умрат. Но един от тях не се е заразил. Проверявали какво по-различно е правил и установили, че гробарите вечер се напивали с вино, но този го обичал с много счукан чесън във виното. И са направили извод, че това го е спасило.

ПС Книгата е издадена 1980 г. Това, което пише в нея за вирусите,  не се е променило и до днес.

# 2 858
  • София
Съвсем вярна ти е логиката, няма и разминаване. Статистиката все още си е постоянна - 2% смъртност по общия метод и 15-10 по прецизния. Така беше и преди, т.е. няма промяна в данните, обявени от Китай. Явно просто това е положението, ако не се намери лечение или вирусът рязко не мутира, накрая процентите от 2 ще станат около 18 и това ще е... Което не е никак оптимистично...

# 2 859
Значи, логиката ми е вярна , и се приближавам към действителния процент Wink
Има го и фактора, че  има заболели, които го карат леко. Вероятността те да са поне толкова, колкото в момента заболелите, а да се надяваме и повече, сваля процента смъртност. Сега, че до 2% може и да не падне, може. Но да се надяваме, че ще се окаже около 10-12%.

# 2 860
Аз пък все повече си мисля, че това вирус, който е не по-опасен от сезонния грип. Всъщност е с много по-ниска смъртност от него, поне в Европа. В Китай няма начин да знам какво точно се случва, не ме и вълнува.

# 2 861
  • на пистата
Данните ня СЗО от днес.Всичко по таблици

# 2 862
  • Варна
Скрит текст:
А, на мен ми направи впечатление ,как елеганто прибавиха още 130 смъртни случая за сметка на прибавянето на   15 000 заболели, с  което пак оставиха статистиката на ниво от около 2.2 %  смъртност . Общо случаи в Китай 59807, починали до момента 1367.
Другото , което ми прави впечатление , че 8000 случаи , се водят в тежко състояние и критични, което е едни 14 % от обявените за болни, което хич не е малко . Още пък около 13 500 се водят заподозрени.
Третото, което ми направи впечатление , е че има близо 12 000 случаи на заразени извън Хубей, което е 20 % от общите заболели, което хич не е малко също. Обаче, извън Хубей, смъртните случаи са само 57 и около 1000 в критично състояние.
Та ,цялата им днешна статистика, силно ми прилича на стъкмистика , за да може смъртността да се държи в рамките на постоянна величина от 2.2 - 2.4 %.
Данните , гледам от този сайт, пускан преди :
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/

Полезното ,което днес научих от темата и в кръга на шегата ,  е  , че вируса  успешно се бори с комбинация от чесън и вино  Simple Smile

Разбирам шегата, но така тръгват слуховете и фейк нюз. Не си чела внимателно. Не става дума за вируса, а за чумната епидемия през средните векове .
То стана като във вица: не било ковид-19, а било чума, не било вирус, а било бактерия, не било сега, а било в миналото....

https://bg-mam.ma/p/1174414/40179565
Скрит текст:
Като заговорихте за чумата в миналото и ме подсетихте. Преди доста години, в една руска книга - "Целебни отрови на растенията" за лечебните свойства на фитонцидите, бях чела, че някога гробари са били осъдените на каторга, защото е било сигурно, че те ще се заразят и ще умрат. Но един от тях не се е заразил. Проверявали какво по-различно е правил и установили, че гробарите вечер се напивали с вино, но този го обичал с много счукан чесън във виното. И са направили извод, че това го е спасило.

ПС Книгата е издадена 1980 г. Това, което пише в нея за вирусите,  не се е променило и до днес.

Няма нужда да се заяждаш, много ясно , написах ,че е шега, сложила съм и ухилено човече, незнам ,кой ще го приеме за новина или за истина, трябва да е опериран от всякакво чувство за хумор. Може би , ти си такава , че се хващаш за глупости ?

# 2 863
Аз си мисля, че процентите ще падат защото на ден много повече хора се излекуват отколкото умират (дано така да продължи!!!).
Реално процента всеки ден пада. Преди 4 дни беше около 22%, преди 3 дни - 21%, вчера - 19%, днес вече 18%. Смъртните случаи последните дни се задържаха около 90-100 на ден, а оздравели постоянно нарастват.
Предвид, че има много неоткрити случаи, които не влизат в статстиката се надявам, че процента е още по-нисък. Да, има много починали, които не се отчитат, а се водят починали от "вирусна пневмония", но със сигурност има и много оздравели, които също не се отичитат. Има логика оздравелите да са много повече от умрелите просто защото най-вероятно се откриват основно тежки случаи.
Така че по отношение на процента смъртност аз съм оптимист, че ще падне още, надявам се, много. Но все пак не вярвам да стигне прогнозираната от СЗО 2% смъртност. Просто е адски далеч от нея.
И все пак дори и тя е висока за вирус, който ако не се спре ще засегне милиарди хора....

# 2 864
A къде прочетохте , че САЩ са спрели полетите от Китай? Мой близък , който живее там твърди, че всеки ден пристигат самолети от Китай (не от Ухан). Само им проверявали температурата. Има ли някъде официално написано, че са спрени полетите?
От 17 февруари се спират полетите. Авиокомпаниите възстановяват цените на билетите в пълен размер.
От вчера са спрени всички пощенски пратки от и до Китай. От близо седмица всякакво въздушно карго от САЩ до Китай.

Общи условия

Активация на акаунт