Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 226
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 300

И аз съм изненадана неприятно от японците - очаквах адекватна реакция от тях, защото ги имам за свръхчовеци, които могат всичко. А те...

Ами не са свръх човеци. Освен това много пушат, пият и изневеряват.

Изказването над мен е един път. 😂 Не в добрия смисъл.

# 3 301
Да не се повтарям, но за няколко години обиколих цяла Азия и навсякъде е едно и също.. Каквото е в Япония, такова е и в бедната Камбоджа като тълпа и мръсотия.. Разликата е в стандарта, но хигиената навсякъде в тия страни е горе долу на 1 ниво. Просто те са си азиатци. И само в Япония не бях взела предохранителни мерки и точно от там се заразих с кожното заболяване. Така че не мислете, че са толкова чисти, същите са като навсякъде в Азия .Съжалявам, че ви разбивам надеждите за тази нация , но това е истината.

# 3 302
dorisaneva, какво беше кожното заболяване? Само ти и зълвата ли го получихте, а мъжете ви не? Може да се е предало от хавлиите в хотела?

# 3 303
  • Street of Dreams

И аз съм изненадана неприятно от японците - очаквах адекватна реакция от тях, защото ги имам за свръхчовеци, които могат всичко. А те...

Ами не са свръх човеци. Освен това много пушат, пият и изневеряват.

Изказването над мен е един път. 😂 Не в добрия смисъл.

Щом ти казваш...

# 3 304
Бяха огромни червени пъпки по интимните места  не сърбяха и не дразнеха, но не се махаха в продължение на 2 , 3 месеца. Третирахме ги с какво ли не , докато те сами не се махнаха. Не знам какво беше .Във всеки случай гентамицинът не помогна. Мислех че така все ще си стоят , докато сами не изчезнаха. Мъжът ми  не го  хванаха, макар че ползвахме 1 тоалетна. И това в Япония....

# 3 305
dorisaneva, както обясняваш, това прилича на молуски и се причинява от вирус.
Осемдесетте години колеги бяха в командировка в Япония и разказваха почти
същите неща. Особено се впечатлих за  мръсните им канали, покрити с решетки уж,
но по протежение на улицата - ами, почти открити. В началото се чудели откъде се
носи миризмата. Сега не знам как е. Може и и да са закрити и с капаци по шахтите.
Някъде бях попаднала на снимки на красиви капаци на японски шахти. Вероятно не
навсякъде е така вече
Но където няма промяна и се спомена, че вирусът се предава и по канализацията,
не ми се мисли какво може да ги застигне.
Все пак не очаквам да се разрази както в Китай. Имаха достатъчно време да
се подготвят, а те са доста стриктни в кризисни ситуации. Така мисля, де.

# 3 306
  • Countryside
Хигиената като цяло не е на почит в Азия и за съжаление дори Япония не прави изключение. Тълпите са си факт. Има и една друга особеност на азиатците (явно от пренаселването) е, че не спазват личното ти пространство, ама никак. Жилищната площ в цяла Азия е брутално малка, а в Япония пък съвсем, с това са известни в цял свят и наистина на практика стаите са им като каюти. Бутат се, за да се качат в метрото, а там на какво ли не съм са нагледала, само дето не ядат, защото е забранено. Та заради пренаселването, хигиената и гъчкането на хората в Азия вирусите си обикалят доста свободно, та и аз като японския професор ви казвам, че ако го изтърват ще си берат гайлето. Техните навици са непонятни за еропейците, да не започвам с културата им на хранене.

За съжаление на японците, ако не отмине вируса май ще им пропадне лятната олимпиада в Токио, а наляха маса пари и очакваха много добри доходи от туризъм. Само за справка, зимната олимпиада през 2022 е в Пекин...

# 3 307
Американците също не са особено доволни от ситуацията в Япония.  Тяхното CDC направо казва, че са заразили всички на кораба. По този повод не дават на никой да се връща в САЩ, ако преди това не е изкарал 14 дневна карантина извън кораба.

While the quarantine potentially conferred a significant public health benefit in slowing transmission, CDC’s assessment is that it may not have been sufficient to prevent transmission among individuals on the ship.

Therefore, to protect the health of the American public, all passengers and crew of the ship have been placed under travel restrictions, preventing them from returning to the United States for at least 14 days after they had left the Diamond Princess.

https://www.cdc.gov/media/releases/2020/s0218-update-diamond-princess.html

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 08:23 от LillyM

# 3 308
Да не се повтарям, но за няколко години обиколих цяла Азия и навсякъде е едно и също.. Каквото е в Япония, такова е и в бедната Камбоджа като тълпа и мръсотия.. Разликата е в стандарта, но хигиената навсякъде в тия страни е горе долу на 1 ниво. Просто те са си азиатци. И само в Япония не бях взела предохранителни мерки и точно от там се заразих с кожното заболяване. Така че не мислете, че са толкова чисти, същите са като навсякъде в Азия .Съжалявам, че ви разбивам надеждите за тази нация , но това е истината.
Глупости на търкалета. Япония и Корея са на светлинни години и от Европа по чистота.

# 3 309
  • Пловдив
Хора, вие не сте добре... Японците били азиатци и като тайландци. По-нелепа глупост не бях чула. Когато японците да се къпали всеки ден с часове, европейската представа за баня е била миене на ръце веднъж седмично. Моля ви се, те от където се връщат ние още не сме тръгнали... Това, че някой хванал някакви незнайно недоказани какви и кога пъпки направо доказва, че в Япония не държат на хигиената??? Вярно ли? Там случаите се увеличават, защото хората си вършат работата - изследват всеки случай, търсят контактни хора и така. А на другите места е - няма човек, няма проблем. Боже! А, американците да не с е правят на велики, защо не приеха другия кораб в Гуам, който си е американска територия? А сега с цялата си наглост размахват пръст... Ми да бяха взели те да лекуват хората. Много лесно така, сякаш Япония има вина, че кораба е при тях. Ми да си взимат хората всички заинтересовани и да се справят по-добре със ситуацията.

# 3 310

Имах предвид потребителката с мръсотията в Япония.

# 3 311
  • София
До миналия месец работих с корейци, те заедно с японците поддържат много добра хигиена. Само си представете как по 5 пъти дневно си мият зъбите по 20 минути всеки път и това само в работно време, а вкъщи още колко не знам. На потребителката с пъпките ще кажа - е как можв да сядате на обществена тоалетната изобщо? 🙄 Не сядам на нилалва тоалетна освен тази у дома, но това може да си е моя мания.
Но и в Япония са доста гъсто населени, а вирусът такива места харесва. Днес свалят хората от кораба

# 3 312
Aмериканците си имат друг проблем защото се оказа, че един от пътуващите в самолета обратно е имал признаци, но не е споделил от страх да не го свалят. Оказва се позитивен и жена му с недомлъвки си признава пред медиите, че са премълчали неразположението му за да не бъдат отведени под карантина и разделени.
Сега всички от евакуирания самолет са гръмнали и са супер ядосани.

# 3 313
  • София
Съмнявам се, че ще остане само той. Кой знае под каква карантина ще ги сложат. Горко им

Aмериканците си имат друг проблем защото се оказа, че един от пътуващите в самолета обратно е имал признаци, но не е споделил от страх да не го свалят. Оказва се позитивен и жена му с недомлъвки си признава пред медиите, че са премълчали неразположението му за да не бъдат отведени под карантина и разделени.
Сега всички от евакуирания самолет са гръмнали и са супер ядосани.

# 3 314
  • Countryside
Глупости на търкалета. Япония и Корея са на светлинни години и от Европа по чистота.

Титина, колко време си живяла в Япония или в Корея?

Общи условия

Активация на акаунт