Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 860
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 330
Иран току що съобщиха за първите 2 потвърдени случая.

https://apnews.com/c4d12a3d3061f3557ac2b959bca5716d

# 3 331
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/186927-dvama-balgari-postave … ya-za-koronavirus
Двамата във Велико Търново нямат симптоми, завърнали са се от Китай и са потърсили личния си лекар и сега ще се наблюдават. Поставени са под 14 дневна домашна карантина.

Това беше втората версия, която четох за нашенците.
Освен първата. Дали има и трета - отказах се да търся.

Интересно как при нас няма. От една страна здравния като е казал, че няма ясно че може да крие, ама от лаборатории и болници все щеше да се разчуе сигурно ако имаме случай..

В наша областна болница не успяха за една седмица на мои лични познати да установят налична пневмония /на единия/ и налично запушване на кръвоносни съдове в крака, много опасно /на другия/. Не ща да мисля как ще установяват наличието на корона вирус просто...

# 3 332
В наша областна болница не успяха за една седмица на мои лични познати да установят налична пневмония /на единия/ и налично запушване на кръвоносни съдове в крака, много опасно /на другия/. Не ща да мисля как ще установяват наличието на корона вирус просто...

То това едно, ами карантина как се ще се въвежда при нас ако се наложи? Те в затвора не могат да ги държат.

# 3 333
Ще ги вардят с палки тия, от новата ТОЛ- полиция, без друго от тях ползата в момента е никаква. По една камера, като в белия свят, ще сложат по пътищата да записва кой минал без винетка, а полицаите поне ще са от полза - ще вардят по къщите карантинираните. Като при домашен арест.

# 3 334
Знаете ли дали се подлагат под карантина българи пристигащи от Сингапур?

# 3 335
  • Пловдив
Знаете ли дали се подлагат под карантина българи пристигащи от Сингапур?
Не и задължителна. Мои приятели ссе върнаха преди 7 дни, нямат карантина, сами се опитват да се изолират.

# 3 336
Благодаря

# 3 337
Във Виетнам се взеха мерки, вижте болните са излекувани, нови случаи няма.Сложиха си хората карантина на цяло населено място.
В Япония непрекъснато нараства броят на заразените от сутринта до сега 5-6 случая.Та там се притеснявам, че ще ескалират нещата.Започвам да стискам палци, друго в случая не ми остава.

# 3 338
Виетнамците са пушка, при тях дисциплината е на много високо ниво. Също съм забелязала, че много се грижат за децата си - винаги са чистички, спретнати, възпитани.
Сагата с корабите е преди всичко финансова сега.
Даймънд Принцес е английски кораб, плуващ под американски флаг и акустирал на японско пристанище. Всичките разноски по карантината и здравното обслужване в момента са поети от японска страна, което събуди супер голяма вълна от недоволство сред местните. Предполагам държавите, които първи си изнесеха хората са били тези, които са заплатили дълга си или поне финансово са се споразумели. Англичаните чакат, италианците май след 2-3 дни ще ходят.

# 3 339
Япония само днес са +10, Сингапур +3
Сингапур е с гъстота над 8000 човека на кв.км. Япония около 350 човека на кв.км., изводите са си за вас. И още една държава изглежда изпуска юздите, Южна Корея е +15 за днес. Мисля че именно този круиз в Япония е подпомогнал това изпускане на нещата от контрол, времето ще си покаже какво ще стане. Има нов починал в Хонг Конг, 70г. с диабет и други проблеми свързани с бъбреците.

# 3 340
  • Варна
Офтопик
Даймънд Принцес е английски кораб, плуващ под американски флаг и акустирал на японско пристанище.
ПлАващ и акОстирал. Съжалявам, морският човек в мен не може да се стърпи..Flowers RoseFlushed

# 3 341
Цитат
Добри новини от Китай, но лоши от Япония.

Аз още преди няколко дни усетих че в Китай са започнали да овладяват ситуацията гледайки цифрите. Затова се изказах че вирусът напрактика е победен, въпрос на време е затихващите функции които се забелязват в Китай да доведат до официализиране на тая победа. Въпреки че за сметка на това пък изглежда че Япония се влошава. Да, те са още много далеч от Китай но там тенденцията е обратна на затихващите финкции на китайската епидемия.

А каква е разликата между Япония и Сингапур: В момента е много по топло в Сингапур. Аз още от началото на темата смятам че вирусът обича студа. Той се разпространява много по успешно на север от екватора отколкото на юг защото там просто е по студено в момента. Мен ми е интересно ако вирусът не изчезне напълно до лятото, дали нещата няма да се обърнат и на юг от екватора няма да почне да се разпространява по успешно отколкото на север от него защото тогава там ще е по студено. Аз започвам да си мисля че във всички теории за вируса има нещо вярно и всички те му влиаят: Разликите в генотипа, температурата и чистотата на въздуха, като последното може би не влияе толкова на разпространението защото аз си мисля че където е мръсен въздухът болестта просто се кара по тежко и това води до усещането че там е по разпространен.

# 3 342
Те в момента идващите от Япония, Сингапур и Хонконг са много по-опасни от тези от Китай, а на тях не се налага никаква карантина, което е поредното тотално безхаберие. Средата на януари в Ухан имаше ПОТВЪРДЕНИ 100-200 случая и въпреки това още тогава вируса успя да стигне в САЩ, Австралия, както и някои държави в Азия. Първите случаи в Германия също са се заразили около средата на януари още преди карантината в Ухан.
Британеца, ходил в Сингапур, който зарази много хора е точен пример за това, че налагането на карантина САМО на хората, пристигащи от Китай е крайно недостатъчно и е равносилно на правене на нищо.

# 3 343
Така е, ама аз си мисля че няма как да се наложи истинска карантина за всички идващи от зони с гнезда на вируса (не че не може) а просто не е рентабилно. Все пак този вирус не е чак толкова смъртоносен, според моите изчисления които ги направих по назад в темата истинската смъртност е 3% (при това вече със стари данни, защото от тогава мина много време а ситуацията е динамична и непрекъснато се променя). Щом осъзнах че този вирус не е толкова смъртоносен си признавам че спрях да се интересувам толкова много от него. А и е факт че продължава да няма смъртен случай на неазиатски генотип, (поправете ме ако греша, понеже напоследък не следя толкова активно темата и може да съм пропуснал разни неща), също говори много.

# 3 344
  • София
Цитат
Добри новини от Китай, но лоши от Япония.

Аз още от началото на темата смятам че вирусът обича студа.А каква е разликата между Япония и Сингапур: В момента е много по топло в Сингапур. Той се разпространява много по успешно на север от екватора отколкото на юг защото там просто е по студено в момента.

В Сингапур много от сградите са климатизирани (по- ниска температура), отделно има много хора на кв.м., което е причина за случаите. От друга страна, Сингапур са на едно от челните места в здравеопазването. Доста медицински лица казват, че Сингапур трябва да се следи (И поради близостта с Малайзия)

Общи условия

Активация на акаунт