Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 194
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 570
По принцип всякакви хора има.

Жена се обадила 16 пъти в полицията, за да съобщи, че приятелят й има коронавирус, защото не й се извинил след като се скарали

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8024459/amp/Woman-39-calls-police-16-times-falsely-claim-boyfriend-coronavirus-row.html?__twitter_impression=true

# 3 571
Може и да не е добре жената, нямам представа, не сме толкова близки.
Просто видях какво беше публикувала на стената си и как описваше симптомите, които има, твърдеше, че е болна от вируса.
Дано не е така. На мен също не ми се вярва да я оставят под домашна карантина в Америка.

# 3 572
Руснак беше, ама него го съдят за тази му проява. Ако действително жената си измисля не знам дали подлежи на съдебна отговорност. Но защо ще си измисля, освен да трупа последователи, ама ако си измисля то рано или късно ще се разкрие. Винаги се разкрива при подобни случаи. Дето се вика някой който живее до нея ще я развенчае и ще напише във фейсбук че това са измишльотини и няма нищо вярно. От друга страна ако е истина се чудя защо не е в болница. По принцип има ли информация как подхождат американците към болните, мисля че ги отделят в специални отделения в болници. Това с гривната е начин за контрол на карантината, ама ако я наруши, какво следва. Тя по принцип не е обвинена в престъпление и не носи съдебна отговорност ако напусне дома. От друга страна това е начин, да се поставят болни които не са в тежко състояние под карантина в домашна среда в която те ще се чувстват по добре отколкото в болница.

# 3 573
Първи смъртен случай в Южна Корея. Новината е от 12ч. бг време.

# 3 574
В Щатите специално не е така. Там могат да ти наредят карантина и ако я нарушиш, подлежиш на съдебна отговорност, глоба и затвор. Спомням си за един случай на човек, който беше нарушил домашна карантина за морбили и тогава го четох, че го грози това.

Междувременно корейското правителство обмисля дали да не обяви код червено степен на опасност. Град от 2,5 милиона жители е под карантина.

# 3 575
Попитах я дали въобще се намира в Минесота в момента.
Работила съм с американци и общо-взето те си изкарваха болежките вкъщи, работейки от дома си. Точно миналата година един колега така го беше тръшнал грипа, че едвам говореше, целия пламнал, вероятно с висока температура, но продължаваше да работи.

# 3 576
Тъкмо нещата отиваха на добре с Ухан, и нови огнища пламнаха Sad
Май нищо няма да я спре тази гад

# 3 577
  • София
Попитах я дали въобще се намира в Минесота в момента.
В линка по-долу има карта с регистрираните случаи по света - в Минесота не е отбелязано нищо. Разбира се, тя може и да не е там в момента.
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/

# 3 578
Цитат
В Щатите специално те е така. Там могат да ти наредят карантина и ако я нарушиш, подлежиш на съдебна отговорност, глоба и затвор. Спомням си за един случай на човек, който беше нарушил домашна карантина за морцили и тогава го четох това.

Значи все пак подлежиш на съдебна отговорност. Тогава е възможно и жената да казва истината, не бива да отхвърляме всичко с лека ръка, особено след Иранските новини за вируса.

Цитат
Още в самото начало на епидемията, един професор по икономика каза, че един човек при този вирус заразява средно 40. Но тогава никой не повярва.
Според мен - един човек заразява толкова, с колкото се срещне.
Това го повтори икономиста и в предаването което постнах снощи, на мен ми звучи стряскащо, въпреки че е логично след като този вирус е толкова заразен. Забележете колко хора са идентифицирали в Тайван, цели 360 които е възможно да са се заразили от една единствена жена с неизяснен произход на заразяването. Абсолютно се припокрива с неговите думи.

Според мен е възможно да заразява още повече, все още няма окончателна и доказана информация колко е заразен вирусът. СЗО днес не са коментирали какво става в Иран или по не съм прочел дали са коментирали, но пък казват успокоителни новини че инкубационният период средно е 5 ,6 дни https://www.actualno.com/asia/szo-inkubacionnijat-period-na-pnev … news_1435357.html 5, 6 дни според тях, което е в разрез с изследванията показващи че може да достигне до 24 дни което прави средно по 10-12. Аз след това което става в Иран лично мен оптимизмът който ме беше налегнал последната седмица по отношение на епидемията ме напусна. Вече сериозно почвам да се съмнявам във всичко почвайки от СЗО. Дори на са точни в това което казват. Смъртността не е 2,3 % дори по възможно най щядащият и занижаващ метод вече се вдигна на 2,8 %, (заради ниският брой нови болни влезли в статистиката вчера, това веднага качи още смъртността, друг е въпросът че тая статистика вече за нищо не става, 50 пъти я сменят и натъкмяват сега пак били променили методите и за изготвяне, а след вчера съвсем стана ясно че тая статистика нищо реално не показва за ситуацията с вируса по света). Нещата трябва да се казват точно както стоят.  Само се замазват, и се отклонява вниманието а неудобните неща като Иран явно не се коментират.

# 3 579
  • София
Аз не разбирам какво значи безсимптомно предаване. Как става това чудо? Да не става въпрос за телесни течности- пот, слюнка? В такъв случай е контактно. Но да се разминеш с някой евентуално заразен или да си в едно помещение с него, но не докосваш нищо, как точно ще се заразиш, от какво?

# 3 580
  • София
Преди няколко дни колежката ми от Китай каза, че според японско проучване радиусът, в който може да се заразиш, е до 300 метра. Не го споменах по-рано, защото нямам линк и не знам, дали е вярно.
Но дори и в този случай май става дума за контакт с телесни течности.
А безсимптомно предаване би трябвало да значи, че си зарАзен дори и да нямаш симптоми. То това е и едно от най-лошите неща в случая.

# 3 581
Сега погледнах, че от 12 февруари насам не сме имали потвърден случай в Европа, дано да се задържи така.

# 3 582
Мен друго ме притеснява. Хайде Южна Корея, демократична държава, там нещата са ясни. Какво обаче се случва с другаря Ким, ето това е голямата неизвестна. Уж затвориха граници, уж икономическа блокада, но те от години оцеляват като въртят куфарна търговия с Китай. Пламне ли Северна Корея ще стане страшно.

Аз не разбирам какво значи безсимптомно предаване. Как става това чудо? Да не става въпрос за телесни течности- пот, слюнка? В такъв случай е контактно. Но да се разминеш с някой евентуално заразен или да си в едно помещение с него, но не докосваш нищо, как точно ще се заразиш, от какво?

При грипа е доказано, че вируси се отделят дори и при говорене. Не бих се учудила и при този да е така.

# 3 583
Учени разкриха ключов белтък на коронавирус, правят ваксина
Тя ще е готова необичайно бързо - за 18-24 месеца
https://clubz.bg/94551-ucheni_razkriha_klyuchov_beltyk_na_korona … us_pravqt_vaksina

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 17:47 от Анонимен

# 3 584
Този професор от началото, не е ли същия с модифицираната чума?

Общи условия

Активация на акаунт