Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 485
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 675
  • Варна
За Варна не е вярно, друг е въпроса че ако вируса влезе в инфекциозното във Варна ще се самоубие от мизерията с която ще се сблъска.
Усолвията да изолираш нещо там са 0

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 08:08 от skabiela

# 3 676
Извинете, Био Лаборатория за секретно генномодифицирано оръжие с 280 кв м площ? Това сериозно ли ви звучи? Представях си го като нещо голямо колкто Белия дом, пълно с учени и високи огради с електрошокови протектори.

Японците настояват Олимпиядата да се състои.

11 американци от кораба, които бяха евакуирани и върнати със самолет са дали позитивни тестове.

# 3 677
Не знам дали с тези постоянни промени в данните има смисъл да ги събирам още, но...

Заболели - 76 727
Извън Китай(вкл. Макао, Тайван и Хонконг) - 1262
Сериозни/ критични - 11 678
Починали - 2247
Излекувани - 18 457
Подозирани - 5206

Новите случаи за 24 часа са 1000
Новите случаи извън Китай са 112
Починалите са 119
Излекувани са 4001

Имаме страшно голям ръст в излекувани и спад в подозираните.
Предполагам, че са ги събрали за двата дена, защото вчера бяха безумно малки цифрите.

Духът е изпуснат вече от бутилката, няма значение как точно е станало.
Относно клипчетата няма как да има нови.
Казаха, че са им спрели интернета. А СЗО призова социалните мрежи да избутват темата назад при търсения и да не позволяват качвания на "непроверена" информация.
Сега ще е само официалната.

# 3 678
  • София
Аз си признавам, че съм в паника, защото осъзнавам безпомощността си и факта, че абсолютно не виждам начин, по който да мога да помогна на близките си (да оставя себе си настрана).
Не помня да сме имали сблъсък с нещо подобно, имаше драма около свинския грип, но там нещата утихнаха сякаш бързо.  Карантини, хазмат костюми и пълна блокада, съчетани със затъмнение относно истината и реалните факти, са кошмарна комбинация.
Много би помогнало да имахме повече истории на преболедували и прочее детайли, но те са засега са оскъдни.

# 3 679
  • София
Аз съм била щастлива студентка по време са SARS и съм пропуснала този момент от световната история, но този с пандемията от свински грип си го спомням добре, защото имах новородено и се притеснявах. Върнах се сега да прочета някоя друга статия от тогава. Ми.. само имената на вирусите може да замени някой журналист и ето му надницата. Явно затова така спокойно говорят д-р Кантарджиев и д-р Кунчев. Приели са , че просто ще има още един циркулиращ вирус зимата.
https://news.bg/crime/szo-prognozira-pandemiya-ot-svinski-grip-do-2011-g.html
https://news.bg/disasters/blizo-4-hil-dushi-sa-pochinali-v-sasht … inskiya-grip.html
https://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p11043.html

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 09:17 от Джери.

# 3 680

Нагледно показано защо в Китай си бръснат косите и защо маските са неефективни.

# 3 681
South Korea #coronavirus cases pass 150. South Korea announces 52 new COVID19 cases overnight,  bringing the total number of infections in the country to 156.

South Korea's president states "It's a very severe situation" referring to the rapidly fast spreading COVID-19 outbreak.

52 нови случая на вирусът само за една вечер... хич не е добре това.

Северна Корея изобщо не е затворена от всякъде, масово там се излиза незаконно, точно това е най-опасното, няма данни за всички излизащи и влизащи в страната и това прави вируса напрактика неконтролируем. И сега като от едната страна е Китай, а другата е Южна Корея, шанса да плъзне зараза се увеличи двойно.

# 3 682
Известните личности в Китай, които починаха от Коронавируса.
https://blitz.bg/svyat/izvestnite-lichnosti-v-kitay-koito-umryak … a_news727938.html
Цитат
55-годишният Чан Кай умира от вируса заедно с баща си, сестра си и майка си.
Толкова за процента смъртност.

# 3 683
Смъртността от свинския грип е много по-ниска. Дори и при избухването му. Даже в една от тези статии пише, че са заразени 22 милиона американци, а са починали 3900. В момента от коронавируса при заразени 76 000 има 2200 починали. Разликата е пъти и от много. Иначе аз имам спомен от свинския грип през 2010. Изкарах го за 3 дни, на легло и с температура, което по принцип не е типично за мен защото не вдигам Т. Но без усложениния. ММ направи пневмония и беше 7 дни с температура. Пак не беше шега работа, но сега е много по-лошо. Тогава чак такива мерки не са се взимали.

Дано Турция затвори границата с Иран защото от там толкова бързо може да дойде насам...Ясно е че са хиляди болните, нямат овладяване нещата там.

# 3 684
Хората дето са барикадирани по домовете и някои може би са починали...някой брои ли ги, гори ли ги...

# 3 685
Хората дето са барикадирани по домовете и някои може би са починали...някой брои ли ги, гори ли ги...

Горят ги, но ако нямат направен тест не ги броят за починали от вируса.

# 3 686
Точно затова намаляват случаите в статистиката, хората като са затворени, как да идат до болницата за КТ.

На картата ясно се вижда как Северна Корея е между чука и наковалнята. Тия техни мерки за контрол, сега може да им донесат епидемия от коронавирус.

# 3 687
  • София
И като говоря да се внимава с нагнетяването на напрежението и нещата да се гледат малко по-логично, ето до какво може да доведе масовата паника

В Украйна нападнаха автобуси с евакуирани от Китай

https://www.actualno.com/europe/isterija-v-ukrajna-napadnaha-avt … news_1435553.html

# 3 688
Това е абсолютно проява на тъпизъм, каква паника.. тия хора, изобщо не са толкова опасни, защото се контролират, опасни са тези, за които не се знае дали са имали допир с вирусът.

# 3 689
  • София
Yellow_girl, не мисля, че в темата има паника. Недоволство и страхове има, и по-добре да са тук, отколкото да ги крещим по улиците сред хората.

Общи условия

Активация на акаунт