Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 732
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 735
  • София
Не знам доколко им спират нета в Китай - стотици мои колеги работят без проблеми. Без нет не става.

# 3 736
Не знам дали е истина, може и достъпа до туитър-а и соц. мрежи да им е ограничен, защото наистина от няколко дена,няма клипове от Китай, само стари клипове.

# 3 737
А те какво казват за положението там? Питате ли ги или не е удобно?

# 3 738
  • София
Аз говоря само с една колежка, която ми е близка. Намира се в Съчуан, което е близо до Хубей, но не граничи с него.
Вече месец си стоят по домовете, от самото начало им бяха ограничили излизането до два, а по-късно и един път на ден, само за пазаруване и само след проверка на температурата. Днес каза, че мъжът и вече ходи на работа, магазини и социални услуги отварят след специално разрешение. Хората почват и да пътуват, пак с позволение на властите.
Не я разпитвам особено, и без това са притеснени хората, по-скоро гледам да говорим за друго.

# 3 739
Темата е информативна, за мен е полезна. Информацията се обсъжда свободно, ние сме във форум, не сме официална медия. Повече и различни гледни точки и преспективи за мен са интересни. Истината е някъде... там, както се казва в много филми.

Следя темата от самото начало. За мен вече е ясно, че не може да се удържи вируса, неизбежно ще стане световен проблем, последните данни от Иран не оставят място за съмнение.

По дискутираният казус за произхода на вируса /аз съм фен на "жанра"  Конспиратинти теории, апокалипсис и т.н., обичам кино и литература в тези направения/, но смятам, че по-голям развъдник на форми на живот от Земята няма! И на макро и на микро ниво ние постоянно, се разминаваме с катаклизми, които могат да убият живота изобщо.
Не изключвам на 100% възможността за изкуствено създаден вирус. Изключвам да е умишлено изпуснат. Най-вероятно е дело на природата и просто е прескочил. Има хиляди, сигурно стотици хиляди вируси, повечето от които непознати и неподозирани за нас.

Ето една логична гледна точка - не всички колонии прилепи по света са носители на всеки възможен вирус, това намалява шанса при консумация на тези животни всеки път да има риск, ако все пак имате досег със заразено животно шанса да прескочи видовата барие не е 100%
Това, като аргумент на тезата, защо има такива пазари на много места по света и от много години, хора с такава култура в хранененто.

Още един- климата на земята се променя драматично последните десетилетия, а живонтите са мигриращи видове, къде ходят, с какво се хранят и къде отиват е аргумент защо могат да се появяват тепърва много непознати вируси за нас, ако прескочат видовата бариера.

Още един аргумент - защо толкова бързо бяха екипирани с хазмат костюми служителите, защото в близкото минало вече сме преживяли няколко такива прескачания на вируси и имаме натрупен опит и познания, че нищо не знаем за новия. Най-вече, защото мед. и др. работници не могат да се ваксинират /няма изработена ваксина/, а те са на първа линия на фронта с вируса.

И т.н

Важно е да сме подготвени какво идва, да го познаваме максимално добре и да се надяваме на добра ваксина в кратък период, тя е нужна най-вече на хората с придружаващи заболявания.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 14:10 от HiTree

# 3 740
http://liva.com.ua/podnebesnaya-sotnya.-ot-majdana-k-srednevekovyu.html

В Украйна с камъни потрошиха автобусите на евакуираните си сънародници . Хохлопитеците с разлика  печелят приза за най-големи дегенерати в Европа.
Скрит текст:

Тази мацка отказала да се евакуира и останала в Ухан , защото не и разрешили да си вземе кученцето и не могла да го изостави . Sad

# 3 741
  • Варна
В Украйна с камъни потрошиха автобусите на евакуираните си сънародници . Хохлопитеците с разлика  печелят приза за най-големи дегенерати в Европа.
Засега. Не ми се мисли ако се повтори ситуацията в Ухан в Европа.

# 3 742
Скрит текст:
Прочетох няколко страници от темата и доста се притесних. Със семейството ми сме в Тайланд, всяка зима сме тук. Полетът ни за връщане е на 11 март. Тук, няма някаква паника, в градът в който сме няма болни. Тайландците са напълно спокойни, тук е околко 31-32 градуса, наши местни приятели казват, че тук нямало да вирее вурусът, не знам кой им го е казал, мисля че по Тв.
Опасявам се обаче, че в България може да се засили паниката за 20 дни и да решат да ни вкарат в посочените болници под карантина и да не стане, като на японския кораб, зорлем да ни заразят:(
Та мисля дали да не сменям билети и да се прибираме по- рано.
Ние ще се самоизолираме в къщи, бих платила и за тестове, за да сме сигурни.
Мъжът ми ме обяви за паника и смята че висичко ще е наред.
Да не бях чела. Вече ми е неспокойно.
Ще проверя утре със смяна на билети как стои въпроса, за да съм наясно.
Дъщеря ми е на 7 и е с астма, уж да я опазим от вируси бягаме зимата от България, а тя каква стана:( Търсих по всички аптеки тези маски 95, но ги няма, как да ги има, като се правят в Китай ... за самолетите ще сложим от тези другите, макар че явно не са особено ефективни.
Няма да ядем и пием нищо, няма са махаме маските. Два полета по 5 часа са ще издържим.
Не знам как да се предпазим по друг начин...
Познати вчера дойдоха, казаха че летищата в Банког и в Мианмар, от където дойдоха били напарво празни. Което е катуни необичайно за сезона.

Жаки, преди всичко остани спокойна, но бдителна.
Къде ви е междинното кацане, както и на кое летище кацате като крайна дестинация?

Не се паникьосвай, сложете маски, каквито намериш, вземи дезинфектант със вас, да ти е под ръка, нещо в което има спирт. Инструктирай децата да не се хранят на обществени места, приготви сандвичи. Ако се наложи да ползвате обществени тоалетни по летищата и в самолета, отваряй, затваряй вратата, натискай копчета и не пипай парапета на ескалатори и др съоръжения с гола ръка, дръж със салфетка, която после изхвърляй. Дезинфекцирай ръцете често и ако може изобщо да не си пипате лицата и косите по време на пътуването. Най-рисковите места са обществен транспорт, вкл. такситата, летищата, просто бъди бдителна, не се паникьосвай.

# 3 743
https://twitter.com/TomthunkitsMind/status/1230752319588880387

Ето и китаеца какво мисли и какво казва, понеже знам, че някой от вас не говорят английски, ще ви кажа най-същественото, че от правителството едва ли не забраняват на хората да приказват, а ако случайно си решил да се разприказваш, отиваш в пандиза и дори адвокатите не смеят да се противопоставят, в болниците няма достатъчно персонал, няма легла и няма медицинско обслужване за всички, отделно много хора нямат пари. Имаше и още няколко такива клипа, попринцип не им обръщам внимание, защото и тук има хора, който не харесват Бойко например, плюят го, мразят го, но факт е че мнозинството явно си го харесва, всеки си има гледна точка.

# 3 744
Попринцип нито едно от двете не е сигурно, аз не твърдя на 100% конспирация, ама според така стеклите се обстоятелства, везната сериозно се е наклонила към умишлено създаден вирус.

Тоя пазар в Ухан не е от вчера там, кое Ви кара да мислите, че е именно от него?! Аз разбирам да е нов, да е от скоро или сега хигиената му да е по-зле от преди, да го мисли човек, ама пазар, който е такъв от години. Няма ни едно доказателство за това, че именно пазара е причината и че именно от животни е тръгнала от заразата, така казва правителството на Китай, те казват много работи междодругото, ама какво казват и какво се случва е друга тема.

При такава крещяща липса на хигиена всеки ден може да избухват зарази. Няма как да знаем към какво са придобили имунитет предишните поколения. Може да е имало още 300 такива зарази назад във времето, но хората да се придобили имунитет.

А да видим сега, кой са сериозните причини везната да клони на другата страна:

Китай още от началото сви опашка и скриваше всичко, разбра се много по-късно и то от лекар, който беше порицан, ако си мислите, че тоя лекар първо не е съобщил където трябва и е решил на своя глава, да го казва право на хората, аз не мисля така.
Китай сви опашка, защото още им е близък спомена за САРС. Все пак тогава те го отнасят през зъбите. Когато са видели колко по-заразен е от него са решили да взимат превантивни мерки.
Лекарят не е съобщил на обществото, а на свой колеги. Някой от чата, където е пишел го пусна.

Китай отказва всякакъв вид помощ, въпреки че е очевадно, че има нужда от нея, щом лекарите работят по 12ч на ден без почивен ден, значи определено медицинския персонал не достига.

Китай е комунистическа държава, която винаги е отказвала помощ. Някак ще им падне реномето и хората ще почнат да се съмняват в правителството.

Тия костюми още от самото начало, всякаш е ебола, също са доста съмнителни, едва ли Китай не знае точно с какво си има работа.
Китай имат натрупан опит със САРС. Те са знаели, че е подобен и са взели мерки, каквито биха взели за САРС.

Странно изчезване на журналисти, който се опитват да кажат истината на хората по света.

Арестуване на хора, който качват някаква информация за този вирус в интернет.

Това не е никаква изненада. Изненадата беше, че въобще допуснаха това нещо. Явно са се съсредоточили само в/у вируса и за няколко седмици са пропуснали контрола в/у интернет. Нека ви напомня, че голяма част от западните сайтове са забранени би блокирани в Китай.

Напоследък няма клипове идващи от Китай, в туитър се казва, че нямат интернет, това не знам дали е вярно, но като гледам предната точка, може и така да е.

Отново, това не е нищо ново. Китайското правителство от години контролира до какво имат достъп и какво качват хората там.

Масово се сменят тактиките за статистиката, вече дори си мисля, че си я нагаждат така, че да им е удобно.

А, че въпросната ЛАБОРАТОРИЯ се намира точно на 300 м от пазара и в гугъл мапс се вижда.

Ти трябва наистина да си голям глупак да мислиш, че Китай нищо не крие, то просто е залепено на картата им.

Китай винаги са криели почти всичко. Единствената причина да знаем въобще какво става вътре е защото те имат нужда от парите, който наливат чужди фирми там. Ако не бяха "работилницата на света" нямаше да знаем нито колко е населението, нито нищо. Комунистическата партия е изключително параноична в това отношение.
Няма да коментирам другите неща, защото те наистина може да са си фейк.

# 3 745
Още 3 случая в Италия.Общо 6 за днес.

https://twitter.com/BNODesk/status/1230823112972865538?s=19

9 нови случая в Япония, включително деца, охранители и правителствени служители

https://twitter.com/BNODesk/status/1230821062713237504?s=19

# 3 746
ХайТри, летим Банког- Доха, Доха- София.
Мъжът ми току що е намерил 4 маски 95 номер, купил е. Ще взема гелове, мисля ръкавици също хирургични, повече че да сменяме. Няма да ядем и пием в самолета, ако малката не издържи ще и дам някак вода със сламка. 5 часа са нощни полети дано спи.
Маските са с някакъв винтил, не съм ги видяла още.

Иначе за самолетите четох  че въздуха се пречиствал  постоянно, ето тук пише :
https://www.tripsavvy.com/air-quality-during-your-flight-54164

Много българи има в чужбина в момента, в Азия.
Дано имат самосъзнание и се поставят сами под  карантина. Ние ще се. Уговорила съм се със близки да ни напазаруват всичко преди да се приберем, не искам да имаме контакт с никого, не мога да поема такъв риск.
Ще ни носят храна и ще я оставят пред вратата. Поне 10 дни да видим как ще сме.
Но дали всички ще го направят... Един болен да дойде в страната и не ми се мисли какво ще стане:(
Тук преди около 20 дни сложиха маските тайландците, сега обаче ги махнаха, дали им казаха нещо не знам. Всичко е напълно спокойно, чужденците грам не им пука. Продължават да пристигат хора с малки бебета дори, с кой акъл летят не знам...

# 3 747
  • Варна
Пффф, точно вчера на стадиона имаше доста италианци от Милано.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 14:26 от Хексе

# 3 748
Още 3 случая в Италия.Общо 6 за днес.

https://twitter.com/BNODesk/status/1230823112972865538?s=19

9 нови случая в Япония, включително деца, охранители и правителствени служители

https://twitter.com/BNODesk/status/1230821062713237504?s=19

И те ли са в Милано?

# 3 749
Сигурно са там. Има инфо също така, че цяла болница е под карантина, но не разбрах в кой град. Вероятно в малките градчета до Милано, които се споменаха преди това.

Общи условия

Активация на акаунт