Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 274
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 840
Италия съобщава за 10 нови случая, общо 16 за днес.

18 от американците, евакуирани от кораба са положителни.  Летяли са със самолет, заедно с 300 други здрави хора и сега в САЩ се разправят по този повод и обвиняват правителството.

Според CDC разпространението на вируса в САЩ е много вероятно.

# 3 841
Италия съобщава за 10 нови случая, общо 16 за днес.

18 от американците, евакуирани от кораба са положителни.  Летяли са със самолет, заедно с 300 други здрави хора и сега в САЩ се разправят по този повод

Според CDC разпространението на вируса в САЩ е много вероятно.

Само чудо вече ще ни спаси от тоя Коронавирус,  да се молим да изчезне, иначе много от нас ще изчезнат, заради действията на някои хора. Като има някакъв проблем, който е общ, трябва и общо да се отстранява, а не да се крият неща, да се замазва и после, извинявай. Не става това така.

# 3 842
Като гледам китайците вече са си отворили вратите за СЗО, явно са се сетили, че тая работа да са много потайни, няма да свърши добре за тях.

Не знам колко са потайни - има нещо утешително в мисълта, че понеже са потайни, затова е стигнало такива размери, само че май не е така.
Това в подкрепа на материала, пуснат преди известно време, че вероятно ще е вирус, който ще ни спохожда на постоянна основа - според английски научен екип 2/3 от заразените извън Китай още не са открити, плюс мнение на професор по молекулярна вирусология, че поради голямото количество хора, които боледуват с леки симптоми или без тях и честото откриване на вируса в носа и гърлото, независимо от тежестта на състоянието, епидемията трудно може да бъде овладяна със стандартни мерки като карантина и изолация.

Изобщо не е утешително откъм разпространение.

https://www.ft.com/content/65913f1a-b1e8-366a-8d54-79a68c1f9d2c

Този пост
Скрит текст:
Peter Wells 20 minutes ago
Two-thirds of virus cases outside China have gone undetected - modellingClive Cookson in LondonThe leading academic group modelling coronavirus epidemiology estimated on Friday afternoon that "about two thirds of Covid-19 cases exported from mainland China have remained undetected worldwide, potentially resulting in multiple chains of as yet undetected human-to-human transmission outside China." That implies there are already more than 3,000 cases in the rest of the world.                
The modelling group is led by Neil Ferguson at Imperial College London.
In response to the study, Jonathan Ball, Professor of Molecular Virology at the University of Nottingham, said:With each new finding of how this virus is behaving – large proportions of people with mild or no symptoms, frequent detection of the virus in the nose and throat irrespective of disease severity – we should start to accept that this outbreak will be incredibly difficult to control using standard public health measures, such as isolation of cases and contact tracing... I don’t think too many people would argue that we are likely to see continued spread around the world and the eventual emergence of what will be the fifth commonly circulating human coronavirus infection.

ПП Между другото, СЗО похвалиха китайците, че са се върнали към стария начин на отчитане - да броят като потвърдени чак след лабораторно потвърждение, така май според тях било по-точно.

# 3 843
Починал е 29-годишен лекар от Ухан.

Лекарят планирал да се ожени по време на ваканцията по случай Лунната нова година в края на миналия месец, но отложил сватбата си, за да помогне в борбата с епидемията.
https://dariknews.bg/novini/sviat/29-godishen-lekar-pochina-ot-k … us-v-uhan-2213065

# 3 844
  • София
Това го четохме...

Призовавам Иван 999999 да се включи да ни ободри малко, че новините в  темата днес са ужас Sad.

# 3 845
Извинявам се, не знаех. Наистина новините от днес за вируса са тревожни, но аз бих казал изобщо в последните 2 дни от Иран насам са много тревожни по целият свят.

# 3 846
Мъжът ми се Качва след малко на товарен  ферибот от Италия за Испания. Накарали са го да попълва декларация, че не е контактува с болни, няма температура, няма не разположения.... Само той бил с маска. Запасен е с доста маски и то от  95 N, както и с дезинфектанти.

# 3 847
Мъжът ми се Качва след малко на товарен  ферибот от Италия за Испания. Накарали са го да попълва декларация, че не е контактува с болни, няма температура, няма не разположения.... Само той бил с маска. Запасен е с доста маски и то от  95 N, както и с дезинфектанти.

Пожелавам му здрав да се прибере!

# 3 848
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8029271/amp/100-wild-an … r_impression=true

Повече от 100 животни диви паднаха умрели в окръга на Ухан, експерти смятат, че е от много дезинфекция, която се пръска за предотвратяване на разпространението на коронавирусът.

# 3 849
Благодаря! Направо ще откача, и ПА получих:(

# 3 850
  • тук-там
Много бързо пишете - изгубих следата...
Може ли накратко относно бъдещия апокалипсис. Не се шегувам.
За маските ясно.
Относно лекарства - има ли вече определени, които поне помагат по някакъв начин. Превенция за по-голяма съпротива? Имуностимулатори, витамини, други.....Освен алкохола...Smile
Народът не спря да пътува и вече съм леко притеснена от колеги....
Не мога да стоя с ръкавици на работа, не мога и да плескам антибактериален гел през две минути, че и на лицето.....

# 3 851

Дано всичко е наред, трябва да си спокойна, не мисли за най-лошото.

П.П. и мен ме хвана параноята, щом почнах да пиша несвързано, ама то след такива новини...

# 3 852
  • София
Дано всичко е наред!
Аз не знам при вас как е, но около мен (като казвам около мен имам предвид и хора в чужбина, с които общувам) като стане въпрос за този коронавирус, всички , до един реагират: " Ама то е като обикновен грип" . Днес дори ми казаха" Ама то грипът е много по-опасен". Не мога да спра да се лутам от това спокойствие до китайските предпазни костюми, дезинфекция и всички картини, които сме виждали в последно време от там.
Изглежда и хората на ферибота, на който е мъжа на mariana_ са спокойни.

# 3 853
Това го четохме...

Призовавам Иван 999999 да се включи да ни ободри малко, че новините в  темата днес са ужас Sad.

Недейте да изпадате в паника, спазвайте добра хигиена и не го мислете. Така както са се появили днес тези случаи, така до дни може да затихнат. Трябва да се гледа трезво.

# 3 854

Спокойно, отива по-далеко от вируса, ще му избяга. И мерки предприемат, всичко ще е ок.

ПС Сега, ако бизнеса не си преосмисли производствената политика и не си върнат производствата, дето ги курдисаха в Китай...

Общи условия

Активация на акаунт