Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 513
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 885
Хора, замислих се за нещо. Днес е имало пресконференция на СЗО, за първи път на нея от началото на епидемията те са свалили розовите очила, за първи път са коментирали Иран и общо взето предупреждават че в глобален план положението с вируса става притеснително, нужни са бързи и спешни мерки за които времето изтича и ако не се вземат може да се изправим пред сериозна криза, общо взето в такъв дух е протекла пресконференцията четейки статиите от днес. Чудя се някой ако я е гледал цялата дали журналисти са задавали въпроси и какви въпроси са задавали. Защото има важни въпроса които са без отговор и се зачудих дали някой журналист е поставил тия въпроси като например: Гледайки официалната статистика (да, през последните дни стана ясно че тя нищо не показва, но все пак всички я гледат, СЗО също) та според нея смъртността в Ухан е много по висока отколкото извън него, разликите са сериозни, на какво се дължи това, те може и да не знаят, но се чудя зададен ли е такъв въпрос на тая пресконференция.

# 3 886
  • Буркина Фасо

Кувейт забраняват достъпа на чужденци, които наскоро са били в Иран
Европа ще ги приеме. като мигранти Smiley

# 3 887
Хора, УМОЛЯВАМ ВИ, не пускайте линкове или информация САМО на английски! Нека има и превод. Достатъчно е сериозна ситуацията, за да губи всеки време с превод на всичко.

# 3 888
Докато се притеснявахме да не цъфне Индия или Африка, то взе че цъфна и завърза Иран.
Предвид, че гигант като Китай с цялата си дисциплина, крути мерки, млади лекари и учени и най-нови технологии клекна пред този вирус, то ситуацията в Иран просто е шах мат с пешката.

# 3 889
  • тук-там
Е, Иран е по-затворен и изолиран като комуникации и травъл.
Пък и 50 % от населението там не излиза от вкъщи и си ходи перманентно с маска....

# 3 890
Тия 50%там и да умрат, няма да ги лекуват и броят Sad

# 3 891
Днес разбрах за трима познати, от България, които заминават другата седмица на екскурзия. До Дубай и Тайланд. Нямало страшно. Имам чувството, че живеят на друга планета.
Тези дни попаднах на брояч на населението на света в гугъл. Пишете това и излиза. Може да избираш държава, интересно ми беше. Има брояч на раждаемост и смъртност в реално време. Има и според статистиката коя държава с какво на брой население ще е през идващите години. За мен поне е интересно

# 3 892
Иран излязоха от всякакъв контрол, те вероятно отдавна си имат гост от Китай, но чак сега е засечен и сега върви търси първия носител. Другите държави като Япония и Корея, поне има някакви шансове да проследят, докато в Иран шанса е равен на 0.

Втория линк, който постнах показва много странно държание на птици над Ухан, затова цитирах първия пост, за да се разбере, защо изобщо го пускам.

# 3 893
Цитат
Е, Иран е по-затворен и изолиран като комуникации и травъл.
Това би трябвало да ги предпази вирусът да не стигне до тях, но той вече е там. А те днес провеждат избори....

# 3 894
Това пък с "50% постоянно маски "изобщо не е вярно. Нинджите са в демократични Афганистан, териториите на ДАЕШ и европа.
Снимки на жени по улиците в Иран: https://www.google.com/search?hs=27c&sxsrf=ALeKk038ahW6G9RM- … =1560&bih=759

# 3 895
Е, що да им е гръм от ясно небе на Иран? Нали имаше студенти от Китай, които се прибраха? Като им знам хигиената, и карантината им ще е такава Sad

# 3 896
  • Другата България
Някой последно инфо за това колко е инкубационният период на вируса има ли?
Срещнах доста версии, тук в темата нямам физическата възможност да чета всичко и всички, тъй че се извинявам ако вече е коментирано.
Да речем, че днес сутринта съм се върнала от Ухан. До колко дни трябва да се самонаблюдавам, за да установя имам или нямам симптоми?

# 3 897
https://nova.bg/news/view/2020/02/21/278724/започнаха-парламентарните-избори-в-иран-видео
Като гледам как гласива върховният им лидер май никакви мерки не са взели, тия избори да не ударят едно стабилно рамо на вируса.

Инкубационният период според различните данни най вероятно достига до 14 дни, има данни на учени че може да е и по дълъг до 24 дни, но засега официално е прието че е 14 дни. Ако след 14 дни си наред се приема че не си болен.

# 3 898
  • Другата България
Инкубационният период според различните данни най вероятно достига до 14 дни, има данни на учени че може да е и по дълъг до 24 дни, но засега официално е прието че е 14 дни. Ако след 14 дни си наред се приема че не си болен.
Ясно.
Че четох за 5-6, и то инфо на СЗО, после за 10, а тук в темата бях чела мисля за 14. И съвсем се обърках.
Благодаря.

# 3 899
Вече се твърди, че инкубационният период е 24 дни.

Общи условия

Активация на акаунт