Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 692
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 365
Този в Банско е от Англия дошъл , както пишете, нищо че е китаец. То няма значение вече кой какъв е. Според мен всички държави имат носители на този вирус, някои още не са съобщили. Чест им прави на италианците , че взимат мерки. Признават, че не знаят откъде е тръгнало, май не е от този възрастен човек. Но те бяха подготвени превантивно донякъде да реагират с места, болници, оборудване, беше писано преди това още по техните медии.
Този в Банско не се знае какво му е станало и че е точно това. Може да е китаец, ама не всички са болни. Всъщност този вирус не вярвам от храна да е почнало. Те от години си имат кухня такава. Друго е, но...
Дано намерят лекарство, защото не е като спин, както беше, помня тогава истерията, ама сега е различно.
Аз искам да знам какви мерки взимат нашите и какво се прави. Щом на нашето летище нямаше нищо и ни успокояваха едва ли не, че няма нужда помня. Сега се мълчи. Това е проблем и трябва да се говори, хората да знаят и да действат адекватно. После защо има паника , ами... Къде има места за заболели, къде можеш при съмнение да се провериш и направиш тест , такива неща няма у нас. Някакъв телефон казаха и се майтапеха едва ли не. Ми несериозно е, затова и хората стават подозрителни и притеснени.
Не знам, но не е до възраст само дето писаха, че поразява по-възрастни и вероятно с хронични заболявания. Но пък оздравелите, а те са много, как става, какво е помогнало също не ми е ясно. Бе нищо не ми е ясно.
Сега доста хора от Италия наши ще се върнат, да се спасят евентуално, много са наплашени. В други държави не може да няма в Европа, особено тези с туристически дестинации. Чудя се летния сезон и туризма какво ще става. Съответно и на икономиката ще се отрази. Нещата са свързани и хич не ми е вече така широко, не само за заразата. Дано намерят по-бързо ваксина или лекарство , не знам какво, ама да лекува. Аз дори не знам симптомите на този вирус, а уж гледам новините. Само какво става и колко са заболели, но как да се пазим, как да го разпознаваме, къде да се обадим, да направим проба, такива неща у нас няма , аз поне съм неинформирана и невежа.

# 4 366
Иване, май за жалост няма да излезеш прав, а силно се надявах да си.

Трезво погледнато, сега с новите огнища в Италия и Иран ще видим най-ясно накъде отиват нещата с вируса.

# 4 367
Той си е живял в Англия, но ходил ли си е за празниците при роднините, срещал ли се е с някой оттам?

# 4 368
  • Street of Dreams
Ако някой се пита колко седмици преднина има Китай, границата на 2000-те случая беше премината на 26-ти януари.

Това при техните мерки.

# 4 369
На този етап бихте ли пуснали детето си със самолет в европейска страна за кратко обучение?

# 4 370
# 4 371
В момента покрай новините за земетресение с жертви в Турция се промъкват и две видеа с твърдения за заразени в Турция. Само два акаунта твърдят това. Повечето пишат само, че иранци бягат в Турция.
https://twitter.com/WarsontheBrink/status/1231456283536109568?s=20

https://twitter.com/howroute/status/1231407191380385792?s=20

# 4 372
  • Варна
На този етап бихте ли пуснали детето си със самолет в европейска страна за кратко обучение?
На този етап, да.

# 4 373
Споделям линк от ютюб, интервю на български с доктор на икономическите науки - Красимир Петров.

Извинявам се, ако друг го е пускал преди мен и се повтарям с линка. Клипът е качен на 18.02, тази година.

Засегнатите теми накратко:

Дава ли си сметка светът пред какво сме изправени в лицето на Ковид-19 и ако не, кой е виновен за това.

Откъде тръгва вируса - официалната и конспиративната теория.

Колко по-заразен и смъртоносен е Ковид в сравнение с другите щамове грип и познатите до този момент корона вируси.

Колко заразени се очакват в рамките на месеци, при положение, че RO е почти 4.

И още.

https://www.youtube.com/watch?v=3vk3lJJ8tiY

Клипчето е кратко, добре систематизирано.

# 4 374

На този етап не. Италия за 48 часа премина от "зеро" до локдаун. Дори и шансът на този етап да се заразиш да е сравнително малък, няма гаранция къде може да се озовеш, без да можеш да се върнеш обратно. На тази етап аз лично не бих пътувала, ако не е много важно.

# 4 375
Карнавалът във Венеция е отменен. В Германия обаче на много места се вихрят с пълна сила.

# 4 376
Спряхме детето от обучение във Франция, утре трябваше да тръгне и сега му е много тъжно. И на нас. Не знам дали не е глупаво решение. Никъде не е спокойно и сигурно.

# 4 377
  • София
Бих го пуснала, ако е за кратко

# 4 378
Спряхме детето от обучение във Франция, утре трябваше да тръгне и сега му е много тъжно. И на нас. Не знам дали не е глупаво решение. Никъде не е спокойно и сигурно.
Напротив , това е вътрешното ви усещане.
Представи си как ще се чувства детето, ако трябва да е с маска на лицето.Около него хората пак са с маски и се оглеждат уплашено.Дори и не всички да са така, не е много приятно.
 Починалият в Банско имал сърдечни проблеми.От 2018 г.не е посещавал Китай.

# 4 379
А останалите, които ще ходят - когато се върнат и нещо са лепнали... файда, че няма да отиде.

Общи условия

Активация на акаунт