Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 725
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 410
  • Street of Dreams
Чувствам се специална, някой от 300 страници да ми следи и помни (макар доста избирателно) мненията и се включва изключитено и само в моя чест, пък ми говори за цел. Не си заслужава повече коментара.

Лили, мерси. Положението така или иначе ми е филмоподобно. Както съм казала, всеки е добре дошъл да опровергае всичко с доказателства и затова сме много - ако не бях го пуснала, нямаше да знам.

Ако приемем, че скоростта на диагностициране в Италия е реалната скорост и я пренесем в Китай...Някой наема ли се да смята?
Бях си направила експеримент и на 18 януари пуснах поръчка от Китай през Амазон, днес са я изпратили. Не знам от кой град идва, централно са в Гуангдонг.

На мен в момента за хапчета не ми се чува, пия калций...Принципно не се самолекувам и не държа медикаменти вкъщи, освен болкоуспокояващи. И то ако знам какво и защо ме боли.
В най-лошия случай, при симптоми - хората спорят дали е по-добре да останеш вкъщи или да идеш в заразното спешно...

# 4 411
Това не е ли старо? Чела съм го в темата.
Но дано наистина действа. Само да не е същия, който са върнали с повторно заразяване. Не може (може де, но не искам да вярвам), да не съществува нещо, което да унищожи тази адска бързодействаща напаст.

# 4 412
# 4 413
Ако приемем, че скоростта на диагностициране в Италия е реалната скорост и я пренесем в Китай...Някой наема ли се да смята?

При болест, в която 80% от случаите прочитат леко или без симптоми,  не съм сигурна, че някой би се наел да смята каквото и да е /освен, че случаите навсякъде са повече от диагностицираните/.

# 4 414
Това не е ли старо? Чела съм го в темата.
Но дано наистина действа. Само да не е същия, който са върнали с повторно заразяване. Не може (може де, но не искам да вярвам), да не съществува нещо, което да унищожи тази адска бързодействаща напаст.

От 17ти февруари е тази пресконференция, възможно е да повтарям линка. Сега започна да се появява в Туитър, а в Ютюб е качена днес пресконференцията, с английски превод.

Извинявам се, ако се повтаря. Поне да се обнадеждим малко, макар и повторно.

# 4 415
Цитат
В момента покрай новините за земетресение с жертви в Турция се промъкват и две видеа с твърдения за заразени в Турция. Само два акаунта твърдят това. Повечето пишат само, че иранци бягат в Турция.
В Китай също е имало силно земетресение преди няколко дни. В автономна провинция Синдзян.
https://www.google.com/maps/place/Синдзян-уйгурски+автономен+регион,+Китай/@37.6067164,53.3728702,3z/data=!4m5!3m4!1s0x3806008cfd7b4dab:0xa84116ec366707a1!8m2!3d42.5246357!4d87.5395855
Намира се в западната част на Китай, далеч от епицентъра на вируса който е в източната част.
https://blitz.bg/intsidenti/stikhii/zasnekha-na-video-uzhasyavas … y_news721612.html
Не че земетресенията имат  връзка с вируса но се надявам да не се случи допълнително бедствие точно в огнище на вируса независимо къде по света, което освен човешки жертви да нанесе и поражения на жизненоважна инфраструктура като болници а и домовете на хората в които стоят под карантина. Замислям се какво би станало при силно земетресение в районите в Китай където има драконовски мерки. Положението и без това е много тежко, а нещо подобно абсолютно непредвидено може да го превърне в кошмар и невиждана хуманитарна криза. Надявам се земетресенията да заобикалят районите с огнища на вируса.

Цитат
Дано намерят по-бързо ваксина или лекарство , не знам какво, ама да лекува. Аз дори не знам симптомите на този вирус

Вирусът атакува долната част на дробовете. В началото има латентен период след заразяването около 1,2 дни, през който ти вече си се заразил но все още не можеш да заразяваш другите. След това има инкубационен период в който си напълно здрав но носиш вируса и зарязаваш другите, който може да продължи максимум до 14 дни в мнозинството от случаите, но има регистрирани редки изключения в които този период може да достигне до 24 дни, но в мнозинството случаи е максимум 14 дни и затова се приема че ако след 14 дни си добре, при съмнения за заравяне, значи не си болен. След това се появяват симптомите: температура, суха кашлица, отпадналост, мускулни болки, при тежжките случаи които са 20% от заболелите (предимно по възрастните) в късният стадий на болестта започват проблеми с дишането и усвояването на кислород от организма, при тях има нужда от сериозна лекарска намеса. Понякога дори тя не помага, защото част от тежките случаи стават критични, при тях се развива септичен шок който засяга много органи заради дефицита на кислород в тялото причинен от дихателните проблеми при тежките случаи. Септичният шок води до страшни проблеми с много органи в късният стадий и може да доведе до техният отказ което може да доведе до летален изход както става при 3% от всички заболели по света. (пак предимно по възрастните).  Повечето заболели 80% за щастие не стигат до такива проблеми и го карат като грип с висока температура и много кашляне. Иначе ако има други симптоми като например, кихане, хрема, най вероятно не става дума за коронавируса а за обикновен грип или настинка. Сега се замислям колко тежък е този нов вирус, защото освен че той причинява смърт на 3% от заболелите, може да причини и тежки по нататъшни последици за голяма част от излекуваните (тези 20% които стигат до тежки състояния). На тях организмът им може да бъде съсипан от вируса.

Цитат
уит отпреди 4 минути:

Китай с изявление, че е намерен потенциален лек за Ковид. Пресконференция е дадена на 17ти февруари.

Става въпрос за лекарството Chloroquine, което е на пазара от 70 години и се използва за лечение на малария
.
Дано.

# 4 416
Аз все още съм оптимист. Докато не се заразят десетки  хиляди в Европа, няма никаква причина за притеснение.

# 4 417
  • Street of Dreams

При болест, в която 80% от случаите прочитат с леки симптоми или без тях,  не съм сигурна, че някой би се наел да смята каквото и да е /освен, че случаите навсякъде са повече от диагностицираните/.
Последното е ясно - говоря за случаите, които стигат до диагноза. Заради многото неизвестни е невъзможно да се направи точна прогноза, но то какво е точно? Можем само да видим след 5 дни къде сме и да сравним отново.

Иван е трол, чак сега се усетих.

# 4 418
Спряхме детето от обучение във Франция, утре трябваше да тръгне и сега му е много тъжно. И на нас. Не знам дали не е глупаво решение. Никъде не е спокойно и сигурно.

Изключително глупаво решение.
Глупавите решения бяха на всички, които обикаляха от скука света последния месец и половина.

# 4 419
  • Варна

При болест, в която 80% от случаите прочитат с леки симптоми или без тях,  не съм сигурна, че някой би се наел да смята каквото и да е /освен, че случаите навсякъде са повече от диагностицираните/.
Последното е ясно - говоря за случаите, които стигат до диагноза. Заради многото неизвестни е невъзможно да се направи точна прогноза, но то какво е точно? Можем само да видим след 5 дни къде сме и да сравним отново.

Трол... Ама позитивен😁

# 4 420
Цитат
Не е трол, просто е оптимист. В крайна сметка дано се оправдае оптимизмът му. В интерес на всички е. И аз бях оптимист че нещата бяха започнали да се овладяват, но оптимизмът ми рязко се изпари след иранската ситуация. Оттогава насам изминаха 3 дни, и през тях ситуация с вируса по света рязко се влоши. Дано тези новини за успешни лечения дадат резултат. Но и преди имаше такива новини а смъртността от няколко дни насам вече е 3% и общо взето отначалото на епидемията не се забелязва успешно лечение което да довете до спад на смъртните случаи, въпрки че вече преди седмици имаше новини за успешни лечения, преливания на кръв от излекувани и използване на лекарства против Хив и Ебола, дано сега това лекарство против Малария действа наистина добре.

# 4 421
В региона Ломбардия, което включва и Милано се забраняват всички публични мероприятия.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231562148406534146?s=19

За хлорохиновия фосфат срещу малария аз лично писах преди много време. Сега вече има и научни доклади, което е мн. хубаво. Дори да не е ефективно при всички, пак е по-добре от нищо. В момента всяко нещо е добре дошло в борбата с тая гад.

# 4 422
  • София
Тези 80%, които го изкарват  "леко", също е взето като статистика от Китай, на което отново не вярвам. В Италия на база заболели и тези в критично състояние, процента е друг ....

# 4 423
Момичета и момчета, споделете с какви лекарства се запасявате? Дано не се стига до употребата им, но все пак...

Аз лично ще се запася с животоподдържи лекарства за хроничните си болести. Тревожа се да не изчезнат заради липса на някоя съставка от Китай или изобщо при евентуална карантина в Германия ,където произвеждат повечето. Също ще си взема един антибиотик ,който пия при вирусни инфекции, ако случайно ме тръшне нещо друго, дето не е Ковид. Останалото са санитарни и предпазващи средства. Друго няма какво. Мъжът ми също ще си купи своите лекарства в запас по същите причини.

# 4 424
Турция затваря границата с Иран.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231563621404114944?s=19

Крайно време беше.

Общи условия

Активация на акаунт