Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 473
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 425
  • Street of Dreams
Тези, които го изкарват на крак са протеснителни до там, че заразяват други, които няма да го изкарат на крак.

Ън, казваш - ако те тръшне нещо друго. По този повод искам да попитам с риск някой да се накара, че е обсъждано - ясни ли са вече симптомите?

# 4 426
  • София
Относно лекарството- в България се продава под името резохин. По принцип е за лечение на малария, но се предписва и при автоимунни болести./Аз го приемах няколко години /Подтиска имунната система,да не атакува собствените си клетки. Ако наистина това е лекарството - чудесно, но на мен ми се струва,че едва ли само това са ползвали.

# 4 427
Туит отпреди 4 минути:

Китай с изявление, че е намерен потенциален лек за Ковид. Пресконференция е дадена на 17ти февруари.

Става въпрос за лекарството Chloroquine, което е на пазара от 70 години и се използва за лечение на малария.

На 20 февруари от СЗО казаха, че с приоритет се тестват lopinavir, ritonavir и remdesivir.  За Chloroquine. - нямало доказателства за ефективност. После не ми е правило впечатление да са обсъждали конкретни лечения.

Това е транскрипта.

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/transcripts … sfvrsn=3295d775_0

emy_emy, и в Италия не знаем колко души го карат на крак, доколкото никъде не ходят да изследват от врата на врата.

# 4 428
  • София
Относно лекарството- в България се продава под името резохин. По принцип е за лечение на малария, но се предписва и при автоимунни болести./Аз го приемах няколко години /Подтиска имунната система,да не атакува собствените си клетки. Ако наистина това е лекарството - чудесно, но на мен ми се струва,че едва ли само това са ползвали.
Моя колежка го пие лекарството, с лупус е, но от 3-4 месеца го няма в Бг.
Объркана съм, от една страна трябва да имаш силна имунна система, за да оцелееш, от друга трябва да я подтискаш....
Да, Vapor, не знаем, но аз говоря за % между доказани и тежки случаи.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 15:08 от emy_emy

# 4 429
  • в голямото село
Нещо не разбирам, нали подсилваме имунната система за да се справя с вирусите,  а уж лекуват с препарат, който я подтиска. Може да звуча смешно....., но наистина не схващам логиката
ПП. Еми ме е изпреварила ...

# 4 430
57 нови потвърдени случая в Япония, с което общата бройка скача на 691 души. Въпросните 57 заразени са от круизния кораб Diamond princes.

https://www.google.bg/amp/s/www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20200223_35/amp.html

Снощи в Иран е имало протести на студенти срещу безхаберието на властите спрямо корона вируса. Протестиращите настояват да бъдат затворени университетите.

# 4 431
  • Street of Dreams
Имуносупресантите не са шега работа! Искам ясно да призова всички да НЕ купуват лекарства на посоки и да НЕ се самолекуват!

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 15:15 от OnDiNe_

# 4 432
Тъкмо днес се карах на една приятелка, защото ми каза, че почнала да пие имуностимуланти. По едно време се усетих, че нямам представа за какво говоря, макар че вчера четох в сайта на СЗО призива да не се пият.

# 4 433
Няма начин да е само това. С резохин лекуват тук ревматичните.
Резохин липсваше май и чувах ,че го издирват болните.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 15:25 от Ън

# 4 434
И пак да попитам, откъде да се сдобия с маски в България преди предстоящо пътуване???

# 4 435
  • Street of Dreams
И пак да попитам, откъде да се сдобия с маски в България преди предстоящо пътуване???

Някой се беше погрижил да намери сайт назад в темата :
https://profishop-bg.com/Lichni-predpazni-sredstva/Dihatelna-zas … ita-c152c159.html

# 4 436
Тези, които го изкарват на крак са протеснителни до там, че заразяват други, които няма да го изкарат на крак.

Ън, казваш - ако те тръшне нещо друго. По този повод искам да попитам с риск някой да се накара, че е обсъждано - ясни ли са вече симптомите?

Не са напълно ясни, но все пак....висока температура и кашлица, болки в мускулите и ставите. Прилича на грип. Без хрема и кихане обаче, а аз винаги така започвам с грипа.
ПП Не трябва да се пие имуносупресор. Това е абсолютна глупост.  Резохин се пие при ревматични автоимунни, аз взимам друг супресор, но отново за автоимунно. Действията им са различни, влияят по различен начин. Никой не бива да взима просто така, опасно е. Непрекъснато се правят кръвни проби, че влачат какво ли не тези супресори със себе си. Ще разбъркат непоправимо имунитета на здрав човек.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 15:27 от Ън

# 4 437
Ондайн, тези маски също ли са еднократни?

# 4 438
Да, Vapor, не знаем, но аз говоря за % между доказани и тежки случаи.

И пак нямаме представа дали до доказване не стигат основно тежките случаи /изключвам тези, които са били под наблюдение поради връзки с Китай/. Когато започнат да се доказват и случаите без усложнения, е много вероятно процентът доказани/тежки да спадне.

За симптомите общо-взето упътванията са - температура, кашлица, затруднения с дишането.

# 4 439
Пускан ли е линк за предстоящото тестване на австралийската ваксина или да давам?

Общи условия

Активация на акаунт