Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 228
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 545
https://dnes.dir.bg/intsidenti/pochinaliyat-kitaets-v-bansko-ima … -udebeleno-sartse
Китаецът, починал в Банско, е имал сърдечно заболяване. Взета е и микробиологична проба, но е почти сигурно, че  не е коронавирусът.
Почти сигурно, но макроскопски не са открили причина за смъртта.
Само удебеленото сърце не е причина, явно инфаркт не е получил, иначе щеше да се види.
Ще чакаме резултатите.

# 4 546
Тъй като става въпрос за респираторен вирус, повечето хора тук разсъждавахме на база това, което знаем за грипа и респираторните заболявания. Те през лятото изчезват. Макар че има и летен грип, но...той минава по-лесно заради топлото. По тази логика мислехме, че може би летните жеги ще го ограничат, ако не го премахнат напълно. Може би грешим Това обаче са само предположения, доказателства не може да има, появява се сега, ново е.
Скрит текст:
Боя се ,че вече нищо не може да се направи, трябва да знаем само как да реагираме, като дойде....Намираме се в гадна държава с лошо здравеопазване. Лекарите нямат морал, болшинството. Хората са безотговорни и самонадеяни. Мислят се за безсмъртни. Който може да си състави личен план как да се предпази, да го прави и да го следва стриктно още щом съобщят за първия случай. Трябва обаче да има единомислие в семейството, никой не може да се справи съвсем сам.

# 4 547
В Италия обаче остават 26 в критично състояние, значи още един се е влошил. Адски бързо. И в Иран бързо. Да не е мутирал към по-лошо този вирус?!
Да вземат да актуализират и процента смъртност.

# 4 548
Относно Индия, още в началото индийското правителство беше казалао кое хомеопатично да се приема... също с кои лекарства на Аюрведа може да се лекува. Може ли затова да няма там?

# 4 549
За мен коронавирусът е 100% - тово биологично оръжие.
Може да е респираторен вирус, кръстосан с вируса на СПИН, например.

Който е прочел статията, която постнах снощи, е разбрал за издадената директива за затягане на контрола на биолабораториите в Китай, издадена "случайно" съвсем наскоро.
За случаите на служители в лабораториите, които са продавали опитни животни на пазарите за животни, за да си изкарат допълнителни пари, вместо да ги убият и кремират. Едва ли CCP им плаща твърде добре.

Всяко едно биологично оръжие би следвало да се разработва с презумпцията, че ще издържи на възможно най-разнообразни климатични, географски, анатомични, генетични и всякакви други фактори.

Въпросът е: успели ли са да разработят антивирус? Колко от посочените като "излекувани" в Китай са били лекувани с този антивирус?

# 4 550
MERS епидемията е била на лято, тогава в Европа е сравнително сух въздуха, не знам обаче в Африка как е, чета че е строго индивидуално географското местоположение. На места зимата е сух въздуха, лятото влажен, на места целогодишно си е сух. Така, че мнение за там изобщо не мога да дам, а сега нямам време да чета и какъв им е климата по точно, но ще проверя тези дни, стана ми интересно.

# 4 551
  • София
На мен ми е по-интересно в Германия как оправиха близо 10/10.

# 4 552
И после защо няма маски по складове и аптеки:
https://m.olx.bg/ad/hirurgicheski-maski-meditsinski-maski-3-plas … V.html#925cf3432c

# 4 553
Толкова за отговорните българи!

Държави си затварят превантивно границите, други не допускат хора от страни с доказани случай с този вирус, а ние с 6 пръскалки и сигурно 10 легла в някоя болница и то в София. Почвам да се нервирам наистина.
Та колко сме далече от една Италия примерно. Знам за хора, които в момента пътуват и са там на екскурзия при това с децата си. Ние не пускаме , тук се писа някои на обучение , което им е важно, а други си се мотат ей-така. После се връщат тук, ние може и с маски да пътуваме в градския транспорт, ама децата не са с маски в класните стаи. То един обикновен грип тази година се видя какво стана, защото някои ходеха болни малките, че нямало кой да ги гледа и изпоразболяха съучениците си, те пък родителите си и така....Направо не знам каква е тази безотговорност. Ние добре ще вземем мерки, маски, мокри кърпички, ръкавици, ама децата не са така. Е и какво става от нашата предпазливост, като ще се върне може би заразено от някой дето се е мотал някъде си с родителите си за удоволствие. Направо избеснявам. Да се затворят границите за мен, само хора по работа да пътуват и то доказано, че им е важно. Може и да съм крайна, но .... Децата са най-беззащитни, а те също имат все още слаба имунна система.

# 4 554
На мен ми е по-интересно в Германия как оправиха близо 10/10.

При това без драконовски мерки като затваряне на училища и отмяна на карнавали.

Според мен италианците просто сега са разбрали, че имат заразени, а не че вирусът нещо се е променил. Аз въобще не ги имам за развити.

# 4 555

Боклуци е имало и винаги ще има. В такива ситуации лъсват веднага.

# 4 556
Цитат
За сметка на това пък MERS е главно в сухите страни. Никаква връзка няма вирусът с влажността.
Абе не е много сигурно. Немски учени казват че студът и точно влажността увеличават живота на вируса.
https://www.bnr.bg/post/101225467/spored-nemski-ucheni-koronavir … ni-na-povarhnosti
Точно това може да е причината вирусът да го няма в Африка и Южна Америка, там просто условията в момента са много по неблагоприятни за него.

Цитат
Да не е мутирал към по-лошо този вирус?!
Да вземат да актуализират и процента смъртност.
Той процента смъртност от вчера вече се вдигна и стана 3% в глобален план а беше 2. Аз се сещам за данните от САРС при които наблюдаваме много странно нещо, извън Китай смъртността е 3 пъти по висока от тази в него. Това на какво се дължи. Едно от възможните обяснения е точно мутация във вируса водещата до по висока смъртност с напредването на епидемията и излизането и извън Китай. При тази към този момент не наблюдаваме подообно нещо, даже обратното по официалните данни смъртността в Китай е 3 пъти по висока, от тази извън него. Разбира се сега изведнъж се появиха много гнезда извън него, които ще дадат по ясна представа, но се плаша от перспективата вирусът да мутира в по смъртоносна форма. Няма смисъл да се разсъждава над подобни недоказани и не случили се неща, защото единствено само ще се плашиме излишно. Аз смятах в самото начало на темата че с времето вирусът със сигурност ще мутира в по лека форма защото е в негов интерес за да се размножава по успешно (мъртвият човек не разпространява вируса) и природата си знае работата, проблемът е че с напредването на времето се вижда че този вирус се разпространява достатъчно успешно и без да има нужда от такава мутация.

# 4 557
И пак да попитам, откъде да се сдобия с маски в България преди предстоящо пътуване???

Някой се беше погрижил да намери сайт назад в темата :
https://profishop-bg.com/Lichni-predpazni-sredstva/Dihatelna-zas … ita-c152c159.html

От FFP2 и FFP3 вече няма наличност на този сайт.

# 4 558
  • София
Хора, няма смисъл да спрягаме проценти смъртност. Не я знаем към момента.

# 4 559
  • Mediterraneo
Рядко гледам бг новини, но сега казаха, че в Италия се съмняват, че вирусът просто не е същият! Удивени са как се множат случаите и започват да мислят в посока, че това е друг вирус със сходни симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт