Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 358
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 575
В Италия съобщават за 23 нови случая. За днес 76. Общо 155 случая.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231631397401612288?s=19

# 4 576
  • Street of Dreams
Аз доколкото разбрах, ако някой има симптоми да се обади, не да ходи в спешно/болницар/личен лекар. Имало мобилни екипи, които пристигат на място.

Да. Имаше такава информация.

Иначе предупредиха за много неща, пазаруването, да не се пътува в чужбина, освен ако не се налага спешно и подобни. Изобщо тонът се променя.

Италия явно не чака "европейско решение". Не че не трябваше да е предварително, както видяхме...

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 20:08 от OnDiNe_

# 4 577
И пак да попитам, откъде да се сдобия с маски в България преди предстоящо пътуване???

Маските спират частици не по-малки от 0.3 микрона.
Вирусът е с размер 0.05 до 0.2

Не е вярно това.

Кое от двете?

# 4 578
  • Terra incognita
Писахте ли за третата жертва в Италия? Жена, приета в онкологията. Най- вероятно е била онкоболна.
Явно заразата се разпространява най- вече като вътреболнична инфекция, което говори много лошо за италианците.

# 4 579
  • на пистата
Току-що си писах с приятелка в Италия Regione ,Emilia  Romagna.Каза че преди малко са издали заповед,че при тях от утре училищата и детски градини се затварят да 01.03.Доколкто разбрах те са на около 2часа път от региона на заболелите.Италия явно взима сериозни мерки.

# 4 580
  • Terra incognita
За Ломбардия знаех, че затварят всички учишища и дет градини. Хубаво правят и Емилия Романия.

# 4 581
  • София
Раптор, може ли да обясните на какво се дължи тази разлика в смъртността от близо 3 пъти в данните на Сарс, защото те са абсолютно окончателни и там няма 6,5 и спорове каква е смъртността. По една и съща методология разлика 3 пъти!!!!
  Ако ви се занимава- обяснението за смъртността от SARS e тук, единият автор е корифей в този тип статистика:
https://academic.oup.com/aje/article/162/5/479/82647
 между другото като четох онлайн дискусията на такива специалисти, те се отнасят с известна насмешка към съобщенията за инкубационни периоди от 20 24 или повече дни и считат, че става дума за елементарни методологични грешки и смятат, че това, че е до 14 дни си е напълно точно.

# 4 582
Въпросът е: успели ли са да разработят антивирус? Колко от посочените като "излекувани" в Китай са били лекувани с този антивирус?
Според мен не. Ако беше така, щяха да го използват и да спрат икономическите загуби за страната си. Нямат причина да не го правят.
Скрит текст:
Ако наистина има вмъкнати части от СПИН, изобщо няма да може да се направи ваксина. Те затова все изтъкват, че докато я направят, няма да има нужда от нея.
Тук едно момиче писа, че нейна приятелка, занимаваща се с изследвания в друга област на здравето са започнали да се мъчат да открият нещо, значи навсякъде се опитват, ама с този почти липсващ имунитет след преболедуване... Надявам се на някакво чудо.

# 4 583
# 4 584
Обзема ме ужасен страх само при четене. Не ми се мисли ...
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/583889

“В същото време, взимайки предвид актуалната ситуация с развитието на епидемията на коронавирус 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на страната”

Това за незабавното напускане на страната и непрепоръчване полети до Китай и Милано го съобщиха по Нова, но нищо не казаха за мерките при пристигането им тук, може би термокамери.... Чудя се БГ управляващите в кой месец живеят, януари или края на февруари?! Явно поредната инструкция, спусната спешно от ЕС.
А препоръките за идващи от Иран?

# 4 585
В Италия какъв е климата? Може би влажността е висока.

# 4 586
  • Mediterraneo
Не знам, ама при мен лятото има моменти с влажност между 90 и 99%. Адска жега и адска влага. На кое да се надявам, че ще спре вируса?

# 4 587
Не знам, ама при мен лятото има моменти с влажност между 90 и 99%. Адска жега и адска влага. На кое да се надявам, че ще спре вируса?
маска, хигиена, добра здравна система и късмет

# 4 588

Тарталета, къде си в Испания? И при мен е така, на морето си значи Simple Smile

# 4 589
  • Буркина Фасо
маска, хигиена, добра здравна система и късмет
аааааа - и да няма прилепи Smiley

Общи условия

Активация на акаунт