Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 479
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 590
Не знам, ама при мен лятото има моменти с влажност между 90 и 99%. Адска жега и адска влага. На кое да се надявам, че ще спре вируса?
маска, хигиена, добра здравна система и късмет
аааааа - и да няма прилепи Smiley

Един смислен пост от теб не видях в темата!

# 4 591
От днес коронавирусът стана от водещите новини в нашите медии, а съобщението
 (за мен беше точно такова отразяването му) за него досега беше около 25 - та минута от новините.

# 4 592
Раптор обяснете какво имате предвид с това изследване защото като прочетох че те били изключили от него Х на брой пациенти болни от САРС в Хонк Конг и това понижавало смъртността от 17 на 14% понеже се били заразили в болница и не трябва да ги взимаме под внимание понеже са възрастни и изкуствено повишават смъртността. Извинявам се ама в една епидемия се гледат тенденции базирани на твърди данни. В това изследване чета коефициенти базирани на предположения. Извинявам се но изводи за тенденции се правят на база твърди и известни данни. Аз затова питам на какво се дължи разликата от близо 3 пъти на смъртността във и извън Китай при САРС, на базата на известните и твърди данни които елиминират дадено отклонение в определена страна, това че те я смятат че в Хонконг смъртността е 14 а не 17% понеже изключили х на брой заболели не променя факта че в твърдият масив от данни брой заболели/брой починали разликата в Китай и останалият свят е огромна. Иначе всичко останало е просто игра на думи, как точно ще наричаме съотношението болни/починали.

# 4 593
Според мен тази разлика е на база на прикриване на истинските данни.

# 4 594
  • Mediterraneo
Не знам, ама при мен лятото има моменти с влажност между 90 и 99%. Адска жега и адска влага. На кое да се надявам, че ще спре вируса?

Тарталета, къде си в Испания? И при мен е така, на морето си значи Simple Smile

Бенидорм.
Нямах предвид маски, хигиена и пр. мерки. Между висока влажност и висока Т не мога да избирам, след 2 месеца ще са и двете. Понеже по конспирации тук високата Т ще парира вируса, а високата влажност ще го кара да се размножава. Дано сме на нула тогава!

# 4 595
Не мисля, че има достатъчно информация за това. Само спекулации и... надежди

# 4 596
Като казах съотношението болни/починали то още се е вдигнало, понеже отворих данните: вече е 3,12% смъртност при установените случаи в глобален план, а беше 3,02.

# 4 597
Според немския учен от поста на Тесла, идеално вирее на студено и влажно. Ухан последния месец е точно такъв, а тия няколко дни температурите се вдигат и случайте на заболели намалява... поне на хартия де.
В Испания е влажно, но е топло, точно като в Сингапур. Замислих се дали да не замина малко на гости там.

# 4 598
  • Terra incognita
Италианските лекари не са успели да различат симптомите на вируса. Допреди това са подлагали на съмнение само случаи, свързани по един или друг начин с Китай. Да, обаче, вече стана ясно, че човек може да е преносител, без симптоматика. И така някой си сял заразата, лекарите са третирали случаите, потърсили помощ като сезонен грип и в един прекрасен момент всичко лъсва. Хубава работа, ама е типично по български, биха казали някои. После, ама защо така бързо се разпространи?

# 4 599
А на какво лято се надявате  в България предвид абсолютно никаквата зима? Според мен е грешно да очакваме нормално, че дори и жежко лято, по-скоро ще е студено и с валежи.

# 4 600
От сайта на нашето министерство се вижда, че на лекарите се дават съвети да мислят за този вирус, точно ако едно от условията е да се връща от Китай. Така че и при нас едва ли се насочват първо не към обикновена инфекция.

# 4 601
А на какво лято се надявате  в България предвид абсолютно никаквата зима? Според мен е грешно да очакваме нормално, че дори и жежко лято, по-скоро ще е студено и с валежи.

Нека да дойде лятото, цяла зима слушам как щом е толкова топло, едва ли не да очакваме -20... е чакам си ги, още месец и дойде пролетта.

# 4 602
Прочетох ,че Румъния ще поставя под карантина 14 дни всеки пътник дошъл с полет от Италия. Похвално!
А мои познати се върнаха онзи ден от Милано и не само ,че  се смеят на това и не стоят вкъщи ами тръгнаха по Молове и заведения.
То като помислиш как ще стоиш вкъщи?Нали шефовете ще те изгонят още на същият ден?

# 4 603
Цитат
По принцип има логика лятото да е по студено ако има такава топла зима. Защо, защото при такава ненормално топла зима, ако лятото също бъде ненормално топло, това ще даде твърде голямо отклонение в средната температура на държавата за годината. А статистически такива отклонения са рядкост. Ясно е че средните температури вървят нагоре заради глобалното затопляне, но вървят с бавни темпове. Едва ли ще се случи точно тази година средната температура да скочи с няколко градуса наведнъж а за целта освен такава ненормална зима после трябва да имаме ненорално гоещо лято, което ако се случи също е притеснително, но по други причини. Иначе заради вируса е добре да имаме и ненормално гореща пролет.

# 4 604
Цитат
Увредени сърце и бял дроб са причината за смъртта на 56-годишния английски турист от китайски произход в Банско. Това е заключението на съдебния лекар, извършил аутопсия на тялото, съобщи БНР.
Това звучи много, много неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт