Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 573
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 650
Като отключат кооперациите и претърсят апартаментите, тогава ще има реален брой.

# 4 651
  • Street of Dreams
Някакъв се включи в Туитър - много поздрави от Бергамо, жълтата зона. Имаме два потвърдени случая. След като попитах за какви зони става въпрос, се оказа, че има такива. Та това е Zona gialla, а червената е около Codogno, където бил първият случай в Ломбардия.
https://www.ecodibergamo.it/stories/bergamo-citta/negozi-bar-scu … gione_1342316_11/
Та човекът мина да каже, че вади нещата от колата и заключва вратата, докато реши. Сега го разпитвам.

# 4 652
Ами ние българите си имаме буркани...

# 4 653
  • Варна
Ами ние българите си имаме буркани...
Хах, аз си нямам.. Но гладът честно казано е последното ми притеснение.. Ако трябва коприва ще ходя по поляните да бера, не вярвам, че някой ще умре от глад..

# 4 654
  • на пистата
Хирургически маски не стават май.
За храна не знам...
Ръкавиците са хируртичиски.Маските са други.Работата на мъжа ми е такава,че.имаме ръкавици и маски.
Брейййй..дефицит ще стане като купя 20кг брашно и 5кила фасул 🤣🤣🤣аз и без това поне 5 пъти в месеца готвя фасул и поне 2 пъти в седмицата питки и кесове.Та ще си ги изям за един месец.

# 4 655
Честно да ви кажа и аз смятам ,че това с презапасяването с храна е излишно,обаче  като видях на репортажа в новините италианците  как чакаха с едни колички пред голяма търговска мрежа на опашка ,и като прочетох наши сънародници как споделят ,че имат карантина всички и не се знае докога ще са барикадирани по домовете .
И  се сетих за първите репортажи от Ухан -как започнаха точно с такива кадри.
И вече ме обзе леко паника.

# 4 656
  • Варна

Брейййй..дефицит ще стане като купя 20кг брашно и 5кила фасул 🤣🤣🤣аз и без това поне 5 пъти в месеца готвя фасул и поне 2 пъти в седмицата питки и кесове.Та ще си ги изям за един месец.
Ако купиш само ти, не е проблем.. НО след такива заявления още 50 човека ще тръгнат да се запасяват  ... и после други като ги видят ще настане безумие... Всъщност смятам, че вече повече от половината четящи са си отбелязали мислено утре да се запасят.

# 4 657
  • на пистата
Купи си и калцуни, че както писаха за плюването на китайците по улиците, не се знае
какво лепне по обущата. Wink
Имам 😁 не ме мисли.
Ама много интересно как само с мен се заядохте 🤣🤣🤣🤣поне 5 потребителя преди мен писаха,че ще се запасят с храна и лекарства.

# 4 658
raptor, корабът защо го използвате за пример? Той едва ли е представителна извадка на едно общество, а е по-скоро селектирана такава. Ето третата жертва на вируса в Италия е онкоболна жена. Колко онкоболни на лечение според вас тръгват на пътешествия с круизи? Заради такива сметки, включващи предимно туристи, бизнесмени и т.н. досега се твърдеше, че смъртността извън Китай била не знам си каква. Вече вирусът като стъпи и започна да се разпространява на местна почна се видя друга картина.

# 4 659
  • Варна
Ама много интересно как само с мен се заядохте 🤣🤣🤣🤣поне 5 потребителя преди мен писаха,че ще се запасят с храна и лекарства.
Извинявай. Съвсем не е лично.

# 4 660
FFP2 Добра ли е.Аз си поръчах тези на 3лв броя да си имам за грипния сезин.Щот ще ме хледат като извънземна ако сложа от маските на мйжа ми 🤣🤣
Като те гледат тъкмо ще се позамислят дали няма да е добре и те да си сложат маски. Тези FFP2 са добре, но другите са по-добри. Аз също имам полулицева и смятам нея да ползвам. Не знам с какви филтри са на мъжа ти.

# 4 661
  • на пистата
Извинявай. Съвсем не е лично.
Няма проблем,въобще не съм се засегнала Simple Smile просто ми стана интересно.
Аз така или иначе картофи си имам от мама на село 😁само трябва да си ги взема.А брашно по принцип винаги купувам по 5 пакета наведнъж.Много хора си пазаруват на едно,не знам как решихте чу изведнъж всичко ще свърши 😁
FFP2 Добра ли е.Аз си поръчах тези на 3лв броя да си имам за грипния сезин.Щот ще ме хледат като извънземна ако сложа от маските на мйжа ми 🤣🤣
Като те гледат тъкмо ще се позамислят дали няма да е добре и те да си сложат маски. Тези FFP2 са добре, но другите са по-добри. Аз също имам полулицева и смятам нея да ползвам. Не знам с какви филтри са на мъжа ти.
И аз не знам с какъв са,легна си вече 😁утре ще го питам.Ама са странни тези маски.Не си представям някой да ходи с тях по улиците.

# 4 662
  • София

Тези надявам се също вършат работа?
https://cleanday.eu/basic-blue.ht

# 4 663
Цитат
Всъщност знаем едни 10% които непрекъснато намаляват (до преди седмица бяха  над 15).
В началото на епидемията бяха 60%. Това е нормално дължи се на дефекта на този метод който ако се използва в епидемия която е в ход изкуствено завишава смъртността понеже не отчита основната част от данните (колкото е по голяма тази част толкова отклонението е по завишено, затова с времето намалява) които са активно болните (които не са достигнали все още до едно от 2-те възможни крайни състояния). А процента ще спада докато не достигне истинската смъртност която е 3% на база регистрираните случаи а те са вече огромен масив, достатъчно голям да елиминира всички възможни отклонения. Оттам нататък всичко останало са прогнози. Все още не е доказано да речем дори дали съществуват хора които имат имунитет срещу вируса, могат да го носят, могат да заразяват но никога не се разболяват. Вероятно има, аз не го изключвам.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 22:15 от Анонимен

# 4 664
В една друга тема,българи живеещи в Италия казаха ,че вече щандовете са изпразнени.

Общи условия

Активация на акаунт