Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 211
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 785
Аз веднага ще Ви дам примери за лекарства. Детето ми е на Репитенд, той без това го няма много много, какво ли остава, като има вирус и доставките почнат да се бавят. Баща ми е с инсулт, пие по 4 5 вида лекарства. Баба ми е с остеопороза и е на хормонални медикаменти + вит. Д. Е другите за щастие сме добре, ама се случва глава да ни заболи, зъб, да паднеш и да си удариш крака, милиони неща. Ето за такива лекарства се говори.
Благодаря за примерът.явно имате проблем с дефиницията на хронично болни и болни от Коронавирус.

Нормално е човек да се разболее. Дори от грип. Тогава отива на лекар и заболяването се диагностицира. Предполагам, детето ви, баща ви, баба ви, не са се само диагностицирали. При една грипна епидемия, самолечението може да усложни положението.

# 4 786
Цитат
Плашеща е не бройката, дето не я знаем, колко е вярна, а невероятната блокада. При всички войни, безредици и епидемии, които гледахме по новините досега по целия свят, не е имало такива мерки спрямо населението. Това е плашещото.
Обратно на "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти казвам", тук става "не слушай какво ти казвам, а гледай какво правя"
Правят го заради тези 3% смъртност. Не може да се позволи на това чудо което е невероятно заразно да се разпространи навсякъде. Жертвите ще са страшно много. Като след война. Въпреки че ще са предимно по възрастни.

# 4 787
Ами, не е просто грип, вирус е, който ще го овладеят така, както овладяха и Ебола. Както бях писала - мерки се взимат и затова не ме притеснява чак толкова. Всичко останало е Божа работа.

# 4 788
При един коронавирус на родна земя всеки ще се лекува както сметне за добре. Законите на джунглата ще са в действие, както навсякъде между другото.

# 4 789
За лекарствата е добре да се запаси човек с ежедневни и за нужда-главоболие, разстройство, обезболяващи, може и за температура (свободни и без рецепта)Тези по здравна каса не са всички с по лев нагоре свободно за съжаление. Този месец (преди дни) ми се наложи за майка ми да купя еликвис -по здравна е 43 лв, иначе е над 120 за месец казаха. Отделно другите свободно взимани (не се покриват) и не навсякъде намерени , като сложим и предишните става солидна сума за запасяване. А дали ще ги има, ако нещо стане не знам. Става все по-объркващо. То маски нямало казвате по аптеките, та... не е само да се заключиш и да не мърдаш, ако има и болни хора около теб и се нуждаят от грижи. За децата си трябва храна пълноценна (особено малките) , за бебета и памперси се сещам,млека, пюрета, ама..то това за колко време ще стоим затворени...Сега мислех нещо за море да резервирам евентуално, почва сезона, има оферти, имаме си едно място задължително посетено и ни харесва, но не смея нищо да предприема. Къде се взе това чудо и защо се допусна в Европа да влезе не знам вече(( Че и да не се затваряли граници и да сме солидарни. Ами не съм солидарна хич. Кой ще е солидарен да загуби близък. Какво е това шаване на народа по никое време. Ще ми се моткат насам - натам, а после какво става с тези дето са взели поне някакви мерки и са се съобразили, нарушили са си планове, имат някакво чувство за отговорност към себеподобните. Не само границите, но и детските градини, .училищата, университетите да се затворят веднага, ако се потвърди у нас случай. Сега ме устройва границите да затворят и всички влизащи да бъдат под карантина за 14 дни казват и изследвани, ама това ще го направят след дъжд -качулка пак.

Направи ми впечатление тук от един линк една статия качена, за едно семейство родителите извикали за детето си със съмнения за вируса-имало температура, кашлица, втрисане. Оказало се, че детето не е заразено с вируса, но родителите били и нямали никакви признаци до пробата. Значи...няма гаранция и да не кашлят хора около теб и изобщо ти изглеждат здрави, но... заразни. Много знаем кой къде е ходил, сред какви хора се е движил, та да се предпазим. Дори и децата ни от училище връщайки се не се знае кои в класа им са били някъде или родителите им. Как тогава ще се предпазим, у дома пак ли маски да носим всички. Ако не се вземат драстични мерки във все още незасегнатите страни , няма шанс да се спаси населението да не се появи вируса. Не съм солидарна, защото така доста време ще мине и хора ще пострадат. То по-добре нищо да не се прави, защото ефект няма да има без пълен контрол. Ни маски, ни стоене вкъщи, ни запасяване...не може да е това решение, ако няма изолация и контрол.

# 4 790
Ами, не е просто грип, вирус е, който ще го овладеят така, както овладяха и Ебола.

Този не е ебола. Този е в пъти по-заразен и не може да бъде спрян. Ебола никога не е имала шанс да стане пандемична или да дойде в България, за да се разболееш от ебола, трябва да пипаш течности на болен човек.

И естествено, че ще има блокади. Ако се разболее 60% от населението, както се предвижда, при тази смъртност жертвите ще бъдат над 100 милиона души. Пораженията за икономиката колосални и т.н. Естествено, че ще му се дава супер як отпор на тоя вирус, без бой няма да се дадем.

# 4 791
  • София
Пътник от  Ванкувър към Монреал е диагностициран с вируса днес,. Полета му е бил преди 8 дни.

# 4 792
Аз веднага ще Ви дам примери за лекарства. Детето ми е на Репитенд, той без това го няма много много, какво ли остава, като има вирус и доставките почнат да се бавят. Баща ми е с инсулт, пие по 4 5 вида лекарства. Баба ми е с остеопороза и е на хормонални медикаменти + вит. Д. Е другите за щастие сме добре, ама се случва глава да ни заболи, зъб, да паднеш и да си удариш крака, милиони неща. Ето за такива лекарства се говори.
Благодаря за примерът.явно имате проблем с дефиницията на хронично болни и болни от Коронавирус.

Нормално е човек да се разболее. Дори от грип. Тогава отива на лекар и заболяването се диагностицира. Предполагам, детето ви, баща ви, баба ви, не са се само диагностицирали. При една грипна епидемия, самолечението може да усложни положението.

Аз не видях нито един коментар на човек, който казва, че ще се или вече се е запасил с лекарства, да казва че ги купува за да лекува Коронавирус, може аз нещо да съм изтървала.

Присмеха за това със СПИН-а въобще не е смешен, защото ако Вие сте на мястото на ХИВ позитивните, ще се молите за лекарства. Искам да Ви кажа, че преди да се развие СПИН, единствено медикаменталното лечение, което е разработено, би Ви дал шанса да живеете пълноценен живот и почнете вече да правите разликата между ХИВ и СПИН, дразнещо е да се чете нон стоп, как СПИН-а е вирус.

В света има много заболявания и други фактори, който убиват наистина много повече хора от коронавирусите, но те не са от такъв характер, Коронавируса ще ви убие за 3 седмици, рака може да си го борите и година, благодарение на медицината, много хора вече успешно се възтановяват. Бактериалната пневмония отдавна вече не е 100% смъртоностна, благодарение на медикаментите и развитата медицина в 21 век, някой болести са с доста намален % на смъртност.

# 4 793
Страх от "експлозия" на коронавирус в Италия плъзна из Европа.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/23/4033060_strah_ot_eksploz … taliia_pluzna_iz/

# 4 794
Снежана, 80% смъртност има при рак на белия дроб. Хуморът е най-доброто лекарство.

# 4 795
В България може да има тестове, но не се знае, колко оторизирани лаборатории има. Тоест, ако тестовете трябва да се превозват, ще отнеме време... Те за епидемиите по животните пращаха тестовете във Франция. 3 или 4 са болниците у нас с някаква готовност за реакция - във Варна, Бургас и София...
Не мисля, че ще се стигне до стотици хиляди починали от вируса. Всички био-лаборатории в света са под пара в момента...
Вижте какво става на борсата с акциите на фармацевтичните компании. Всеки ден се появяват новини, че до лятото ще има ваксина... Вече поне 5-6 лаборатории обявиха, че започват екперименти върху животни... Въпросът е, кой ще е първи в надпреварата... Ако ваксина не се появи по-рано от предвиденото де. Това ще означава, че по нея се е работило от по-рано...

# 4 796
На който му е интересно - на този сайт има различни графики и показатели, които да се следят.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/
Благодаря, значи щом и Вие сте започнали да го гледате този сайт, положението е сериозно. 🙂
Въпросният сайт присъства почти през пост в последните 100-200 страници на темата.
Добавям още един, който поствах и преди:
https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html

# 4 797
JoyJoy

Чудя се нашите лекари дали са обучени да диагностицират вируса. ..

Два дни им трябват за един мъртъв, доколкото виждам.

# 4 798
Нямам нищо против хумора, ама кога не засяга такава сериозна тема като СПИН, все пак ХИВ позитивните и хората, които вече имат СПИН може да четат и едва ли и е много смешно. Имайте предвид, че при вируса на ХИВ, ако не се започне медикаментално лечение, смъртността е 100% сигурна и това въобще не е смешно, добре че не се развива като коронавирусите, иначе отдавна да е настъпил апокалипсис.

# 4 799
Нямам нищо против да не разбирам нещо, ама да говоря за него 😂 И аз съм така 😁

Общи условия

Активация на акаунт