Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 291
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 4 770
Добре, нека ви успокоя, тогава. Заразените са общо колко - около 80 000 из цял свят? От тях са починали около 3-4000 човека (което е много тъжно, разбира се). Ами, през 2017г. 2.54 милиона човека са починали от така познатата ни пневмония. Средно поне 35% от населението в някакъв етап от живота си ще се разболее от някакъв вид рак. През 2012г. 8.2 милиона човека са починали от рак и с всяка година случаите се увеличават. Ами, честно казано тези неща са ми по-плашещи.

# 4 771
Е ако мислиш за тях денонощно...

# 4 772
Предполагам си лекар и знаеш какви лекарства да приемаш

Може и да знае. Тук пишат доста хроничноболни хора, които редовно приемат лекарства. А може и да иска един парацетамол да си купи. Защо е нужен тоя сарказъм? Разбирам, че на някои хора им е тежко да се справят със стреса и идват тук да се самоуспокояват, но по този начин с нищо не допринасяте към дискусията в темата.
Къде видя ирония. Човекът пише, че ще си купи лекарства за коронаворус. Интересно ми е какви ще са.

Къде съм писал, че ще си вземам лекарства за коронавирус?
Някои от нас са хронично болни. Знам какво ще пия след месец, след три.. след година. Научете се малко да гледате на света не само от своята камбанария..

# 4 773
  • на пистата
Joy ох то не е смешно..ама се изсмях с глас😂.
Представям си как ще ме изгледа аптекарката ако й кажа :”Лекарство за СПИН ,моля .”
Едно и за мен, моля, за следващия развратен живот, когато СПИНът ще се лекува с щракане на пръсти от добра съфорумка 😁
Развратница 😁
Е той не се лекува,но пък можеш с лекарствата за него да водиш нормален живот.
Просто наистина в момента не се сетих за друга болест 🤣

# 4 774
Уейв, това защо ни го обясняваш на нас, обясни го на Китай, Иран, Италия, Южна Корея, че е много шум за нищо. Каква е тая патардия която се вдига заради някакъв непознат вирус със 3% смъртност и Рои над 4

# 4 775
Затварят Миланската катедрала и "Сан Марко" във Венеция, литургии се отлагат.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8222165

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 16:01 от delpel

# 4 776
Добре, нека ви успокоя, тогава. Заразените са общо колко - около 80 000 из цял свят? От тях са починали около 3-4000 човека (което е много тъжно, разбира се). Ами, през 2017г. 2.54 милиона човека са починали от така познатата ни пневмония. Средно поне 35% от населението в някакъв етап от живота си ще се разболее от някакъв вид рак. През 2012г. 8.2 милиона човека са починали от рак и с всяка година случаите се увеличават. Ами, честно казано тези неща са ми по-плашещи.

Напълно съгласен съм. Процентно нещата изобщо не са нещо впечатляващо. От 740 милиона европейци няма и 500 случая, под едно на милион. От тероризъм в Ханау от някакъв психар загинаха повече хора в Европа, отколкото от страшния коронавирус.

# 4 777
Нали има тестове които дават резултат за 2 часа . Нашите с какви тестове работят та им трябват дни проверят китаеца?

# 4 778
  • Варна
Мачът Интер - Лудогорец обаче ще се играе. Не могат да си позволят за загубят приходите

# 4 779
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Е как да са обучени “вашите” лекари или “нашите” лекари след като коронавирусът covid19 е непознат щам?
Вземат проба, пращат я в лаборатория и чакат резултат.

# 4 780
  • на пистата
Иване,на нас ни взеха ракията.Знаеш ли колко съм притеснена,че сега няма с какво да се лекувам ако дойде насам.

# 4 781

Добре, че си ти да ни светнеш.Очаквах и да ни обясниш, че това е просто грип, разочарована съм. Чудя се как не ви омръзнаха тези безумни сравнения.  Ракът е лош, но той няма способността да се разпространява мълниеносно в геометрична прогресия.

# 4 782
Напълно съгласен съм. Процентно нещата изобщо не са нещо впечатляващо. От 740 милиона европейци няма и 500 случая, под едно на милион. От тероризъм в Ханау от някакъв психар загинаха повече хора в Европа, отколкото от страшния коронавирус.
Пилците се броят наесен!

# 4 783
Цитат
Напълно съгласен съм. Процентно нещата изобщо не са нещо впечатляващо. От 740 милиона европейци няма и 500 случая
Ама то затова става всичко това и се блокират градове. Докато нещата са безобидни. За да не станат случаите стотици милиони по света, защото
ако не се измисли ефективно лечение тогава жертвите ще са милиони.

# 4 784
Плашеща е не бройката, дето не я знаем, колко е вярна, а невероятната блокада. При всички войни, безредици и епидемии, които гледахме по новините досега по целия свят, не е имало такива мерки спрямо населението. Това е плашещото.
Обратно на "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти казвам", тук става "не слушай какво ти казвам, а гледай какво правя"

Общи условия

Активация на акаунт