Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 957 779
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 310
Цитат

Аз пък ще докладвам публикации, които коментират "няма страшно, засяга само възрастни/болни" или реферират към азиатци като към "дръпнати", към мюсюлмани като към хора, които "се дупят" и т.н., и то не защото умирам за либералния модел, а защото именно в лицето на напаст като тая става ясно точно колко сме еднакви всички.
Смятам, че опитите да се намери група, която е по-податлива, е просто опит да се намери някаква надежда, че не е 100% смъртоносен, ще има хора, които няма да са зле на умиране и т.н.

Иначе по темата, сега гледам в  Туитър споделят това

# 5 311
По- скоро бих посъветвала да се смени името на темата.
Тогава още си нямаше име, а сега не може да се редактира.

Аз още вчера след онова изказване на върховният им лидер как Китай не се е изправял пред такова чудо от установяването на комунистическият режим от 1949 г. насам ми светна червената лампа че те знаят нещо много лошо за вируса което много скоро и ние ще разберем.

Чудих се какво толкова е станало 49-та, а то какво било.

# 5 312
Един сезонен грип може да се окаже фатален за всеки един от нас. Млади хора в перфектно здраве, починали от грип бол. В крайна сметка нисък риск не е равно на нулев риск. Тогава защо изобщо се споменава това, освен ако не с цел да се омаловажи смъртта на тези хора. Факт е, че техния живот е прекършен от ковид19,  а не от грип или хиляди други неща. Друг факт е, че този вирус ще повиши смъртността сред населението, а няма да  замени тази на грипа и другите неща, т.е. много хора ще умрат, които иначе биха били живи, ако го нямаше вируса.

# 5 313
  • Варна
По- скоро бих посъветвала да се смени името на темата.
Тогава още си нямаше име, а сега не може да се редактира.
Като автор на темата имаше право да пишеш на модератор да промени заглавието, както и да смени първия пост с нещо по-информативно.

Тогава защо изобщо се споменава това, освен ако не с цел да се омаловажи смъртта на тези хора.
Това са си твои интерпретации.

# 5 314
  • Mediterraneo
Какво изобщо обобщаващо може да се събере в един първи пост?! Ежеминутно се мени ситуацията и се сменят важните неща, които излизат за вируса. Не е необходимо никакво синтезиране на информацията. Добре си е така темата.

# 5 315
Той според мен като е създавал темата не е предполагал че ще се стигне до сегашната ситуация. Но ако наистина много държите да се синтезира важната информация според мен тя няма как да се събере в един пост. И според мен няма смисъл да се пипа темата. В крайна сметка без да четеш няма как да научиш всичко вируса. Не може някой с 2 изречения да ти го обясни в първият пост. А и нещата около вирусът непрекъснато се менят.

# 5 316
Какво изобщо обобщаващо може да се събере в един първи пост?! Ежеминутно се мени ситуацията и се сменят важните неща, които излизат за вируса. Не е необходимо никакво синтезиране на информацията. Добре си е така темата.
Точно така. И заглавието й си е добре. Всеки знае за какво става въпрос.

# 5 317
В крайна сметка без да четеш няма как да научиш всичко вируса. Не може някой с 2 изречения да ти го обясни.
Е, как да не може? Може и по-кратко даже - 3#$*0 $1 *@*@*@!!!

# 5 318
В първия пост могат да се сложат полезни линкове по темата - сайта на СЗО и сайтове със статистики и редовно обновявана информация.

# 5 319
15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия
https://www.bnr.bg/post/101232099/15-000-balgari-jiveat-v-zasegn … ni-mesta-v-italia

# 5 320
Не искам да всявам паника, никой не е наясно нито със смъртност, нито с нищо конкретно, циркулират всякакви теории, чета темата по цял ден и съм се панирала много, още повече че съм на почти 60 и активен пушач и все повече ми става ясно че спасение няма. имам внуче на 3 месеца, не си правя илюзии, но се моля поне младите някак си да оцелеят. От всичко прочетено между редовете на официалните статистики разбирам че общата смъртност е някъде около 70_  80 процента.  Дано НЕ съм права! Просто не се казва истината. Много жалко и тъпо !

# 5 321
Не се панирайте излишно. Не е чак толкова смъртоносен вируса. Много е заразен, там е проблема. Затова трябва да не се омаловажава, за да се прилагат твърди мерки за неговото спиране. Ако няма такава нагласа в о-вото, което някои хора не искат да има, мерките ще закъснеят и ще вървим след събитията. А целта е да се върви преди тях, и затова не бива да се омаловажава вируса, за да не се допуска неговото масово разпространение и стигането му до най уязвимите групи.

# 5 322
В първия пост могат да се сложат полезни линкове по темата - сайта на СЗО и сайтове със статистики и редовно обновявана информация.

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

# 5 323
Ако вас ви е страх, какво да кажа аз, имам 4 годишно дете, болна съм от грип и с вероятност за усложнение от пневмония. Според вас, каква е вероятността да оцелея, ако се заразя и от коронавирус след това? Имам малко дете, което разчита на мен да го гледам. За децата поне, уж четох статистики и между 0 и 9 години засега смъртни случаи няма. Дано, боже, дано!

# 5 324
Кувейт съобщава за 2 нови случая. Общо 5 за днес.

Смъртността не е 70%, откъде четете тези неща? Смъртността е някъде 2-3% което пак е много високо, няма какво да се лъжем. Затова се вземат мерки този вирус да не се разпространи.

Общи условия

Активация на акаунт