Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 956 214
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 385
  • София
От УЕФА са престъпници.
Не отложиха/канселираха мача Интер - Лудогорец в Милано, реванша за Лига Европа. Един безсмислен мач след 2-0 за Интер в Разград.
Поне можеха да преместят мача в друг град. Някъде в Южна Италия, където коронавирус няма (уж).
Опасявам се много. Цял футболен отбор се изсипва насред огнището?! И не само те, към тях вървят треньори, масажисти и пр. и пр.
Решението на УЕФА е официално. Мача ще е при затворени врати, т.е. без публика, но това не намалява риска.
Как я мислят тази работа???
От Лудогорец не трябва да отиват. И без това е безсмислен мач.
Бойко Борисов каза, че всеки човек, който каца от Северна Италия трябва да стои 14 дена карантина. Как ще държиш 14 дена карантина цял един футболен отбор??? Ами семействата им, приятели и пр.
Надявам се разумът да надделее и от УЕФА да преместят мача в Южна Италия или просто да се канселира.
В краен случай от Лудогорец да откажат. Ок, ще ги накажат с глоба и служебна загуба. Но Домсчуиев има пари и ще си плати глобата, а от УЕФА едва ли ще са чак толкова строги, че ще си направят ужасно лоша реклама.

# 5 386
https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/activ … uixo_1279709.html

Човек от Мадрид, намиращ се във Вал де Ушо, пребивавал последните дни в Северна Италия, транспортиран в болницата в нашия град. Следя новината. Здрсвният център във Вал де Ушо е затворен и всички се пренасочват към Нулес (съседното населено място). Имам позната във Вал де Ушо, утре ще й звънна

# 5 387
Не е съвсем сигурно че мачът ще го има. Решението да се състои не е окончателно Уефа следи положението в Северна Италия и може и да бъде отложен мачът. Между другото наистина не знам защо не го преместят мача извън Италия. В южна Италия също има риск. Не случайно премиера Конте обмисля отлагане на целият кръг от серия А в края на седмицата ако нещата продължат да се влошават. Проблемът е точно в парите. От тоя мач Лудогорец ще имат повече приходи от тв права, от награден фонд на Уефа отколкото ще имат до края на сезона. Домусчиев няма да иска да се лиши от тях, а на всичкото отгоре и някаква глоба да плаща за неявяване.

Аз се чудя защо тоя мач от Уефа не го проместят извън Италия. Например в Мароко. Не е много далече, да видят и те европейски футбол. Тамън няма никаква опасност от вируса. Той Африка не я харесва. Например италианската федерация понякога така прави със собствени мачове и то не заради вируса а просто и фенове по други крайща на света да видят футбол с марка Серия А. Мача за суперкупата на Италия по традиция се играе по някакви такива екзотични дестинации. И то проблемът пак е в парите че тогава пък Интер ще трябва да има по високи разходи за да пътува до Мароко, да отсяда там в хотел и т.н. Но пък всъщност тия разходи Интер ще си ги избие, щото в Мароко съм убеден че стадионът ще е пълен, защото например празният стадион лишава Интер от приходите от продажба на билети.

Светът се управлява от парите за добро или лошо и те понякога надделяват като се взимат разни решения.

# 5 388
Като гледам северна Италия, все едно гледам някой постапокалиптичен филм.
Остава само и зомбита да се появят отнякъде...
Има разни хора на които им е хоби да се готвят за зомби апокалипсиса. Като бащата на Брандън Фрейзър в онзи велик филм "Blast from the past".

# 5 389
https://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/activ … uixo_1279709.html

Човек от Мадрид, намиращ се във Вал де Ушо, пребивавал последните дни в Северна Италия, транспортиран в болницата в нашия град. Следя новината. Здрсвният център във Вал де Ушо е затворен и всички се пренасочват към Нулес (съседното населено място). Имам позната във Вал де Ушо, утре ще й звънна
Доколкото разбирам тревогата е “фалшива”.

# 5 390
  • София
Може да не искат да преместят мача извън Италия, защото от друга страна Интер са от Милано и може самите те да са заразени и да пренесат в Мароко вируса. Трябва да се гледа двустранно на нещата, а не само как нашите да не се заразят.

# 5 391
Вярно е това. Аз се чудя например в Африка какво мислят за вируса. Тях подобни епидемии сарс, мeрс ги заобикалят та може и да не се притесняват. Там е доста топло въпреки че не е жега 28,9 градуса, понеже те са в северната част на Африка, там е по студено сега от юга където е лято и дните са дълги. Но мисля че те ще го приемат на драго сърце мача. Е може и да не е така, ако има страх от вируса, но по принцип те искат да си правят реклама на страната за да привличат туристи, домакинствайки разни спотрни събития. Затова ги дадох за пример. Хем са близо.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 01:51 от Анонимен

# 5 392
В Африка се радват по групите, че те имали 0 случаи на заразени, страната им била свята, черната им кожа не пропускала вируси и били имунизирани.
На което другите им отговарят, че това било, защото нямали авиация и заразени нямало как да стигнат до тях.
В доста групи срещнах мнения на чернокожи, които открито се забавляват над нещастието на "белите". Толкова за расовата толерантност.

# 5 393
  • София
Аз не съм сигурна, че там няма, може и да има в някои райони, но да не ги изследват още, въпреки че и в Южна Америка е спокойно, така че може пък и наистина да няма.

# 5 394
  • София
Ами преди малко четох, че от УЕФА официално са го потвърдили мача, ама наистина може и утре да се вземе ново решение, защото нашите мисля в сряда ще летят.
Да, може пък от щаба на Интер някой да е болен (едва ли, нека все пак не изпадаме в крайности, но си има немалък риск) и ще е опасно ако е в чужда държава. Ния също е права.

Хора, а какво правим с летните олимпийски игри в Токио, ами европейското първенство по футбол през лятото, дето ще е в толкова много градове из цяла Европа по случай юбилея на УЕФА.

Дано не пламне пандемия из цяла Европа, че Италия е точно по средата...

# 5 395
МЕРС изобщо не ги е пропуснал Африка. Аз не съм виждала подобни коментари, защо не им напомняте, как белите им помогнаха при епидемията с Ебола? Много им е свята земята, да си я задържат, ние не им я искаме.

# 5 396
Според мен топлото време ще спре тоя вирус. Така че големите спортни събития през лятото ще оцелеят. То ако не оцелеят наистина ще е станал апокалипсис. Мерс не е ли заобиколил Африка, аз понеже знам че е близкоизточен и мислех че там е съсродоточен.

# 5 397
Близкия изток обхваща части от Африка и Азия, е не е минал през цяла Африка, ама е бил и там. Те и ХИВ докараха на света, много са святи, няма що. Хубаво е, че не им чета коментарите, аз не бих се сдържала да не ги поставя на мястото им.

# 5 398
И тях супер много ги е страх, признават си, че ако Covid 19 влезе в страните им (конкретно за Кения ставаше дума), с тях било свършено. Нямали никакво здравеопазване.
Жалкото е, че и ние, българите така си мислим. 😑

# 5 399
Е за какво им е здравеопазване, нали са святи......
Нещо се бавят новите официални данни, май няма да ги дочакам.

Общи условия

Активация на акаунт