Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 862
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 700
Мисълта ми е, че масово хората нямат здравна култура, независимо от какво са болни. Затова изобщо не ме учудва, че е ходил болен на пресконференцията.
Освен това са безотговорни към себе си и околните. Всеки път при грипна епидемия има колеги, които идват на работа болни с температура, кашлят и пр. ОБАЧЕ (!) трябвало да свършат нещо мнооого важно. Изживяват се като герои. Истината е, че не искат да губят пари, ако останат в къщи. А пък и работодателите гледат с лошо око, ако им занесеш болничен от грип (какво толкова? Виж еди кой си как идва болен. “И аз съм болен, ама идвам на работа“ (само лигльовците излизат в болнични за нищо и никакъв грип) . Имало срокове, графици....дъра бъра). Ако направиш забележка на грипав колега, обикновено казват “стой надалече“ (е, колко надалаче, като си не метър от мен и кашляш непрекъснато). Или "аз щях да си остана, ама имам тука да подготвя едни неща (дето никой друг не го може! Вижте ме колко съм ценен и съвестен). “Ох, колко съм зле...ама няма на кой да оставя работата....бърррр..ще пийна едно чайче и ще се освестя да довърша тези неща. А послетрябва да отида и (някъде в другия край на града) да занеса нещо си (много е важно! Стои от месец на бюрото ми, ама тъкмо сега ще се шматкам насама натам)".
Е от такива ме е страх! Страх ме е, защото баща ми си отиде от каран на крак грип. Не ведвага, но получи увреждане на сърцето, от което и почина сравнително млад. Какво ли толкова е трябвало да свърши тогава?
Страх ме е и от онези “пристрастени“ към музиката и театъра "извисени души", които не си стоят в къщи, когато са болни и кашлят, а отиват на театър и концерт (зер, пари са се давали. как тъй зян ще идат? Пък и там ще ме видят Марето, Инчето и онази джофра, дето успява на толкова места да иде!). Седи, кашля и мило и извинително поглежда “Ох, не мога да пропусна този концерт! Много съжалявам.“
Имам билети за концерт следващата седмица. Купила съм ги преди месеци. Не съм болна (засега), но ще пропусна. Не е време за това.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 17:04 от maya_alex

# 5 701
ББ сгреши в едно. Призова за дисциплина и отговорност към другите. Българинът по принцип е  по -велик,по- умен и по- по- най от другите. В тоя смисъл трябваше да се призове в отговорност и грижа към самия него семейството му. Макар че и това нямаше да има много смисъл, щото според повечето българи това на мен няма да се случи.

# 5 702
За пореден път в темата ще повторим

НЕ взимайте имуностимуланти, освен при препоръка и само след консултация с имунолог!

Недейте зорлем си докарва допълнителни проблеми на главата!

# 5 703
Вместо да ни изясняват как да кихаме в лакътя, да направят конкретна и ясна кампания как се постъпва, какви са правата ни пред работодателите и здравните власти, какво става със семействата на потенциално опасните и т.н.

Именно!
Спешно трябва да се изясни!

За пореден път в темата ще повторим

НЕ взимайте имуностимуланти, освен при препоръка и само след консултация с имунолог!

Недейте зорлем си докарва допълнителни проблеми на главата!

Какъв е проблема с имуностимулантите? Защо не се препоръчват просто така? Доколкото ми е известно зимно време доста хора ги употребяват превантивно.

# 5 704
При мен например изключително НЕпрепоръчително да се засилва имунната система

# 5 705
BEIJING, 25 февруари (Xinhua) - Антивирусното лекарство Remdesivir, което е под клинични изпитвания за лечение на новата коронавирусна болест (COVID-19), получи три патента в Китай, според официален вторник.

Американската фармацевтична компания Gilead Sciences кандидатства за осем патента на лекарството, три от които са одобрени, а останалите пет се преглеждат, каза на пресконференция He Zhimin, заместник-директор на Националната администрация за интелектуална собственост.
http://www.xinhuanet.com/english/2020-02/25/c_138817847.htm

# 5 706
Взимането на имуностимуланти без лекарска консултация и без да знаете какво е реалното състояние на имунната ви система може да изиграе лоша шега. Обяснихме го вече няколко пъти. Прекалено силната имунна система е също толкова опасна, колкото и слабата такава.

Потърсете повече информация и се консултирайте се с лекар.

# 5 707
  • София
В Турция самолет от Техеран за Истанбул със 132 пътници е кацнал принудително в Анкара, защото 17 души са проявили симптоми с кашлица - 12 от тях с висока температура. Ще ги изследват.
В Гърция в Патра е имало заподозрян болен от коронавирус, но тестът е отрицателен.

# 5 708
  • на пистата
Ама някой сте много интересни.Какво не била направила държавата и що Бойко еди какво си не бил направил.
Ами както виждате,прави се.Толкова можем,толкова правим.Да тръгне бойко всеки завърнал се от чужбина да го пази пред тях.Начетох се на абсурдни глупости тук.Що не били затворили границите.Кой си затвори границата та и ние трябва?Те Китай не затвориха та ние.
Докато българина не се научи на дисциплина,нищо няма да става от нас.И аз съм притеснена,но чак пък такива драстични мерки и нападки към правителството....не бива.
Абсолютно съм убедена,че ако страната ни започне да издъхва ще поиска помощ.И ще и бъде дадена.

# 5 709
Чесън, прополис, цитруси, билки чайове, сироп от бъз, пилешка супа, ментолово масло People Construction Worker

# 5 710
  • София
Скрит текст:
Ама някой сте много интересни.Какво не била направила държавата и що Бойко еди какво си не бил направил.
Ами както виждате,прави се.Толкова можем,толкова правим.Да тръгне бойко всеки завърнал се от чужбина да го пази пред тях.Начетох се на абсурдни глупости тук.Що не били затворили границите.Кой си затвори границата та и ние трябва?Те Китай не затвориха та ние.
Докато българина не се научи на дисциплина,нищо няма да става от нас.И аз съм притеснена,но чак пък такива драстични мерки и нападки към правителството....не бива.
Абсолютно съм убедена,че ако страната ни започне да издъхва ще поиска помощ.И ще и бъде дадена.

Както неколкократно пъти писах вече, ролята на държавата е да създаде ясна и задължителна процедура. А не да се изказва пожелателно и да разчита на личната съвест на неопределен брой хора. И да дава неясни и противоречащи си съвети. Толкова ли е трудно да се разбере това!

# 5 711
  • на пистата
Скрит текст:

Както неколкократно пъти писах вече, ролята на държавата е да създаде ясна и задължителна процедура. А не да се изказва пожелателно и да разчита на личната съвест на неопределен брой хора. И да дава неясни и противоречащи си съвети. Толкова ли е трудно да се разбере това!
Каква според вас!

# 5 712
  • София

Абсолютно вярно е това. И тук не става въпрос за затваряне на граници, а за набор от мерки, за протокол при конкретен форсмажор.

# 5 713
Не ви трябват имуностимуланти, прекалено силната имунна система не винаги е предимство, може да си докарате и други проблеми.

Яжте балансирана храна, ако сте на диета, спрете веднага, в момента не е хубаво да се подлагате на стрес (това важи за всяка зима и грипен сезон). Какво значи балансирана храна? Всичко. Не изключвайте нищо от менюто си, гледайте да хапвате от всичко в нормални количества.
Освен съветите, които дадох преди как да се пипа на обществени места, също така избягвайте да ходите на мероприятия, където се събират много хора, в затворени пространства, освен ако не е наложително. Не е казано да си стоите вкъщи, излезте на разходка в парка, ако се намирате на чист въздух вероятността да се заразите от нещо е много малка.
И нещо много важно. Избягвайте да ходите в болници и поликлиники, освен ако не и на живот и смърт дето се вика. По възможност викайте лекар вкъщи. Ако ви трябва документ, обадете се да ви го приготвят предварително, после само влизате, взимате и излизате бързо (маска, дезинфектант за ръце задължително). При една епидемия тези места ще се превърнат в едни от най-големите сборища на заразата, винаги се случва.

# 5 714
Скрит текст:

Напълно съм съгласна. И не сме ние хората които да определяме какви да са те. На избори казват че могат да управляват ... Нека го докажат.

Общи условия

Активация на акаунт