Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 109
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 760
Не мисля, че Ън би хукнала към спешното, ако има някой симптом. Вероятно има предвид, ако се стигне до състояние на дихателна недостатъчност или друго усложнение. За мен е неясно как болен в тежко състояние ще стигне до болницата, ако няма кола, а никое такси не би го взело. Пеша или с градски транспорт няма как да стане.
Линейките ни са крайно малко, даже сега едва стигат.

# 5 761
Някои мои сметки за кораба Diamond Princess:
доказани инфектирани 691- около 20% от тестваните.
От тях се казва, че 380 са безсимптомни: което е 55%  от заразените.
Симптомни са значи 311. От тях сериозни и тежки + починали са 39, което е около 12.5% от симптомните или 5.7% от заразените или около 1% от всички пасажери. Починалите към момента са 4, което е 1.3% от симптомните, 0.6% от всички инфектирани и 0.1% от всички пасажери (тези проценти ще нарастнат ако починат още).
 Разпределението по възрасти на пасажерите едва ли отговаря на това в една държава, но дава някакви възможности за груба оценка какво би могло да стане при една епидемия.

Благодаря, че влезе в темата, за да подаваш малко вярна информация! Разчитам на твоите постове.

ПС Излиза, 55% заразоносители, които яко ще си щъкат без симптоми, неизследвани и незнаещи.

# 5 762
  • Другата България
Да разбирам ли, че това означава, че бърза помощ няма да се отзовава на такива сигнали.
На този етап при обаждане на тел.112 се прави връзка със СП, и оттам се дават телефони, на които пациентът да се обади /дано не е пациент всъщност/. Пак казвам, на този етап. Линейките не превозват такива пациенти. Е, ако някой е със силно затруднено дишане и тежко общо състояние никой няма да го остави да умре, разбира се. Да ти кажа все още и при СП има неясноти, и там всеки протокол е предпоследен. Ако нещата се затегнат, случаите зачестят е възможно да има промени. Но линейките наистина са ужасно малко и не виждам как това би могло да се случи.

# 5 763
У нас няма, защото и ние сме като тези от Африка - няма тестване, няма проблем.
Всички тези 240 човека от Италия със симптоми ли са били, когато са ги тествали?

Не мисля, че сме някакво изключение. Доколкото разбирам, повечето страни не тестват наред. В България вчера казаха, че са направени около 30 теста /предполагам това значи на 30 души/. Доколкото разбирам от тази информация в САЩ към вчерашна дата са направени тестове на 426 души.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-in-us.html

Вероятно се тества, когато има проблем - симптоми и/или контакт, а не предварително. Все пак трябва да се тръгне отнякъде, за да се направи контактна верига.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 17:56 от Vapor

# 5 764
Интересно, пристигащите от Италия и Китай, ще попълват декларации, ако са без симптоми. А за тези от Иран - нищо.

# 5 765
Декларации Joy

# 5 766
Снежана, опасността да (се) заразиш някого в автобус е неминуемо по-голяма, отколкото на открито, по улицата, в парка.
Не случайно се отменят проявите на Закрито, не и на открито - засега. Не ми казвай, че не правиш разлика между разминаване по улицата и затворен автобус??

Което не значи, разбира се, че се очаква да вървиш пеша тези 12 км....

Очаквам с нетърпение да видя как цялата столица ще тръгне кръгом марш по Цариградско за да стигне до ВМА или някоя болница, те повечето са си там в района. Айде аз пак съм в София, ами тези от село Лозен например, те 30 км ще вървят да стигнат до там, моля ви се със застаряващото ни население, даже не мога да си го представя. По-скоро хората ще си останат вкъщи, като в Китай и ще се надяваме на чудо.

# 5 767
  • София
ПС Излиза, 55% заразоносители, които яко ще си щъкат без симптоми, неизследвани и незнаещи.
Общо взето да- половината инфектирани няма да развият симптоми и колко от тях и за по колко дни са способни да инфектират явно няма доказателства- има съобщения, че могат, но колко от тях, от кой до кой ден след заразяването и при какви условия- не се знае.
 Между другото прости сметки: на кораба 12.5% от симптоматичните (5.7 от инфектираните) са сериозни+критични+починали. Как е в други държави този процент:
Корея- 1.7%- разминаването може да значи голям брой неоткрити
Япония- 4.3%
Сингапур- 7.8%
Китай- близо 20%- вероятно в Китай не могат да обхванат всички симптоматични и голяма част от по-леките но със симптоми са си по домовете.
Италия- 10.5%
Иран- никакви данни- 15 умрели говори за огромен брой неоткрити.

# 5 768
Аз съм съвсем близо до ВМА, ама като знам как болниците връщат деца на носилка от линейка, не знам дали да се радвам особено и дали имам предимство изобщо

# 5 769
Ремдезевир - преарат на американска фармацевтична компания, който засега влияе положително лечението. От СЗО потвърждават.
https://dnews.bg/lekarstvo-moze-da-e-v-sastoanie-da-podpomaga-le … koronavirusa.html

# 5 770
То и да си наблизо, да не дава Господ, ако ни засегне като Италия, то ще е пълно. Безмислено ще стане да хукнеш натам, особено аз 12км да си поспортувам с температурата, накрая ако се окаже, че нямам коронавирус, даже може и да се разболея.

# 5 771
В новините на БНТ току що признаха, че специалната носилка е само една  у нас.

В Италия кога успяха да излекуват 1 пациент?!!!

# 5 772
Играл е футбол малко преди да влезе в болница. Шест от съотборниците му са дали положителна проба.
+ тези е заразил жена си, приятеля си, с който спортували, бащата на приятеля и три клиента на бащата. Тези се знаят засега. И още се чува тук-там как един човек ще зарази 3-4 и по това му смятат вирулентността...

# 5 773
Все пак трябва да се тръгне отнякъде, за да се направи контактна верига.
Съгласна съм, че докато няма потвърден случай не може да се тества наред. По-скоро предвиждам, че дори след установен случай няма да се тестват хората около заразителя и няма да се търси контактна верига у нас...Това ме притеснява.

# 5 774
  • София
Време е темите да се разделят - тази да си остане информационна, а в другата да се обсъждат нещата. Иначе  става пълна каша,   а до днес беше много полезна темата!

Общи условия

Активация на акаунт