Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 322
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 745
Ще имаме още 5000 тестове.

# 5 746
  • София
За съжаление, няма как всеки с кашлица и температура да ходи в РЗИ - просто, защото шансът да е с върлуващия грип, отколкото с короната, е по-голям. Засега.
Да, ако се върнал от ИТАЛИЯ или от КИТАЙ, или откъде да и е по чужбинско - ОК. Ама утре като плъзне из БГ - пак няма да е ясно, всеки с кашлица и темп ли трябва да ходи в РЗИ или ......
Малко е размито още, не се сърдете, ама не е толкоз просто. Да не говорим, че 24 часа май трябват РЗИ да отрече, че не си с корона, за да ходиш при Джипи за болничен, което утежнява нещата.

# 5 747
Потвърден пети случай в Испания. Съпругата на лекаря от Тенерифе е дала положителен резултат. И тук ще завалят като в Италия.

# 5 748
Добре, значи един път дават инструкции по телевизора и радиото, ел. медии не ги коментирам, че да достигне и до най-затънтеното място и до всяка баба и дядо, не ходете никъде, ако подозирате и направете така и така.
Обаче след това работещите в бърза помощ или такива с наблюдения там, казват че това е непосилно - "да превозват Пена и Гана" били на екскурзия.
Да го кажат на началниците си, а не да си го изкарват на хората, които следват инструкциите.
Получава се типично по-български - Царя дава, пъдаря не дава.

Наясно съм че, преценката кое е спешно е тяхна и че е пълно с хипохондрици, чиято хипохондрия сега със сигурност се е засилила, но това не означава, че при дадени инструкции как да се постъпва, тези които изпълняват тези решения, трябва да обясняват, че те не могат да го правят защото им е трудно и да се упрекват хората, които следват това което им е казано да се прави и да останат излъгани, че могат да получат адекватната и разписаната помощ в тази ситуация

# 5 749
Току що по БТВ - няма да се издават болнични на пристигащите от рискови дестинации без симптоми. Те трябва да си останат в къщи 14 дни и да се договарят с работодателите.

ХИВ и Корона са РНК вируси и има "известна предполагаемост", че лекарствата за СПИН ще действат.

Не е доказано, че лекарствата, укрепващи имунната система действат.

ПС Цветанка Ризова зададе същите въпроси, които и тук си задаваме. Ей, има смисъл от форуми и социални мрежи.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 17:44 от Diorela

# 5 750
У нас няма, защото и ние сме като тези от Африка - няма тестване, няма проблем.
Всички тези 240 човека от Италия със симптоми ли са били, когато са ги тествали?

# 5 751
Дам , малко wishful thinking
Работодателите съветвали служителите си да си стоят вкъщи

Дрън дрън

Сори ,ама нищо не правят

# 5 752
  • Другата България
Линейката може само и единствено да те транспортира до лечебно заведение, в което да се направи тест или проба за вируса, на място у вас или в самата линейка никой няма да те реанимира, всъщност ти сама можеш да се придвижиш до мястото, на което да си направиш/да ти направят теста и за това не ти е необходима СП.
Не всички в град София имат коли на разположение. Много от хората се движат в така наречения градски транспорт, хората живеещи в Столицата отлично знаят, кой автобус е 604 и до къде ходи. А ти дали знаеш на картата ВМА и инфекциозното къде са? И че има маса народ живеещи на едно 10км от там, няма как да отидем пеша с маската на лицето.
Снежана, този разговор не е за тук.
Аз те разбирам прекрасно, дано и ти вече ме разбра мен. И не, нямам намерение да ти разяснявам дали знам разположението на болниците в София по квартали. Предполагам ти не знаеш тези във Видин на какво разстояние от с. Долно Нанагорнище, Видинско са, но това не е обект на темата.
Напълно съм съгласна с казаното от теб. Но не е наша работа да търсим превоз на тези, които са болни или имат симптоми на коронавирус. Всеки трябва да се погрижи сам за придвижването си, само и единствено това казвам. Или нека опита да извика линейка, на този етап линейките не ходят да превозват такива пациенти, дано не се наложи някаква повишена епидемична обстановка, тогава е напълно възможно нещата да се променят. Въпреки, че не го вярвам, просто няма ресурс за такова нещо.

# 5 753
Да разбирам ли, че това означава, че бърза помощ няма да се отзовава на такива сигнали.

# 5 754
Мисълта ми е, че масово хората нямат здравна култура, независимо от какво са болни. Затова изобщо не ме учудва, че е ходил болен на пресконференцията.
Нали е тъп министър на здравеопазването...Ама Иран, какво искаш.

# 5 755
  • София
Някои мои сметки за кораба Diamond Princess:
доказани инфектирани 691- около 20% от тестваните.
От тях се казва, че 380 са безсимптомни: което е 55%  от заразените.
Симптомни са значи 311. От тях сериозни и тежки + починали са 39, което е около 12.5% от симптомните или 5.7% от заразените или около 1% от всички пасажери. Починалите към момента са 4, което е 1.3% от симптомните, 0.6% от всички инфектирани и 0.1% от всички пасажери (тези проценти ще нарастнат ако починат още).
 Разпределението по възрасти на пасажерите едва ли отговаря на това в една държава, но дава някакви възможности за груба оценка какво би могло да стане при една епидемия.

# 5 756
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Информация за “пациент 1” на коронавирус в Италия: 38 годишният пациент е с влошени показатели, но стабилен. Той е хоспитализиран в болницата в град Павия, докато бременната му съпруга е под наблюдение в Милано. Според лекарите бременността протича нормално и се очаква бебенцето да се роди около термин.
Редактирам: Играл е футбол малко преди да влезе в болница. Шест от съотборниците му са дали положителна проба.

# 5 757
Снежана, този разговор не е за тук.
Аз те разбирам прекрасно, дано и ти вече ме разбра мен. И не, нямам намерение да ти разяснявам дали знам разположението на болниците в София по квартали. Предполагам ти не знаеш тези във Видин на какво разстояние от с. Долно Нанагорнище, Видинско са, но това не е обект на темата.
Напълно съм съгласна с казаното от теб. Но не е наша работа да търсим превоз на тези, които са болни или имат симптоми на коронавирус. Всеки трябва да се погрижи сам за придвижването си, само и единствено това казвам. Или нека опита да извика линейка, на този етап линейките не ходят да превозват такива пациенти, дано не се наложи някаква повишена епидемична обстановка, тогава е напълно възможно нещата да се променят. Въпреки, че не го вярвам, просто няма ресурс за такова нещо.

Аз прекрасно те разбрах за линейките, защо го казваш и не оспорвам това, че думите ти са самата истина. Разбира се, че за един грип да викаш СП е направо смешно, на фона на това, че някой хора наистина имат нужда от нея. Но при симптоми на коронавирус, последното нещо е, да хукнеш с автобуси или таксита, нали рискуваш да заразиш някой по този начин. Държавата не знам какво е измислила при такива ситуации, на мен ВМА ми е на 12км, как да стигна, не мога да прелетя. Дори да приемем факта, че тръгнем пеша, по пътя ще се разминеш със 100 000 човека най-малко - даже автобуса е по-добре, от пешачката.

# 5 758
  • Варна
Да разбирам ли, че това означава, че бърза помощ няма да се отзовава на такива сигнали.
Надявам се, че не. Екипите са малко и има наистина случаи в които всяка секунда е фатална.

# 5 759
  • София
Снежана, опасността да (се) заразиш някого в автобус е неминуемо по-голяма, отколкото на открито, по улицата, в парка.
Не случайно се отменят проявите на Закрито, не и на открито - засега. Не ми казвай, че не правиш разлика между разминаване по улицата и затворен автобус??

Което не значи, разбира се, че се очаква да вървиш пеша тези 12 км....

Общи условия

Активация на акаунт