Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 042
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 775
Тричленно българско семейство е в заключено х-л в Тенерифе.Италиянски д-р гост на хотела е болен.Ще му правят втори тест.
''Очарователно'' е,че те до последно не вярвали.Така не вярват и хукналите тепърва по екскурзии и то конкретно в Милано,пък после ще ни донесат и предават вируса.Какви карантини,какви болници?Имали 40места.СмЕх!Имали сме иконмомически напредък.Като видях по тв инфекциозната б-ца в Пловдив,прилича на сграда пред събаряне.

# 5 776
Ама то няма и смисъл да ни тестват всички, аз Ви казах, болниците и лабораториите примерно в гр. София са на едно място, при бум на зараза със сигурност, там ще е пълно с народ. Ако има вероятност да не си хванал коронавирус, по-добре въобще недей да ходиш.
Аз бих се обадила по телефона да им кажа симптомите, на своя глава не тръгвам, нито с кола, нито пеша, нито с частният самолет.
Друг е въпроса ако имам вече затруднено дишане, е тогава вече съм си за спешното, най-близкото до мен Окръжна болница.
Е затова смятам,че Италия затова изведнъж рязко пламна, те явно болните си ги има отдавна, но просто не са ходили на доктор, решили са, че една температура не е коронавирус.

# 5 777
Няма яснота какво трябва да предприемат пристигащите от огнища на коронавируса, които нямат симптоми, твърдят от Националната пациентска организация (НПО) в отворено писмо до институциите.
.....
Според официалните данни липсата на симптоми не означава липса на инфектиране и е необходим карантинен период за проследяване. Хората, които е възможно да са носители на вируса, но все още не проявяват симптоми, могат да заразяват други хора, казват в писмото си от пациентската организация.
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Ima-neiasnota-za-horata-k … t-sim_722593.html

# 5 778
Е затова смятам,че Италия затова изведнъж рязко пламна, те явно болните си ги има отдавна, но просто не са ходили на доктор, решили са, че една температура не е коронавирус.
Те някои са ходили, но им казали, че е обикновен грип и ги пуснали да дозаразяват. Но така са се заразили и доста от лекарите и пациенти в болницата, в която са ходили.

# 5 779
Мери Ан, не те споменах поименно, защото визирах доста хора, които бяха писали по други теми, но ти знаеш. Те изчезнаха, за теб не мога да кажа нищо, за сега си тук.
Преди малко прочетох доста интересни разсъждания от лекар, не българин, но няма да споделям всичко, освен препоръката всеки да се снабди с кана за пречистване на вода , както и болкоуспокояващи. Кой каквото взима по принцип, ако не взима нищо, поне един аналгин да има подръка.
Силвърстоун, добре че си видяла Инфекциозната в Пловдив само отвън, не и отвътре.

# 5 780
Съгласна съм, че докато няма потвърден случай не може да се тества наред. По-скоро предвиждам, че дори след установен случай няма да се тестват хората около заразителя и няма да се търси контактна верига у нас...Това ме притеснява.

Лично за мен ситуацията има достатъчно потенциал за реални притеснения, за да започна да се притеснявам и за въображаеми "най-лоши" сценарии. Не съм сигурна, че има страна, в която да не се прави болднатото. Не знам защо се смята, че България ще е нещастното изключение.

# 5 781
За пореден път в темата ще повторим

НЕ взимайте имуностимуланти, освен при препоръка и само след консултация с имунолог!

Недейте зорлем си докарва допълнителни проблеми на главата!

Това пък защо?

# 5 782
Значи това че ще се разболеят 60% от населението е вярно, останалите са безсимптомни. Около 135 милиона потенциални жертви както вече написах. При грипа безсимптомните са 3/4.

# 5 783

ПС Излиза, 55% заразоносители, които яко ще си щъкат без симптоми, неизследвани и незнаещи.

Ако си щъкаш в кабината. не им е било позволено да излизат. Пишете май само да се намирате на работа.

# 5 784
Мен ми е интересно друго. Чели линсте някъде интервюта с оздравели?

# 5 785
Ей сега в градината една майка се разправяше защо госпожите не носели маски. После дойде сестрата да я успокоява, че това в медиите било преекспонирано.

И после викате, че ние тук в темата сме паникьори.

# 5 786
  • София
Темата се превърна в спамо-чат.

# 5 787
Тия 60% нещо, не им се доверявам. В Китай и по точно в Хубей, дори да приемем, че всичките хора са се заразили, прави по малко от 5% от общото население. Ако това е истина 5-6% са със симптоми над 90% са без симптоми.

# 5 788
Тодор Кантарджиев по БНТ - Най-важно е самосъзнанието на пътуващите! Като попълват декларация, те трябва да кажат, да, бях тук, ще бъда на такъв телефон...

И какви само ги ръсииии...

Ох, егати мерките!

# 5 789
Това е "най-лошия сценарий".В Ухан локдауна дойде преди да успеят да се заразят всички.

Общи условия

Активация на акаунт