Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 833
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 790
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Написах бройката на незаразените запалянковци само са да се обърне внимание, че не всички са поголовно заразени и болни.

# 5 791
Не знам защо се смята, че България ще е нещастното изключение.
Знаеш ли защо? Защото последния път, когато се наложи да извикам спешна помощ, лекарят нямаше спирт, с който да намаже мястото, където щеше да бие болкоуспокояваща инжекция. Сам помоли да потърся спирт в нас, и понеже и аз нямах, го намаза с домашна ракия.
Повече няма какво да коментирам по въпроса с евентуално заболели бг граждани от един "екзотичен", високо заразен и доста опасен вирус.
Това легла, това консумативи, човешки ресурс, информираност, адекватност, предпазни средства и костюми - подготвени сме отвсякъде.
И не, България не е нещастно изключение. Цяла Африка и Индия също са така.

# 5 792
Аз видях достатъчно постове на медици, дето не са захаросани като споделените тук, виждала съм инфекциозна отвътре и ...не знам...

# 5 793
А като видях защитните костюми на лекарите у нас - половината им лице е открито.

# 5 794
При нас официално помолиха който е със симптоми, да не мърда от вкъщи, а първо да звънне на определен номер, където ще го инструктират. Това и на мен ми се струва най-разумно.

# 5 795
Ако все пак някой любител на Дийн Кунц (преди стотина страници се цитира като негово предсказание) реши да топне перото в епруветката...Ето една спекулация : бременната жена е пациент 0. Тя е заразила 38-годишния мъж.

# 5 796
  • на пистата
При нас официално помолиха който е със симптоми, да не мърда от вкъщи, а първо да звънне на определен номер, където ще го инструктират. Това и на мен ми се струва най-разумно.
То и тук е така,ама нали трябва да изкараме Бг-то най-черно и изостанало.

# 5 797
Цитирам пост  във ФБ от жената българка, озовала се под карантина в хотел в Тенерифе:
“”
Здравейте пътешественици! Преди два дни отправих запитване тук в групата относно времето, пясъчната буря и отменените полети към и от Тенерифе. Е, пристигнахме благополучно, но..... едва настанили се и ни сполетя голяма неприятност - Корона вирус в хотела, в който отседнахме. 😭😧Полицията ни обгради и обявиха, че за неизвестно време ще сме под карантина. 😬 Не можем да излизаме извън. Раздадоха ни вода и ни съветват да си седим в стаите. Ужаааасссс!!! 😭😭😭А имахме толкова планове... Днес трябваше да гледаме голямото шествие на Карнавала в Санта Крус....А досега все оптимистично съм си казвала: "Точно на мене ли пък ще ми се случи!". Е, лошото е, че понякога се случва! 😧😭😭😭

[https://www.blick.ch/news/ausland/infizierter-italienischer-arzt-spital-auf-teneriffa-stellt-chinesen-und-italiener-vor-die-tuer-id15766057.html?fbclid=IwAR3TswwrOREt0Zx4bC6UwNVvFI-96_aDkKBKHsKXdnT1Df7N_2YrepI3mQg](https://www.blick.ch/news/ausland/infizierter-italienischer-arzt … T1Df7N_2YrepI3mQg)
“”

Толкоз по въпросите - да пътувам ли, да пусна ли детето на обучение и прочие. Всеки може да се озове в тази ситуация. До днес нямаше случаи в Тенерифе ....

# 5 798
  • Другата България
Именно, засега това се прави тук и от СП-дават се телефони, на които гражданите да се обадят. Първоначално.
Когато се позвъни на тях, иначе има много хора, които сами търсят телефони от нета и се обаждат.
"Лошото", поне за мен е, че наистина много хора се връщат от разни места, в които и на които има зараза в момента. Основно от Италия. Те последните тествани са от там мисля всички. И всеки, който вдигне температура, логично се притеснява да не се е заразил и отива да се тества. А в момента си има и сезонен грип, с абсолютно сходни симптоми. Навсякъде, не само у нас. И тестовете "вървят", дано всички са отрицателни, но в един момент да не се окаже, че тестовете свършили, реално болни са с наистина коронавирус и ние няма как да го докажем.
Изобщо кашата е повсеместна.

# 5 799
Има недостиг на линейки,за  специално оборудвани каквито трябва да бъдат -пък да не говорим.Все пак трябва да са като изолатори.
С тези болнични легла и липса на апаратура , не виждам как ще се справят.
Надяваме се и разчитаме май вече на топлото време.

# 5 800
И не, България не е нещастно изключение. Цяла Африка и Индия също са така.

Като стана дума за Индия - нямам представа дали там проследяват контактните вериги на трите случая, но помня, че при установяването им,  прочетох в някаква медия, че за тези, които нямат симптоми, карантинният период е 28 дни, а не 14. Явно са имали основания.

# 5 801
В районите с карантина, определени с държавен акт, има денонощен пост, но роднини могат да оставят предмети, храна и лични принадлежности. Работят магазините само със служители, които живеят в населеното място. Доставките се осъществяват без да има личен контакт и само на определена територия извън селището, която се променя по нареждане на санитарните власти и със съдействието на полицията.
Добавям: В Италия няма нови огнища.

# 5 802
  • София
В момента има пресконференция мисля на СЗО. Човекът каза, че за съжаление вирусът удря не само възрастни, но и много млади.
Препоръча държавите да имат достатъчно наличие на кислород, защото иначе няма как да лекуват Хората.
Пипитаха го дали телата на попиналите трябва да се обработват по някакъв начин, но той не може да отговари.
Много късно го хванах

# 5 803
В момента има пресконференция мисля на СЗО. Човекът каза, че за съжаление вирусът удря не само възрастни, но и много млади.
Препоръча държавите да имат достатъчно наличие на кислород, защото иначе няма как да лекуват Хората.
Пипитаха го дали телата на попиналите трябва да се обработват по някакъв начин, но той не може да отговари.
Много късно го хванах

Какво значи “удря”?
Заразява..убива..?

# 5 804
Тричленно българско семейство е в заключено х-л в Тенерифе.Италиянски д-р гост на хотела е болен.Ще му правят втори тест.
''Очарователно'' е,че те до последно не вярвали.Така не вярват и хукналите тепърва по екскурзии и то конкретно в Милано,пък после ще ни донесат и предават вируса.Какви карантини,какви болници?Имали 40места.СмЕх!Имали сме иконмомически напредък.Като видях по тв инфекциозната б-ца в Пловдив,прилича на сграда пред събаряне.

В медиите пише, че точно тези в Тенерифе са мигранти, живеещи в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт