Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 305
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 540
  • Варна
А, аз взех да се чудя, дали китайците не са прихванали вируса от екскурзия в Италия и затова да не намират нулевия пациент  Mask

# 6 541
Знам, че темата не е за хумор, ама няма как да не го пусна, току що приятел ми прати това и ме попита дали предпазва според мен

А сега си го представям с нещо такова

Днес ми се наложи да посетя ДжиПи и отидох с единствената маска която имам, защото в аптеките няма никакви, а хората ме гледаха като извънземно. Представям си ако отида с този костюм и горната маска какво ще е.

# 6 542
Няма начин да няма тук, просто още не са го хванали. Като знам само от нашето обкръжение на познати, колко бяха по Азия през изминалия месец и никой не ги е проверявал, нито са си стояли по къщите...
Мернах, че ще изследват починала 56 годишна жена от пневмония в Ямбол..

# 6 543
  • на пистата
Като няма маски има и друг вариант.
Едно време на военното обучение ни учеха как да се спасяваме при обгазяване- с мокра кърпа на носа, като няма къде да я намокриш- пикаеш върху нея.Не е смешно ама си е така.

За нещастие по време на 1-вата световна война не са имали тази ценна информация. Ако знаеха това, което пишете, няколко милиона обгазени войници тогава щяха да се спасят.
Аз не твърдя,че това може да предпази.Просто си спомням какво са ни учили.А колко помага...един Господ знае.Мислите ли,че това би помогнало(съвсем сериозно питам).Но в извънредни ситуации човек е длъжен да пробва всичко.

# 6 544
  • град-държава
На мен все още ми е интересно, защо ще се нарежда да не се правят доставки на предпазни средства като маски и дезинфектанти.

# 6 545
  • на пистата
Снежана,маска е сигурна,ама този костюм ще те предпази само да се не изцапаш 😉мъжа ми го ползва като боядисва,да не вдига прах от дрехите,плата на тези костюми не събира прах.

# 6 546
  • Другата България
От три сайта са звъннали да откажат поръчките на съседка, защото са с изчерпани наличности.
В аптеките няма отдавна, днес питах заради нея, и не очакват доставки.
За сметка на това чух, че на пазара ромите продават на цени, вариращи от 3 до 5 лева. Това без коментар.
Та във връзка с казаното от Снежана, маски няма никъде. А по улиците и изобщо навсякъде не срещнах НИТО един човек с маска. За осем часа бях в три града в общината ни. Нито един!
Хората просто се презапасяват, на принципа "да има". А как да обясниш, че трябва да се носи тази маска, именно, за да "няма". Говорене, говорене, ама Ганьо си е Ганьо.

# 6 547
  • гр. София
И в Сърбия ли има вече случай?

# 6 548
  • на пистата
И в Сърбия ли има вече случай?
Няма.Сръбските граждани са на круизния кораб.

# 6 549
  • София
На мен все още ми е интересно, защо ще се нарежда да не се правят доставки на предпазни средства като маски и дезинфектанти.
Лично мое предположение, не се базира на никаква информация - може би искат да задържат количества в Германия.
А по улиците и изобщо навсякъде не срещнах НИТО един човек с маска. За осем часа бях в три града в общината ни. Нито един!
Ние не носим маски, точно, защото няма откъде да купим. Имам кутия, купувана преди 3 години сигурно, почти цяла е, но трябва да стигне за четирима души, неясно за колко време. Ще отлагам ползването, докато мога - до първите няколко обявени случая в София.

# 6 550
# 6 551
Мери аз днес във МЦ ходих и пак нямаше, не стига това ами те гледат странно. Нямам друга маска освен работна с филтър, какво трябва да направя, аз не се пазя само от коронавирус, а и от други болести. Някак си това гледане твърде странно, показва че хората въобще не знаят, че в аптеките маските липсват. Утре ако недай  Боже дойде огнище в България, кой знае какво ще видим на улицата,заместващо маската. Иначе аз вчера си поръчах едни маски за финни прахови частици, FFP2, но днес вече ги няма в наличност. Дори човека по телефона ми каза, че ще пристигнат след два дни, защото има много поръчки на въпросната маска.
Дали циганите ги изкупуват да ги продават после или парламента е решил, че ние нямаме нужда и ги е изпратил всички в Китай.

В новините на нова казват, че има нов грип, само това оставаше сега.

# 6 552
За котките...

# 6 553
  • Другата България
Мери аз днес във МЦ ходих и пак нямаше, не стига това ами те гледат странно. Нямам друга маска освен работна с филтър, какво трябва да направя, аз не се пазя само от коронавирус, а и от други болести. Някак си това гледане твърде странно, показва че хората въобще не знаят, че в аптеките маските липсват. Утре ако недай  Боже дойде огнище в България, кой знае какво ще видим на улицата,заместващо маската. Иначе аз вчера си поръчах едни маски за финни прахови частици, FFP2, но днес вече ги няма в наличност. Дори човека по телефона ми каза, че ще пристигнат след два дни, защото има много поръчки на въпросната маска.
Дали циганите ги изкупуват да ги продават после или парламента е решил, че ние нямаме нужда и ги е изпратил всички в Китай.

В новините на нова казват, че има нов грип, само това оставаше сега.
Ромите са ги изкупили, това едно на ръка. Второто е, пак във връзка с това, което казваш, че вече официално има втора вълна обикновен грип, но друг щам, още се спекулира какъв е точно. И тези маски са за предпазване на околните и от обикновен грип, не само от коронавирус. Защото и обикновения грип тази зима беше гаден, тежък, и той води до усложнения, и той може да доведе до летален изход. Сега всеки втори киха, кашля, смърка, знаеш ли го къде е ходил, какво е правил, с кого се е срещал, превенцията е задължителна, но отново стигаме до самосъзнанието.

# 6 554
Мери Ан, ти сега го обясни по добре. Тогава имаше някои противоречия и аз ги бях цитирал и в тях се посочваше при симптоми сами да обикалят хората за да облекчават с-мата, аз затова те репликирах. Точно обратното на това което трябва да се прави, да се обадиш на спешният телефон, 112 или ЛЛ, но не да отиваш при него, защото можеш да заразиш околните. Ние в темата 100 пъти казахме че без симптоматика тестовете не стават за нищо, ще дават отрицателни резултати. Тогава няма смисъл да се обаждаш на когото и да е. Такива хора ако много държат могат да си изхабят едни 200 лв. за да си направят един безсмислен тест.

Simple Smile Знам че не носиш бутонки, и аз не нося, само футболистите носят, може и аз да влизам с бутонките понякога, ама аз не обиждам други хора на личностна основа а просто казвам да не пишат безсмилени постове от типа:
Какво сте луднали, като видя 1 000 мнения и ми се драйфа. Е какъв е смисълът от тия постове. Аз не гоня този или онзи. Не всеки има време да изчете 40 страници, ако се напълнят с постове от този сорт. Може би си права че трябва да спра да правя забележки защото всеки има правото да пише каквото иска вкл. и безсмислени постове. Иначе всички трябва да сме тактични един към друг и аз си взимам бележка. Само не си взимам бележка за статистиката. Това е официална статистика и аз какво да направя че изглежда неприятно. Защото за статистиката само ми се казва че всявам паника показвайки официалната статистика. Ами това е официалната статистика бе хора. Коя статистика да показвам, някоя неофициална ли. Поне днес вирусът остана извън България, всички тестове са отрицателни. Дай Боже все така да е пък ако ще и:
Цитат
Баце ще се насере от кеф,ще го пишат в учебниците,че е взел най-адесватни мерки.
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт