Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 667
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 200
  • Germany
Според лекарите в Мюнхен на 10 ден спира да е заразен вирусоносителят.

# 7 201
Презапасяване, презапасяване, боб, леща, ориз, брашно.... карантина - ок. Лек срив в EVN, ЧЕЗ или коя беше третата, всички под карантина и няма кой да реагира бързо и да отстрани аварията... Ще пукне от глад народа! Яде ли се суров боб и брашно...
Презапасявайте се с консерви. Simple Smile

И да видиш как бързо ще се разбягаме по-селата и ще научим от коя страна се хваща лопатата ... хахаха
https://www.youtube.com/watch?v=F40k1o2C5A4

Да го обявяват и да се приключва. Вече се замислям изобщо дали има смисъл да се пазя или да оставя нещата да се случат - така или иначе шансовете да ни се размине са нищожни, а пък в началото медицинските грижи може би ще са по-адекватни ... надявам се.
Колко дълго може да му се изплъзваш, на каква цена, а и на какво да се надявам пазейки се?  На ваксина? Най-рано след една година - е, не мисля, че ще се опазим толкова време -  барабар с всички витамини, маски, гелчета и пр.
Така, че - каквото-такова. Животът е да се живее.
За уикенда отивам да пошляпам в един минерален басейн. Мислех да се отказвам, ама не.

# 7 202
Вице президента на Иран е с положителен тест за Ковид-19, и сега ако не признаят, че имат проблем, явно никога няма да го направят.

На тея цялото им правителство вече са болни. Въпреки това нищо няма да признаят.

# 7 203
Да речем, че един човек болен от Ковид може да заразява 10 човека.  Та заразява се човек Х, после се срещне с 10 човека и ги зарази, после спира ли да е заразен? И защо? Как става това? Ако да речем този Х влиза в Бг със самолет, на летището заразява десет човека, това означва ли, че докато си иде вкъщи вече не може да заразява?
Ако може някой запознат с тази материя да обясни как стават тези неща.
Не спира, в Корея 1 човек е заразил 400 при една обща среща. Може и хиляди да зарази, добре че рядко някой има контакт с толкова наведнъж. В една статия имаше, че до 300 метра може да се открие.
А че не спира е ясно от това, че оздравелите ги връщат отново с положителен тест, даже има с отрицателен гърлен, положителен анален и вече правели и двата. Т.е. ръси поне засега неясно докога.

# 7 204
Дечицата не са ли с най нисък имунитет, заедно с възрастните 60+?Ако е до имунитет би трябвало заболеваемостта при тях да е голяма...

# 7 205
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vtora-gripna-vulna-udrya … a-939939?amp=true
Това вярно ли е?
Струва ми се много странна ситуацията с обявеният уж нов грип,който върлува тук.

# 7 206
Няма общо с имунитета заразяването. Може изкарването на болестта да има. Ако си в контакт - в теб е.

# 7 207
С това презапасяване ще се гръмна. Хора, ако има карантина, тя няма да продължи вечно. Ако ще купувате, купете неща за 2 седмици, максимум месец. Не идва края на света. Не мога да повярвам, че хората купуват със стекове ориз и боб. То вярно страх, ама чак толкова. Не ми се вярва да им трябват 10 кил леща или боб. Това на мен ще ми стигне за година.
Не се презапасявайте! Купувайте разумно количество. За бога братя, не купувайте!:joy:

бТВ вчера пазарувах в Кауфланд и бяха пуснали едни песни от време оно и ММ ме пита "Е сега, защо пускат такива песни?" И аз му казах, че може да ни подготвят за опашките в скоро време.

Аз току що се запасих за 4-5 дена. Смях смях , ама не се знае как ще се развият нещата. В Кауфланд като пуснат някаква промоция до вечерта е свършило всичко, а ако цял Младост примерно се юрне наведнъж не се знае колко ще се чака.

# 7 208
Това колко човека може да се заразят е условно - зависи при какви условия. При някои вируси трябват дори под 10 вирусни частици, за да се развие заболяване. Сега, много е ясно, че ако 10 човека целунат някой с Ебола, поне 9 ще се заразят. Но ако стоят наблизо, няма да се заразят.

Един от неприятните ессени вируси миналата година беше такъв, че поне още 14 дни ръсиш вирусни частици.

# 7 209
  • Germany
Ее Ванка, ти беше единствената “глътка” оптимизъм в тая тема. Защо така се предаде? 😉

# 7 210
Не е задължително да се разболееш ако си имал контакт с болен. Тези неща са на случаен принцип, но както при всички вируси - при паднал имунитет те ловят много по-лесно и ги караш по-тежко.
Иначе относно децата - има случаи на разболели се деца, но доколкото разбрах от предоставените данни децата го карат по-леко. Ще дам пример с шарката - като си малък я караш по-леко, отколкото като по-възрастен.

# 7 211
  • София
Тестовете на още 8 души с подозрение за коронавирус в Гърция са отрицателни. Пациентката с положителна проба в Солун има бизнес с мода и е пътувала в Милано по работа, прибрала се е със самолет. Вчера споменаха, че е с пневмония, за момента се чувства добре. Няма хронични или други заболявания. Тази в Атина е 40- годишна жена, засега няма информация за нейното състояние.

# 7 212
Не четох, но да питам. Защо вируса да не е американска изработка, за да срине китайската икономика.?

# 7 213
Ее Ванка, ти беше единствената “глътка” оптимизъм в тая тема. Защо така се предаде? 😉

Като виждам как без да има нищо масово започват да купуват , не знам как ще реагират хората когато обявят първия случай. А аз съм взел за 20 лв продукти, не си представяйте мазета пълни с консерви Grinning
Притеснява ме повече поведението на хората, не толкова самия коронавирус, а него няма как да го предвидя.

# 7 214
Грип е сигурно ... от новият, който го обявиха в началото на седмицата Wink

Общи условия

Активация на акаунт