Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 125
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 455
Първи случай в Сан Марино.

Поправям се, сега гледах изказването на д-р Кунчев и той не казва, това което разбрах от някакъв журналистически преразказ (знаех си че не трябва да разчитам на преразказ).

Ами човекът си каза това, което трябва. Карантинните и др. мерки няма да спрат вируса,  но и малкото, което помага трябва да го използваме, контактните ще се търсят, изолират и т.н. Сега според мен единствено остава да се купят повече тестове и да разширят критериите за тестване, за да могат бързо да ги хващат.

Аз съм на мнение, че е неизбежно вече вирусът да дойде тук, но мащабната епидемия не е неизбежна. Мисля, че ако положим усилия, можем сериозно да намалим последствията, да ограничим вируса, да го забавим максимално докато се появи ваксина и лекарства. В тази връзка дори и всеки в този форум, който взима мерки да не зарази себеси и останалите допринася за това.

# 7 456
Коя държава е цялата под карантина?
Ей това не могат да разберат искащите карантина.
Китай не е под карантина. Област с Ухан с 11 млн - да, но останалите 1 млрд работят. Предпазливо, но работят и за часта под карантина.
А карантина се поставя, когато има огнище, а не ей така, защото нямаме друга работа.

Едно е да поставим Полски Тръмбеш под карантина, друго цяла България...

# 7 457
Аз спокойно мога да остана един месец в къщи, даже и ще работя, ако не спре интернетът. За мъжа ми ще е сложно. Презапасяване не ми трябва, защото по принцип пазарувам рядко и по много. Имам няколко торби с ориз, боб и леща от по пет кила, плюс десетина пакета различна паста, консерви и брашно много, плюс голям фризер пълен с месо. Мъжът ми обича да има, въпреки че реално хапваме по малко вечер и това е. И газов котлон имаме, както и разни лампи с акумулатори. Лекарства имам един кашон, от тези като сме ходили по лекари за обикновени настинки и лекарите изписват, а всичко е безплатно. Като се замисля, само бирата би била проблем, но не го споменавам на глас, че ще напълни терасата с каси. Само детето не знам как ще вържем в къщи.

# 7 458
По последни данни обаче контактите трябва да са доста тесни, както при хора живеещи под един покрив или при лекар-пациент.

Което категорично не е вярно. Последният тежко болен в Германия е заразил сума ти народ, но не и жена си. Само двама от заразените са негов работник и неговата жена. Останалите са хора срещнати на карнавал. Т.е. казвали са си "Прост!", а не са спали в едно легло или ползвали обща кухня.

За Холандия снощи се чудех и беше ясно, че е въпрос на часове, но някой тук каза, че правителството им лъжело.
А колко време е минало от диагностицирането му? Как е сигурно, че жена му не е болна, като инкубационният период може да е до 27 дни ( по последни данни, ако не греша).
Освн това, тестовете често дават първоначално негативни резултати- пример - Diamond Princess.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 23:30 от CasaDelSol

# 7 459
Никой не говори за цяла държава под карантина.

На този етап всякакви мерки, които ограничават контактите на големи групи хора са разумни.
Няма и седмица, откакто имаше обвинения за мразене на футболните фенове, защото не трябва да се провеждат мачове. Как лети времето...

# 7 460
  • Варна
След като изписаха последният от първата вълна, Бавария има нов случай. Мъж от Средна Франкония ( Mittelfranken).
В немската преса излезе новина за 28 нови случая в Калифорния, които не са свързани с пътуване или контакти, но нямам идея вярно ли е и имали го съобщено официално.

"California health officials are monitoring 8,400 people for coronavirus symptoms after their arrival on domestic commercial flights, but the state had only a limited supply of test kits available, governor Gavin Newsom has said.

The state currently has only about 200 test kits, an “inadequate” number, but has been in “constant contact with federal agencies” that have promised to send a fresh supply of kits in coming days, he said at news briefing in Sacramento.

California officials said 33 people had tested positive for the virus there, but five had since left the state.

The state on Wednesday reported the first known case of the virus in the US of unknown origin. The patient had not recently traveled to an area with a reported outbreak, and was not exposed to another known infected person. "

# 7 461
Моля ви, спрете да вярвате сляпо на всяка дума, която прочетете !

# 7 462
  • София
  Добре де ... не обичам паниката. Не обичам обаче и като някои хора се опитват да правят хората на глупаци.
 Лекарите не учат математика в университета ... и им личи ...

# 7 463
По последни данни обаче контактите трябва да са доста тесни, както при хора живеещи под един покрив или при лекар-пациент.

Което категорично не е вярно. Последният тежко болен в Германия е заразил сума ти народ, но не и жена си. Само двама от заразените са негов работник и неговата жена. Останалите са хора срещнати на карнавал. Т.е. казвали са си "Прост!", а не са спали в едно легло или ползвали обща кухня.

За Холандия снощи се чудех и беше ясно, че е въпрос на часове, но някой тук каза, че правителството им лъжело.
А колко време е минало от диагностицирането му? Как е сигурно, че жена му не е болна, като инкубационният период може да е до 27 дни ( по последни данни, ако не греша).
Освн това, тестовете често дават първоначално негативни резултати- примемр - Diamond Princess.

Тя също е изолирана, но засега тестът и е отрицателен, докато на други, които не са общували съвсем отблизо с него или поне едва ли са се целували, тестовете са положителни. Репликирах на пост, в който пишеше, че на вируса му трябвал приемник, който е под същия покрив и току така не ставало заразяването. Очевидно става.

# 7 464
Скрит текст:
След като изписаха последният от първата вълна, Бавария има нов случай. Мъж от Средна Франкония ( Mittelfranken).
В немската преса излезе новина за 28 нови случая в Калифорния, които не са свързани с пътуване или контакти, но нямам идея вярно ли е и имали го съобщено официално.

"California health officials are monitoring 8,400 people for coronavirus symptoms after their arrival on domestic commercial flights, but the state had only a limited supply of test kits available, governor Gavin Newsom has said.

The state currently has only about 200 test kits, an “inadequate” number, but has been in “constant contact with federal agencies” that have promised to send a fresh supply of kits in coming days, he said at news briefing in Sacramento.

California officials said 33 people had tested positive for the virus there, but five had since left the state.

Скрит текст:
The state on Wednesday reported the first known case of the virus in the US of unknown origin. The patient had not recently traveled to an area with a reported outbreak, and was not exposed to another known infected person. "

Правилно ли разбирам, че въпросните не са били изолирани, нито карантирани щом са успели даже да напуснат щата?

# 7 465
Китай не е под карантина. Област с Ухан с 11 млн - да, но останалите 1 млрд работят. Предпазливо, но работят и за часта под карантина.
А карантина се поставя, когато има огнище, а не ей така, защото нямаме друга работа.

Цялата държава може и да бъде в един момент поставена под карантина, като едното нищо.
Тогава няма да ви е грижа за заплати, а дали ще живеете и оцелеете.
Карантина трябва да има за всички влизащи и били на почивка поне в Италия. Следя тук постовете на хората, които си правят труда да ни информират. Едно 90 процента са с произход -Италия. Другите са от фестивали в Германия, ама и там не се знае кой е заразителя (може пак да е свързан с пребиваване в Италия)
Ние какво направихме до сега. Нямаме официално заболели, което е супер, ако е така. Но пък всички влизащи последната седмица и занапред си се прибират, ако нямат симтоми притеснителни и тръгват на работа, децата на училище. Някои дори и не казват, че са били на почивка със сигурност в Италия ( в работата си, в училището на детето си) , откъде ще знаят работодатели да ги върнат или в училище как е практиката  не знам, но гледах възмутена майка, че са я помолили да си остави детето вкъщи. Колко от тях са ясни? Това не е ли работа на държавата и някаква организация още от границата да има, за да може останалите поне по-спокойно да работят, учат и живеят. Това имах предвид за задължителна карантина и това със сигурност не е направено до момента, а той вече за мен се изпусна. Сега... вече е късно за мен поне. Дано се сетят тези пристигащи от Италия да изпращат съобщения или знам ли до работата им, до училището на децата им, да са задължително карантина и да се разберат там ще имат ли право на болничен, нямат ли , ама останалия народ не им е виновен, нали? Е и още пътуват , и още са мобилни, и още и още...докога?
Китай как се изолираха градове по-големи от България в пъти, защо го направиха? Те са богати и силни и си стоят затворени, пък ние хем ще си шаваме, хем ще искаме. Няма пълно щастие. Гориш с нещо. Но , ако гориш заради други, вече е престъпление за мен.

# 7 466

Кой разпространява грешна информация сега? Аз последно за 50млн четох, тук пише за повече.

https://foreignpolicy.com/2020/02/24/xi-jinping-coronavirus-chin … id-19-quarantine/

Тези, които работят не наваксват и за тези, които не работят, а работят по-бавно и нещата стават със забавяне.

# 7 467
Германците не са решили, не са сложили държавата под карантина. Само че те се впрягат и почват да смятат. За всеки малък детайл има отговорно лице и наблюдаващ. Ако накрая от когото зависи каже да се затвори всичко, ще го направят и никого няма да питат. То и никой няма да протестира, освен някои ребъли в Берлин.

# 7 468
Ние какво направихме до сега. Нямаме официално заболели, което е супер, ако е така. Но пък всички влизащи последната седмица и занапред си се прибират, ако нямат симтоми притеснителни и тръгват на работа, децата на училище. Някои дори и не казват, че са били на почивка със сигурност в Италия ( в работата си, в училището на детето си) , откъде ще знаят работодатели да ги върнат или в училище как е практиката  не знам, но гледах възмутена майка, че са я помолили да си остави детето вкъщи. Колко от тях са ясни? Това не е ли работа на държавата и някаква организация още от границата да има, за да може останалите поне по-спокойно да работят, учат и живеят. Това имах предвид за задължителна карантина и това със сигурност не е направено до момента, а той вече за мен се изпусна. Сега... вече е късно за мен поне. Дано се сетят тези пристигащи от Италия да изпращат съобщения или знам ли до работата им, до училището на децата им, да са задължително карантина и да се разберат там ще имат ли право на болничен, нямат ли , ама останалия народ не им е виновен, нали? Е и още пътуват , и още са мобилни, и още и още...докога?
Китай как се изолираха градове по-големи от България в пъти, защо го направиха? Те са богати и силни и си стоят затворени, пък ние хем ще си шаваме, хем ще искаме. Няма пълно щастие. Гориш с нещо. Но , ако гориш заради други, вече е престъпление за мен.

Нищо не направихме. Във Виетнам на всяка спирка на влака ти проверяват температурата, в Китай по къщите на хората са ходели да мерят температурата на хората, а на Софийското летище дори и тези, които са искали да си полълнят декларациите са ги връщали.

Отделно, от върналите се от екскурзия в Италия има едни наглеци, които си се върнаха на работа и почнаха да разказват как тоя корона вирус бил фейк нюз. Действията на държавата не са ми чак толкова пред очите колкото ей такива туристи.

# 7 469
Дали не е време да пуснат децата пак във ваканция? По-добре предварително, ще се намали риска.

Точно за същото си  мисля цял ден. Да ги пуснат предварително , а не в пика. Също и децата от детските градини. Да се вземат някакви предварителни мерки доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт