Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 643
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 620
Не разбрахте ли, че този вирус ще циркулира докато не мине през всички?! Дали сега ще се барикадираш и догодина ще се срещнеш с него фронтално..само ше си скопосаш живота с паническо бягство от реалността.
Аз продължавам да вярвам, че пораженията няма да са апокалиптични.

Много моля да не се прокарват подобни послания в темата. Досега аз лично бях обвинявана във всяване на паника и какви ли не грехове, но подобни послания са изключително опасни. Не, не сме разбрали, че ще мине през всички и не отказваме да го разберем. Да, ще вземем абсолютно всички мерки това да не се случи. Разликата между сега и догодина може да е, че след една година ще имаме ваксини и лекарства. Затова много ви моля да не давате съвети как всички трябва да лягаме и да умираме, едва ли не. Пораженията ще са апокалиптични, само ако слушаме подобни съвети. Мащабна по размерите си епидемия не е неизбежна. Все още можем да забавим вируса и да ограничим последствията и сега трябва да се концентрираме над това.
Това го казвам не с цел да ви успокоя само, а защото е истина. Който е следил темата, знае, че винаги съм била честна.

Темата е не само за броене на новите случаи и даване на съмнителни линкове, а и за изразяване на мнения, дискусия...Но Вие, явно не търпите мнение, различно от Вашето. А моето не е апокалиптично, а точно обратното..но явно четете през страховете си, не реално написаното.
Не зная каква е професията Ви, явно нещо, свързано с медицината и аз благодаря, че давате информация и тя е прецизно подбрана, но нетърпимостта Ви към чуждата позиция провокира да изпадам в словесни полемики.

# 7 621
https://www.facebook.com/derspiegel/videos/196066521710827/
Намерих цялото интервю с шефа на института  Робърт Кох. Ето по-интересното накратко:
1. Вирусът е заразен много по-рано, отколкото инфлуенцата. Затова хора без симптоми го предават и се разпространява по-бързо. За смъртността вече се писа, че е по-висока с 5-10%.
2. Имат системи за наблюдение, с които наблюдават и изчисляват всяка година какъв грипен вирус върлува, колко са заболели и т.н. Сега ще ги ползват за короната. Ние тук нямаме такива, така че все тази за нас.
3. Има хипотеза за времето, но още не е доказана. Не изключено да се влияе от затоплянето, но е нужно време да се разбере.
4. Коронавирусите издържат 4 дена при стайна т по повърхностите. Миенето на ръце е най-важно, но нищо конкретно не казаха за плодове и зеленчуци.
5. Много е важно да се ограничи разпространението на вируса, за да спечелим повече време. Няколко пъти повтори това в интервюто.
Важно е да се ограничи мобилността- масови събития, който може да работи от вкъщи изцяло или поне частично, отказване на почивки, да се пазарува веднъж седмично само, да се намали обществения живот.
6. Засега няма данни, че вирусът заразява домашните животни.
7. Няма изследвания защо мъжете досега се разболяват повече.
8 .Коронавирусът мутира по-бавно от инфлуенца вирусите.
9. Когато тестват за грип, ще тестват и за корона.

# 7 622
Маските били излишни

https://metro.co.uk/2020/02/25/coronavirus-warning-doctor-freaks … nt-save-12299124/

Новина от СиеНеН, че уж излекуваните и пуснати се заразяват отново.

https://m.youtube.com/watch?v=3-wf3Nb8tzI

Ще намеря и линкът, където се казваше, че това не е вирус.

Вярно е, че повторно го карат. Инфото излезе първо в източно азиатска медия по инфо на китайските лечебни заведения. Като ги излукували ги тествали и резултатите били отрицателни. 14 % от "оздравелите" са тествани след седмица две заради симптоми, и резултатите са били положителни. Според китайските медици, индивидуалния органиъм не е изградил имунитет и затова се е получило така.

# 7 623
Сега ще вземе след 2 месеца да заглъхне вируса, тука да го изкараме на крак като настинка, и после до края на годината ще ядем боб и леща, щото сме се запасили.
Аз не мисля, че на село ще е по-добре. Ами ако рязко шофьорите в семейството, демек родителите се разболеят и не могат да шофират? Какво ще правят примерно децата, сами, на чуждо място, с болни родители. Освен това тая романтична картинка я забравете, там първи ще спрат токът и доставките. Те и без вирус спират, пък камо ли със.
Последствията ще са големи, но за мен предимно икономически. Като се изпоразболеем, и като спрем да ходим на работа за 2-3 седмици или месец, щото масово сме болни и бизнесът затъва на 100 процента. Пък като масово в Европа спрат да работят или затварят временно предприятия заради карантина... Като Китай не могат да възстановят доставките още. Ей тогава такава икономическа криза ще ни удари, че това ще е проблемът/. Щото месец - два ще издържим, ами после какво ще ядем. Държавата не може да плаща на толкова болни и безработни обезщетенията, че и болниците да поддържа. Ще е по-лошо и от 90те.

# 7 624
2ри случай в Атина, 4ти общо за Гърция.

# 7 625
Извинете, но в настоящата ситуация няма такова нещо като лична позиция. Това не е истанбулска конвенция, а вирус. Има научни и статистически данни, а не позиция. И информацията е най-важното нещо в момента, но не тип "имам близки, казаха ми, но властите мълчат". Аз такива ги подминавам без да дочета, но има хора, които наистина се паникьосват.

# 7 626

Темата е не само за броене на новите случаи и даване на съмнителни линкове, а и за изразяване на мнения, дискусия...Но Вие, явно не търпите мнение, различно от Вашето. А моето не е апокалиптично, а точно обратното..но явно четете през страховете си, не реално написаното.
Не зная каква е професията Ви, явно нещо, свързано с медицината и аз благодаря, че давате информация и тя е прецизно подбрана, но нетърпимостта Ви към чуждата позиция провокира да изпадам в словесни полемики.

"Не разбрахте ли, че този вирус ще мине през всички" и "нищо не можем да направим" е апокалиптично мислене, не знам вие какво си представяте, че е. Хората тук споделят съвети как да се предпазят от вируса, да, арсеналът ни от мерки е крайно ограничен, но ако всеки направи по нещо ефектът ще бъде много голям за цялата популация. В момента нямаме нужда от двете крайности : пораженческо мислене или it's just the flu, bro.

# 7 627
Извинете, но в настоящата ситуация няма такова нещо като лична позиция. Това не е истанбулска конвенция, а вирус. Има научни и статистически данни, а не позиция. И информацията е най-важното нещо в момента, но не тип "имам близки, казаха ми, но властите мълчат". Аз такива ги подминавам без да дочета, но има хора, които наистина се паникьосват.
Хората имат дежа ву с Чернобил, хиперинфлацията и Виденовата зима и нямат доверие на тиквеното ни правителство.
Ние за снега в зимата не сме никога подготвени, а какво остава за пандемия с всичките й последици.
В момента на всички е ясно, че не намират вируса в България поради два варианта - криене от обществеността или безхаберие.
Та така.

# 7 628

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

хърватия - 5!

# 7 629
Ето едно видео от сутрешно шоу.
https://www.youtube.com/watch?v=2UGgBGff8H8

Казват същото, което и няколко потребители тук: запасете се с храна за две седмици, консумативи за цял месец и редовно, редовно си мийте ръцете.

Избягвайте публични места (като мачове и карнавали) и си дезинфекцирайте телефона и не го дръжте там където дете, защото от чинията ще прехвърлите бактерии на телефона и после през ухото в тялото.

# 7 630
  • град-държава
Ако съдя по безбройните коментари, които прочетох из фейсбук и нета, на българина не грам, а милиграм не му пука. Осмиват темата в мамата и това е.
Хората си пътуват, ходят без маски, храчат и се секнат по улиците, ходят по партита и т.н., и животът си тече.
Както казах, мъжът ми работи с чужденци и хора, които буквално живеят по самолетите и летищата. Не може да спре да ходи на работа. Също така ако 80% го карат безсимтомно...

# 7 631
Боже, хора! Само в интернет ли стоите? Денонощно? Само за няколко часа над 200 страници! Темата наистина става страшна, и ако не от коронавирус, ще се тръшне сума ти и народ от ПА, инфаркт и стрес. Спрете с апокалиптичните картини. Някой хора са истински мазохисти!

В Испания вече са 23.

# 7 632

"Не разбрахте ли, че този вирус ще мине през всички" и "нищо не можем да направим" е апокалиптично мислене, не знам вие какво си представяте, че е. Хората тук споделят съвети как да се предпазят от вируса, да, арсеналът ни от мерки е крайно ограничен, но ако всеки направи по нещо ефектът ще бъде много голям за цялата популация. В момента нямаме нужда от двете крайности : пораженческо мислене или it's just the flu, bro.

Забрави - всеки да направи по нещо и то ще стане. Това не е готварски курс или клуб по танци.
В  такива случаи се намесва държавата - за това я храним и трябва да разчитаме на нея - това и е ролята, а нашата отказва да го направи и ни залъгва с празни приказки. Затова хората, които нападаш не са паникьори, а реалисти - просто са си извадили главите от задн... пясъка по-рано.

# 7 633
като чернобил ще ни подмине обаче туй Laughing

# 7 634
  • София
Аз вече получих болки в гърдите само от темата.

Общи условия

Активация на акаунт