Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 972
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 605

И как точно да го направи, може ли предложение? Децата спират училище, родителите спират да работят?
Панически решения...ужас!.

Има хора, които работят от вкъщи или с малки деца. Какво му е паническото в отиването на село?
Ми, значи ние всяко лято за по две седмици сме в паника Astonished

Специално купените лекарства за 2000,3000 лв има съмнения, че ги купуват, за да ги продават нелегално после. Дано са само спекулации, че иначе нямам думи.
Сто процента ги купуват за препродажба.

# 7 606
  • град-държава
Ън, принципно това са обикновени неща. Аз също си имам противовирусни, няколко вида капки за нос, спрейове за гърло, противоалергични за мен... неща, които си присъстват в една домашна аптечка, но не съм хукнала да ги пазарувам с кашони. Това е синдром социализъм и паника.
И мен ме е страх - оперирана съм и т.н., но това е чиста спекулация и според мен едни хора просто ще правят пари, като случая с маските.

# 7 607
Властите да не спят, а да вземат спешно мерки срещу спекулата. В други държави вече го направиха.

# 7 608
Според мен изолирането на село може и да не е добра идея...ако отидеш сам/сама... ако развиеш бързо тежки симптоми и имаш нужда от интензивно лечение какво става...

# 7 609
  • град-държава
Властите да не спят, а да вземат спешно мерки срещу спекулата. В други държави вече го направиха.
Копирам го, защото е наистина важно да се направи.

# 7 610
швейцария 8

повторни положителни резултати https://twitter.com/globaltimesnews/status/1233264234248724480?s=20

1 в нова зеландия

!дано това мнение не е тенденциозно, че са ми забранени!

# 7 611
  • Germany
Е, добре де, къде е държавата в този случай? Как така ще се позволява да се изкупуват такива количества лекарства от аптеките без никакъв контрол? Моя приятелка, тук в Германия е ходила онзи ден до аптеката за парацетамол и ибупрофен и са й казали, че може да вземе само по 2 опаковки от вид. Така трябва да е навсякъде и трябва да дойде от държавата, а не да се чака аптеките да го регулират.

# 7 612
Копирам го, защото е наистина важно да се направи.
Абсолютно. При днешните цени на лекарствата, изкупуването с кашони  предполага инвестирането на една доста голяма сума, и много се съмнявам да е за запасяване на някое семейство.

# 7 613
  • Пловдив
Нямам село, нямам вила извън града. Няма и как цялата работа да се върши дистанционно. Няма как и детето да се спре от училище.

За падналия човек пред медицински център - ами такива са им наредбите, щом е паднал отпред, се вика линейка. То да не е за първи път.

Какви мерки? Срещу нещо да са взели адекватни мерки до сега?
Правят показни акции, когато им отърва, за да си вдигнат рейтинга.
И се правят, че не са видели във фейса бай мангал как продава маски в автобуса. Някои ще постарадат от вируса, други ще натрупат печалби. И не говоря за манго, той е дребна риба.

# 7 614
Маските били излишни

https://metro.co.uk/2020/02/25/coronavirus-warning-doctor-freaks … nt-save-12299124/

Новина от СиеНеН, че уж излекуваните и пуснати се заразяват отново.

https://m.youtube.com/watch?v=3-wf3Nb8tzI

Ще намеря и линкът, където се казваше, че това не е вирус.

# 7 615
  • София
Ние имаме къща на село и цяло лято съм там с децата. Не бих се изолирала. При евентуална епидемия и ако се наложи там да останем, нямам никакво доверие в местните болници и лечение, никакво.

# 7 616
Не разбрахте ли, че този вирус ще циркулира докато не мине през всички?! Дали сега ще се барикадираш и догодина ще се срещнеш с него фронтално..само ше си скопосаш живота с паническо бягство от реалността.
Аз продължавам да вярвам, че пораженията няма да са апокалиптични.

Много моля да не се прокарват подобни послания в темата. Досега аз лично бях обвинявана във всяване на паника и какви ли не грехове, но подобни послания са изключително опасни. Не, не сме разбрали, че ще мине през всички и не отказваме да го разберем.

Отказваш да разбереш обаче, че форумът е с публичен достъп, темата не е лично твоя собственост и мнението на потребителката е равнопоставено на твоето.
И, не - точно този пост не всява паника - прочети пак последното изречение.

# 7 617
  • на пистата
Аз смятам, че мерките са доста адекватни. Същите са както в другите ЕУ държави. Смятам, че и щаба е притеснен, че всички проби са отрицателни, затова и ще разменят проби. Имат съмнения в извършването на изследванията, явно. Няма как да нямаме положителни тестове, не може да ни заобиколи.
Абсолютно подкрепям.Какво повече може да се направи?На българина не му е достатъчно нищо, па макар и 100 пъти да му повторят нещо-той пак не изпълнява.

# 7 618
Отказваш да разбереш обаче, че форумът е с публичен достъп, темата не е лично твоя собственост и мнението на потребителката е равнопоставено на твоето.
И, не - точно този пост не всява паника - прочети пак последното изречение.

Не съм казала, че всява паника, а че призовава да се откажем от борбата, което е многократно по-лошо. В момента ни трябват действия, а не някой да обяснява, че всичко е неизбежно. Дори паника е по-добре, паника и след това действия. Нищо не е неизбежно все още.

# 7 619
  • София
Във филма Зараза с Дъстин Хофман какво стана, помните ли? Май мутира вирусът и престана да е с летален изход.
Аз предлагам и сега да вземе да мутира тая гад в положителен аспект.

Общи условия

Активация на акаунт