Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 194
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 590
  • Far away from here...
Аз съм на мнение, че нашите ще започнат да тестват масово от днес нататък. Представяте ли си какъв ще е отзвукът в Европа, ако само ние не сме докладвали за случай? Ще гръмне цяла Европа за нашите машинации, няма как да си го позволят.

С какво да тестват масово, като броят на тестовете е крайно ограничен?
Вече цяла седмица сме в болница с пневмония при детето, никой дори не отваря дума за тест.

# 7 591
Всеки пише и призовава за изолация на хората дошли от Италия, да не се пътува, да не се събират много хора на едно място, а никой не коментира футболистите на Лудогорец. Не трябваше ли държавата да даде пример като забрани да отлетят точно в Милано? Очаква се от обикновените граждани да проявяват разум и да се пазят сами, а държавата пази ли ни? Най-малкото, което можеше да се направи е да се отмени този мач, защото дори да е бил пред празни трибуни е игран в Милано, а другата седмица Лудогорец ще играе с Левски в София пред поне 10 000 човека ...

# 7 592
  • град-държава
Мисли ли ли сте за вариант изолация на село или къща извън града докато отмине вируса?
Колко имат къща на село? Ние например нямаме село и къща в планината. Живеем в малка община, но пък хората тук имат пари и пътуват много. Мъжът ми работи с чужденци и се притеснявам, но какво мога да направя повече от това, да спазваме по-висока хигиена(макар, че аз и принципно избягвам дори да докосвам дръжки на врати на обществени места). Спряла съм детето от градина, аз съм фрийлансър и работя от вкъщи. Винаги съм си дезинфекцирала ръцете със спирт, нося маски в грипен сезон, не ползвам обществени тоалетни...сега дори и маски не мога да си купя.

# 7 593
И според мен беше някакво безумие да ги карат тези хора насила в Милано, сигурна съм че на никой не му се е ходило. Това за футболистите на Лудогорец.

# 7 594
  • София
Италия - началото на февруари кметът на Флоренция призовавал да се прегръщат китайци - девизът е да изкореним предразсъдъците, аз не съм вирус, аз съм човек.
https://www.defendevropa.com/2020/news/mayor-of-florence-suggest … s-you-did-expect/
Коментира се, че не случайно в Италия има толкова много заразени. Политическата коректност убива - буквално.

# 7 595
Едно време хората не са пътували, нямали са дори с какво. И пак са мрели като мухи при поява на зараза. Сега поне информация и що годе напреднала медицина има, като първото е много по-важно. Стига човек да не следва съветите на гуру по здравословен живот в ютюб, който препоръчва приемане на летални дози витамини. Тези дни се е напълнило с такива.

# 7 596
Селото каква работа ще свърши, като в Италия тръгна в села с възрастни хора, които не ходят никъде? Освен, че там няма да има медицинска помощ съвсем.

# 7 597
В момента гледам репортаж по бТВ. Мъж е припаднал пред медицински център, хората търсят помощ там, но лекарите отказват да излезат от кабинетите и да му помогнат. SweatВетеринар наблизо обаче се отзовава, преглежда и помага на пациента.

# 7 598
В инфекциозна болница няма условия за реанимация, дали другите болници се подготвят за тежко болни от короната?
При карантина може би няма да стане кой знае какво, освен отменяне на планови хоспитализации и операции. Което си е кофти.
В нета четох за изкупуване на лекарства за хиляди левове от аптеки...е отвратително е Sad

# 7 599
  • София
Мисли ли ли сте за вариант изолация на село или къща извън града докато отмине вируса?
Помислих си го, но почти затвориха границата с Гърция, така че за нас отпада.
Аз не съм от паниката, каквото стане - стане. Децата и мъжа ми са със здрава имунна система. Вероятно аз ще съм най-пострадала.
в какъв смисъл почти са били затворили границата с гърция???

# 7 600
Регистриран е случай на ку-треска в Етрополе при което смътрноста е 10-12% съобщава проф. Кантарджиев.

# 7 601
  • град-държава
За какво са им тези лекарства? Никой не казва как се лекува това нещо.

# 7 602
Според мен колкото е по-ниска гъстотата на населението, толкова по-малка е вероятността от заразяване. Така че отиване на село и стоене в къщата/двора е чудесна идея.

# 7 603
За какво са им тези лекарства? Никой не казва как се лекува това нещо.

Това не се лекува с нищо. Ако имаше лекарство, смъртните случаи щяха да се броят на пръсти.
Хората си купуват противовирусни препарати, та ако ги лепне нещо вирусно, да имат. Купуват също болкоуспокояващи, защото и те ще свършат. Хроничните си купуваме лекарствата за месец-два напред, защото не знаем дали няма да има недостиг и когато си на животоспасяваща терапия, може да си идеш от твоите си болести, не от короната. Затова е добре човек да се запаси малко напред. Аз имам до края на март, сега ще купя да има до края на април. Не знам дали изобщо ще имам достъп до джипито след 1 месец....

# 7 604
  • София
Специално купените лекарства за 2000,3000 лв има съмнения, че ги купуват, за да ги продават нелегално после. Дано са само спекулации, че иначе нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт