Темата е не само за броене на новите случаи и даване на съмнителни линкове, а и за изразяване на мнения, дискусия...Но Вие, явно не търпите мнение, различно от Вашето. А моето не е апокалиптично, а точно обратното..но явно четете през страховете си, не реално написаното.
Не зная каква е професията Ви, явно нещо, свързано с медицината и аз благодаря, че давате информация и тя е прецизно подбрана, но нетърпимостта Ви към чуждата позиция провокира да изпадам в словесни полемики.
"Не разбрахте ли, че този вирус ще мине през всички" и "нищо не можем да направим" е апокалиптично мислене, не знам вие какво си представяте, че е. Хората тук споделят съвети как да се предпазят от вируса, да, арсеналът ни от мерки е крайно ограничен, но ако всеки направи по нещо ефектът ще бъде много голям за цялата популация. В момента нямаме нужда от двете крайности : пораженческо мислене или it's just the flu, bro.
Забрави - всеки да направи по нещо и то ще стане. Това не е готварски курс или клуб по танци.
В такива случаи се намесва държавата - за това я храним и трябва да разчитаме на нея - това и е ролята, а нашата отказва да го направи и ни залъгва с празни приказки. Затова хората, които нападаш не са паникьори, а реалисти - просто са си извадили главите от задн... пясъка по-рано.
Държавата няма как да те задължи да си миеш ръцете например. Затова казах нека всеки индивидуално да вземе каквито мерки може за себе си най-вече. Всеки един, който не се зарази е един човек по-малко, който ще вземе участие в епидемията и ще предаде вируса на останалите. Затова казах, че на индивидуално ниво мерките може да са малки, но на групово ниво ефектът ще е голям, защото ние сме всички заедно в това, а не по единично. Реално тези, които се дори и малко паникьосани в темата и вземат мерки, търсят съвети как да се предпазят не са хората, които трябва да бъдат нападани и осмивани.
Аз например се ваксинирах против грип, мия си ръцете редовно, ползвам дезинфектант, не ходя по молове, кафета и ресторанти от 2 седмици. Уж с цел, да съм здрава. На работа имаме правило, всеки болен или работи от вкъщи или си стои в болничен. Ами познайте, тази седмица съм с грип. И е грип, защото се тествах. За какви мерки реално говорим? Защото аз отварям вратите отгоре, където не пипат повечето хора, или с лакът. Вкъщи веднага мием ръцете и дезинфекцирам клавиатура и телефон със спирт. Не ми помогна. Не знам на какво се надявате.